Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Ne tür insanlara evlenme niyetiyle bakarsınız veya evlenme niyetinde olacağınız kişi nasıl olmalı hangi özellikleri taşımalı?

zirve1966

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
Bence evlilikten maksadın ne olduğu çok önemli beklenti buna göre olmalı. Evlilikte maksat eğlence ise sonu çok bilinmiyenlidir.İstersen risale-i nur'dan alıntıladığım şu mısralara bir göz at. ''Evet, eğer izdivaçtaki hikmet, yalnız kazâ-yı şehvet olsa, taaddüt bilâkis(çoğalmanın tersine) olmalı. Halbuki, hattâ bütün hayvânâtın şehadetiyle ve izdivaç eden nebâtâtın tasdikiyle sabittir ki, izdivacın hikmeti ve gayesi, tenasüldür. Kazâ-yı şehvet lezzeti ise, o vazifeyi gördürmek için rahmet tarafından verilen bir ücret-i cüz'iyedir. Madem hikmeten, hakikaten, izdivaç nesil içindir, nev'in bekası içindir.
Malûmdur ki, kesret-i nesil, herkesçe matluptur. Hiçbir millet ve hükümet yoktur ki, kesret-i tenasüle taraftar olmasın. Hattâ Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş"İzdivaç ediniz, çoğalınız. Ben kıyamette sizin kesretinizle iftihar edeceğim’’
Hâlbuki tesettürün ref'i, izdivacı teksir etmeyip çok azaltıyor. Çünkü, en serseri ve asrî bir genç dahi refika-i hayatını namuslu ister. Kendi gibi asrî, yani açık saçık olmasını istemediğinden bekâr kalır, belki de fuhşa sülûk eder.
Kadınlar fıtraten yüksek ahlâka menşe olduğu gibi, fısk ve sefahette dünya zevki için kabiliyetleri yok hükmündedir. Demek onlar daire-i terbiye-i İslâmiye içinde mes'ut bir aile hayatını geçirmeye mahsus bir nevi mübarek mahlûkturlar. Bu mübarekleri ifsad eden komiteler kahrolsunlar! Allah, bu hemşirelerimi de bu serserilerin şerlerinden muhafaza eylesin. Âmin.
Hemşirelerim, mahremce bu sözümü size söylüyorum: Maişet derdi için, serseri, ahlâksız, frenkmeşrep bir kocanın tahakkümü altına girmektense, fıtratınızdaki iktisat ve kanaatle, köylü mâsum kadınların nafakalarını kendileri çıkarmak için çalışmaları nev'inden kendinizi idareye çalışınız, satmaya çalışmayınız. Şayet size münasip olmayan bir erkek kısmet olsa, siz kısmetinize razı olunuz ve kanaat ediniz. İnşaallah, rızanız ve kanaatinizle o da ıslah olur. Yoksa, şimdiki işittiğim gibi, mahkemelere boşanmak için müracaat edeceksiniz. Bu da, haysiyet-i İslâmiye ve şeref-i milliyemize yakışmaz.
daire-i meşruadaki keyfe iktifâ ediniz ve kanaat getiriniz. Sizin hanenizdeki mâsum evlâtlarınızla mâsûmâne sohbet, yüzer sinemadan daha ziyade zevklidir.
Hem katiyen biliniz ki, bu hayat-ı dünyeviye de hakikî lezzet iman dairesindedir ve imandadır. Ve a'mâl-i salihanın herbirisinde bir mânevî lezzet var. Ve dalâlet ve sefahatte, bu dünyada dahi gayet acı ve çirkin elemler bulunduğunu Risale-i Nur yüzer kat'î delillerle ispat etmiştir. Adeta imanda bir Cennet çekirdeği ve dalâlette ve sefahatte bir Cehennem çekirdeği bulunduğunu, ben kendim çok tecrübelerle ve hadiselerle aynelyakin görmüşüm '' selametle...

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
Bence en onemli olan seçtigin kisi iman yolunda olmasi.Bu varsa o kiside hersey çok guzel olur siz istemesenizde.

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Bence de iman olmalı herşey imanla başlıyor çünkü...

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Önce allah ve rasulallah sevgisi olmasi lazim

bunlar olduktan sonra gerisi vardir onda ve salihalik olmasi
vesselam

elinize saglik tesekkÜrler

aolcen_43

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
imanlı.sevgili.saygılı.sabırlı.sadakatli.temiz ve bakımlı bir eş inşallah.. tabiki bunları söylerken temiz erkege temiz kadın önce bu kriteleri uygulamayı kendimizden başlamalıyız. güzel bir konu emeğine saglık..

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
ben 12 yil önce seçtim efendim hayırlısı ile.......şükrolsun mevlaya çok güzel bir yaşantımız var...2 bebemiz var....Allah her şeyin hayırlısını versin...Allah imandan kur' an dan kitaptan ona layık bir kul olmaktan ayırmasın..........darısı geçlerin başına......

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Dindar ve güzel ahlak sahibi olmasını önemli benim için

Hak-Aşığı

aşkına talibim ALLAH'ım

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Rabbim,
Bir insani koy kalbime ama o insan Senin de sevdigin bir insan olsun.
- Ve beni ôyle bir insana sevdir ki, o insanin kalbinde Sen olasin.
Ki ben o insanin kalbinde Seni bulayim.
Beni ôyle bir insanla bulustur ki bendne ônce onunla bulusmus olan Sen olasin.
- Onunla el ele tutustugumda ikimizin elinin ûstûnde Senin Elin olsun.
Bana ôyle gôzler gôster ki ben o gôzlerden Sana bakayim.
- Bana ôyle bir sevgili ver ki bakisi cennete acilan iki pencere olsun.
- Onunla ôyle bir yolda yûrûyelim ki kilavuzumuz SEn olasin ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana ona sarildigimda kainat bize bakip birbirine sarilsin.
Bize ôyle bir sevgili ver ki Rabbim, Sevgimizden Muhammed sevilsin....

ben ilk önce karşımdakinin özelliklerinden dindarlığına bakarım peygamber efendimiz (s.a.v) in buyurduğu gibi evlilikte dindar olanını seçiniz o siizn için daha hayırlıdır
ama malasef ben etrafımda öyle gençler görüyorum ve üüzlüyorum ki eş seçiminde ilk önce mal dış güzelliğine bakıyorlar RABBİM onlara doğru yolu göstersin inş...
bide şunu söylemek istiyorum peygamber efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki: güzel bir eşe 40 günde doyarsınız ama ahlak bakımında bir eşe 40 yılda doyorsanız
rabbim herkese gönlüne göre versin inş...

.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Güzel ahlak bence güzel ahlaka sahip olanı inanıyorum ki Rabbim güzel bir imanlada mükafatlandırır diye düşünüyorum Çünkü güzel ahlak insanı kötülüklerden uzak tutar ve Allah'tan korkar...

Üst Alt