Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
"Her ne kadar insanoğlu türlü akılsızlıkları eşşeklikle nitelendirse de en güzel gözlere sahip bu sevimli hayvan, yerine göre çoğu insandan daha akıllıdır...Örneğin ''Eşek, iyi bir yol mühendisidir. Yokuşları en fazla % 7 eğimle ve kısa mesafelerde virajlar alarak çıkar.'' dediklerinde. .. Ben de inanmamış ve nivelman yaptırmıştım yani topoğrafik aletle ölçüm. Sonuç şaşırtıcıydı: % 7. Hani bu konuda çoğumuzun bildiği meşhur bir Anadolu fıkrası vardır:

1950'li yıllarda Amerikalı mühendisler gelmiş Türkiye'ye. Bir kısım imar çalışmalarına rehberlik ediyorlarmış. O zamanlarda yol güzergâhını belirleyecek alet yok, eleman yok. Nafı'a mühendisleri eşeği yokuşa sürüyorlar, arkasından elemanlar şeritmetre çekiyor ve eşeğin ayak izlerine kazık çakıp istikamet belirliyorlarmış . Bunu gören Amerikalı mühendis, pratiği kavrayamamış ve sormuş:- Ne yapıyorlar böyle?- Rampada yolun güzergâhını belirliyorlar.- Nasıl yani, anlayamadım?- Eşek % 7 eğimin üstüne çıkmaz, biz de eşeğin izinde kazık çakıp rampada yol güzergâhı belirliyoruz demişler. Amerikalı katılarak gülmeye başlamış. Yatışınca da sormuş:- Peki, eşek bulamayınca ne yapıyorsunuz?Yetkili bozgun... Cevap vermiş:- Amerika'dan mühendis getirtiyoruz.

*Eşek iyi bir kılavuzdur: Gittiği bir yolu hiç unutmaz ve o yoldan şaşmaz. Bu nedenle deve veya katır kervanlarının önüne daha önce bu yoldan gitmiş bir eşeği kılavuz olarak koyarlarmış.
*Evet, eşek akıllıdır... düştüğü çamura bir daha, asla düşmez. "Eşşek bir defa çamura düşer!" Deyimi bundandır.Biz eşek miyiz diye düşündüm, genele vurursak o kadar bile olamamışız, çamurdan çıkamıyoruz...

(A)

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Ne mübarek hayvanmış :)

Bilgi için teşekkürler, ellerine sağlık.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
vayy beee bilmiyormuydum/k hayir bilmiyordum/k:D
Rabbim iste herseyi ne güzel yaratmis..
bilgilendirme iicin tesekürler..

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Bu arada dünyanın en güzel gözleride eşekteymiş ...
ama siz siz olun bu bilgilere kanıpta kimseye eşek demeye kalkmayın ...
:o

ferdane

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
evet bütün fikirlere katılıyorum

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2