Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Mahallemizin Baki abisi, liseye giden komsumuzun kızlarina rahat vermeyen erkeklerle kavga etmiş..
Kızlardan biri dönüp, Baki abiye kızmış.
- Sen ne karışıyorsun, abim emmim dayım babam sözlüm değilsin. Utanmaz arlanmaz. Seni hiç ilgilendirmez. Hem ben şansımı deniyorum. Ister bir ister ikisiyle görüşürüm sen bana karışamazsın.. demiş.
Baki abi çok üzülmüş. Eskiden böyle değildi, biz mahallenin kızlarını öz bacimiz bilirdik. Sahipsiz olmadığını etraf bilsin. Bacımız namusumuz der korur gözetirdik.. Şimdiki nesil istemiyor bacınız olmayı.. hâline ne yarıyorsa onu yapsın.. karamayacam. Ama anası babası içinde çok üzülürüm..

Bir an beni 48 sene öncesine götürdü paylaşımın.. komşuya selâm vermezsek yemeğimizi bölüşmezsek utanırdık kendimizden uyku tutmazdı gözlerimiz..
Evde olmadıkları zaman evlerinin bekçisi olunur çiçekleri sulanırdı.
Şimdi öylemiya..

Kuzucuk_saudade

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,082
Takım
Trabzonspor
çok esiklerden çocukken hatırlıyorum.Hatçe yenge diye bir komşumuz vardı yaylada.ramazandı .iftar saatinde elinde bir tabak kirazla çıkageldi.kirazı gördüğümde duyduğum sevinci anlatamam.o gün bu gündür hala dün gibi siması hafızamda duruyor.mütebessim bir yüzü vardı.ikide bir tabaklar gider gelirdi evlere..

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Kızının oğlunun evine gezmeye gidenler, yaylaya çıkanlar, mutlak kapı kapı komşu gezer hakkını helâl et komşum, gidipte dönmemek, gelipte bulamamak var hakkınızı helal edin..
Dönüşte gittikleri yerin hediyesi ile gelirler.. sanki umre yapmışlar gibi hediye dağıtırlardı..

Üst Alt