Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Aziz dost, sanki Habil'in kanını içmiş gibiyim, o kadar gönlüm bulandı. Sanki Tufanda yüzmüş gibiyim, o kadar göğsüm tıkandı, sanki Eyub ile bir döşekte yattım, o kadar hastayım. Sanki Musa'nın ardından yıllarca süründüm, o kadar bezginim. Sanki İshak ile zikreden bendim, o kadar çaresizim. Sanki İsa yerine çarmıha ben gerildim, o kadar yaralıyım. Vücudumun her noktasında, ruhumun her köşesinde ayrı bir facianın izi sızlıyor. Fakat hepsinden acısı yine ilk facianın izidir. Kanda hayat, tufanda kuvvet, illette humma, şehadette zevk ve yıldırımlarında nur var, ey Rab!"

Yakub Kadri Karaosmanoğlu, ERENLERİN BAĞINDAN

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Biz ki Elest bezminde sevmişler, Elest bezminde mest olmuşlarız. Bu zevâhir âlemindeki her fiilimiz o ulvî sarhoşluğu bozmaktan başka bir şeye yaramadı. Şimdi kalbimiz boş, başımız doludur."

Yakub Kadri Karaosmanoğlu, ERENLERİN BAĞINDAN.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"İlk vatandan (cennetten) o hafif ışık daima yüzümüzde kaldı. Ondan da mahrum olsaydık, yolumuzun karanlığında, şimdiye dek, kaybolup giderdik. Şükür Rabbe ki, bunun sâyesinde arasıra iyilikle, güzelliği sezer gibi olduk"

Yakub Kadri Karaosmanoğlu, ERENLERİN BAĞINDAN.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Nereye gitsek, neye baksak, ne yapsak gönlümüz yaslı, gözlerimiz yaşlıdır. Habibini gönderdi ve her arzumuz için bir başka cennet yolu gösterdi. Hiç biri kâr etmedi, hiç biri kâr etmedi. Her birimiz hala, o meş'um kayanın üstünde bağrını döven birer Ademiz."

Yakub Kadri

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"İnsanlardan, insanları daha çok sevmek için kaçtım."

Yakub Kadri, ERENLERİN BAĞINDAN

Üst Alt