Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
97041.jpg

Ahlaksızlığı (!) sloganıyla, islami evlilik yaptıracağa iddiasindaki künyesi bile olmayan siteye, binlerce 'şuurlu', 'okumuş' üyeye hayali tuzaklar...

Tam 270 bin 977 genç 'islami evlilik sitesi' aracılığıyla kısmet arıyor!

Bugün size çok ilginç bir internet sitesinden söz edeceğim. Ama; bu siteye üye olan gençlerimizi üzmemek için, tek satır yorum yapmayacağım. Bunu size bırakacağım.

Kendisini, “İslami Evlilik Sitesi” olarak adlandıran bu siteye www.gonuldensevenler.com adresinden girebiliyorsunuz.

Sitenin ana sayfasında, yer alan “tanıtım” bilgisi aynen şöyle:

“Türk halkını internetteki ahlaksız sitelerden kurtarmak amacıyla açtığımız ilk evlilik sitemiz gonuldensevenler.com ile Türkiye’deki yüzlerce insanı yuva sahibi yaptık.

Dünyanın en büyük saadetini evliliğinize taşıyın. İslami evlilik yaparak hem bu dünyada hem de ahiretinizde kendi eşinizi seçin. Onbinlerce seçkin kişiyi sizin için bir araya getirdik. Şimdi sıra sizde.”

İLGİ BÜYÜK

Ana sayfada bu bilgilerin dışında, birkaç türbanlı-türbansız kız ve kel-saçlı erkek fotoğrafı var.

Hemen altındaki diğer bilgiler ise şöyle:

Toplam üye sayısı: 270 bin 977.

Dün üye olan: 1.174.

Bugün üye olan: 605.

Şu anda sayfalarımızda gezinen üye sayısı: 1.136.

YEMİNLİ ÜYELİK

Sonra; İslami kurallara uygun (!) bir eş bulabilmeniz için doldurmanız gereken üyelik formuna sıra geliyor.

Bu formun altında önemli bir not var. Eğer bunu onaylamazsanız, üye olmanız mümkün değil:

“Verdiğim bilgilerin doğru olduğunu kabul ediyor ve YEMİN EDİYORUM.”

“HANGİ CEMAAT?”

O formda yer alan bazı sorular da şöyle:

Hangi kitap türlerini okursunuz?

a.) Risale-i Nur, b.) Fıkıh Hadis-i Şerif, c.) Dini hikayeler, d.) Tevsir

İslami ve ahlaki olarak hangisi önemlidir?

a.) Allah’tan korksun, b.) Namazlarını kılsın, c.) İslamdan taviz vermesin

Namazlarınızı kılıyor musunuz?

Farz oruçlarınızı tutuyor musunuz?

Kuran okumayı biliyor musunuz ve okuyor musunuz?

Mezhebiniz nedir?

Cemaatlere bağlılığınız var mı?

Bu bilgileri dolduruyorsunuz ve üyelik işleminiz tamamlanıyor.

Sonra sizden hoşlanan “dini bütün” karşı cins, internet yoluyla size bir “gülümseme” işareti gönderiyor. Bu, “Senden hoşlandım, beni ara” anlamına geliyor...

Gerisi size kalmış!

“Durup dururken neden bu internet sitesiyle ilgili böyle uzun bir yazı yazdın” diye soruyorsanız; yanıtım belli:

Tam 270 bin 977 kişi bu siteye, “İslami evlilik” yapmak için üye olmuş ve en gizli bilgilerini çekinmeden vermiş...

Üstelik bunların hepsi; en azından bilgisayar kullanabilecek kadar bir eğitime sahip, kalburüstü kişiler...

Yine yorum yapmadan toplum bilimcilere soruyorum:

Bu tür evliliklerin yaygınlaşması, toplumumuzu nereye götürür?

Mustafa Mutlu/Vatan

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Yaw bayram kardes bu bayanlar kusura bakmasınlarda...burdaki bacılarımı tenzih ederek söylüyorum..netteki evlilikten kime fayda olmus....bu bayanalrı anlayamıyorum...tv lere baktıkça kafayi yiyecem... insanalrla dalga geçer gibi gelmişler oraya yok izdivaç yok bilmem ney falan filan.....Allah sonumuzu hayretsin..gerçekten işimiz çok zor..Allah yar ve yardımcımız olsun...emeğine sağlık bayram kardeş.......

Bilgi amaçlı olmuş hoştu...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
netten gelen netten de gider RABBİM encamımızı hayreylesin..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIM şuurlu muminlerden eylesin...

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
ah ah basörtülü bacilarim ah ah kardeslerim yazik ya hemde ne yazıkkk

Rabbim Cümlemizi hidayet eylesin ... dogru yola girdirip kalbimizi ayağimizi kaydirtmasin ...

ipeklikurdela

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
anlamlı bir payLaşım olmuş.. fakat, islami evlilik sitesinde tanışıp mutlu olan kişiler de olabiLiyor.. Rabbim herkesİ doğru-dürüst kişilerle karşılaştırsın inş. Amin.

LeyL

Bismihû

Aldığı Beğeniler
4
Allah razi olsun bu ciddi konu icin
bi kere topluluk bozulmus.
ipeklikurdale kardesim yorumunuza sunu demek isterim flört islamda yoktur netde flörtsüzde tanisma olmaz.

Allah Ümmeti Muhammedi böyle kustahca kurulan tuzaklardan korusun.

nerde Sümeyyeler, Ayseler hani nerde Osmanlar Ömerler, Rabbim sonumuzu hayir etsin.

ama eger ki bugün bu kendilerini bilmezler böyle bir site acabiliyorsa demekki bi yerde taviz vermisiz ki böyle bir site acabilmisler.
Rabbim bizleride affetsin.

Efendimiz en uygun tanisma seklini anlatmisdir, dinimiz oyuncak degildir!

ipeklikurdela

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allah razi olsun bu ciddi konu icin
bi kere topluluk bozulmus.
ipeklikurdale kardesim yorumunuza sunu demek isterim flört islamda yoktur netde flörtsüzde tanisma olmaz.

Allah Ümmeti Muhammedi böyle kustahca kurulan tuzaklardan korusun.

nerde Sümeyyeler, Ayseler hani nerde Osmanlar Ömerler, Rabbim sonumuzu hayir etsin.

ama eger ki bugün bu kendilerini bilmezler böyle bir site acabiliyorsa demekki bi yerde taviz vermisiz ki böyle bir site acabilmisler.
Rabbim bizleride affetsin.

Efendimiz en uygun tanisma seklini anlatmisdir, dinimiz oyuncak degildir!

evet, sonuç olarak bende flörte karşıyım.. ama insanların birbirlerini tanıma açısından mutlaka konuşmaları gerekir tabiiki sınırı aşmadan.. sonuçta reelde de tanışsa mutlaka konuşacak, anlaşacaklar..anlatmak istediğim bu :)

nasibin nerden -- nasıl, ne şekilde geleceği belli olmuyor, Rabbim tüm bekar kardeşlerimizi helal süt emmiş kişilerle karşılaştırsın inşaAllah AMİN.:ok:

asuman

Affet ALLAH'ım!!

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
Yaw bayram kardes bu bayanlar kusura bakmasınlarda...burdaki bacılarımı tenzih ederek söylüyorum..netteki evlilikten kime fayda olmus....bu bayanalrı anlayamıyorum...tv lere baktıkça kafayi yiyecem... insanalrla dalga geçer gibi gelmişler oraya yok izdivaç yok bilmem ney falan filan.....Allah sonumuzu hayretsin..gerçekten işimiz çok zor..Allah yar ve yardımcımız olsun...emeğine sağlık bayram kardeş.......
Kesinlikle haklısınız çok saçma programlar ama malesef onlara da ilgi büyük...
Rabbim sonumuzu hayr eylesin...
selam ve dua ile...

Üst Alt