Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

En Hayirli Lokma

Cenab-i Hak buyuruyor...

"Cardakli ve cardaksiz (üzüm) bahceleri, ürünleri cesit cesit hurmalari, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez bicimde zeytin ve narlari yaratan O'dur... Her biri meyve verdigi zaman meyvesinden yeyin... Devsirilip toplandigi gün de hakkini (zekat ve sadakasini) verin, fakat israf etmeyin; cünkü Allah israf edenleri sevmez.."

(En'**, 141)

Rasulullah (sav) buyuruyor...

"Insan, elinin emeginden daha hayirli bir lokma yememistir..."

(Buhari, Büyu' 15)

Ilahi Lutfa Mazhar Olmak

Ebu Hüreyre (ra)'den rivayet edildigine göre Nebi (sav) söyle buyurdu...

Sahrada yolculuk yapmakta olan adamin biri, yolculuk esnasinda, bulut icinden "falanin bahcesini sula!" diye bir ses duydu... Bunun üzerine o bulut, kara taslik bir yere sapti ve oraya suyunu bosaltti... Adam derelerden birinin o suyun tamamini topladigini hayretle gördü ve suyu takip etti... Bir de bakti ki, adamin biri bahcesinde elindeki kürekle suyu oraya buraya cevirip bahcesini suluyor....

Ona...
"-Ey Allah'in kulu! Adin nedir?" diye sordu...

Adam, daha önce buluttan duydugu ismi söyledi, pesinden de...

"-Ey Allah'in kulu! Adimi nicin soruyorsun?" dedi...

O da..

"-Ben su suyu yagdiran buluttan, "senin adini vererek falanin bahcesini sula!" diye bir ses duymustum da onun icin soruyorum... Sen ne yapiyorsun ki bu lutfa mazhar oluyorsun?" dedi...

Bahce sahibi..

"-Madem ki merak ediyorsun söyleyeyim; "Ben bu bahcenin ürününü hesap ederim, ücte birini sadaka olarak dagitirim, ücte birini coluk cocugumla birlikte yerim, ücte birini de tohumluk olarak ayiririm' dedi...

(Müslim, Zühd 45)

...Salatu selam Ile...

Son düzenleme:

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Allah cc razı olsun inşAllah..Rabbim her kazancın hayırlı ve temiz olanını nasip etsin ..

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım