Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Evde Ana-Kız Çatışması

İş öğrenme ve sorumluluk paylaşma sürecinde ana-kız çatışması çokça yaşanır. Anne kızının kendini temsil etmesinden hem memnun, hem rahatsız olur. Kızlarının istenmeyen özelliklerini Babaannesine veya halasına çekmiş! diyerek, sorumsuzluklarına ve beceri-sizliklerine genetik bir altyapı buluverirler!

Kızların kimliğini edinme ve hayattaki rolünü öğrenmede önemli bir sorun da baskın karakterli anne tipidir. Her işi kendi yapıp, yaptığı iş kadar takdir edilme peşinde olan, kendini ezmekten, başkalarını üzmekten garip bir haz duyan bu kişilere kız evladı olmak ne zordur! Buyurduğu iş anında yapılmalı, işin yapılış biçiminde öğrettiğinin dışına çıkılmamalı, oyalanılmamah ve saire... Nihayetinde kızını beceriksizlikle suçlayıp işi kendisi hararetle ele alır ve kızma hakaretler yağdırır.

Her gün buna benzer ilişkilerin yaşandığı evler vardır. Çatışma derinleşir, sonunda hatlar kopar! Artık ana-kız iki dost değil, ayak çeldirmece oynayan iki hasım gibi olurlar. Erkek çocuklarının ev işiyle pek alakası olmadığı için annesiyle hoş geçinir, kız da doğal olarak bunu kıskanır ama nedeninin cinsiyeti olduğunu sanır.

Bu durumdaki kızlar annelerini oğlunu sevmekle ve evlat ayırmakla itham eder. Haksız mı sizce? Böyle bir ortamdan bir an önce kurtulmak isteyen ama evlenmeyi aklının ucundan bile geçirmeyen kız çocukları üretilir. Ver elini özgürlük!..

Bu tip anneler kızının terbiyesini vermesi için babayı da dolduruşa getirip kızını azarlattırmaya başladığı anda intihar, evden kaçma gibi seçenekler akla gelmeye başlar. Çaresizce art niyetli kişilerin tuzağına düşmeler, kötü yola düşürülmeler, gayri meşru ilişkiler, hamilelikler bunu takip eder. Abartmıyorum, gerçekten de mutsuzluğa batmış, mutlu olma ümidini kaybetmiş bir genç kendini bu yollarda harcarken, ailesine de onulmaz bir ceza vererek yılların intikamını almaktadır. Gençlerle yaptığım psikolojik danışmalarda buna benzer pek çok izlenim edindim, sadece aktarıyorum..

Şayet evde uç noktada bir baba yoksa, yani alkolik falan değilse, kızların sorunu anneleriyledir. Aile içi sorunlardan bunalan genç kızların ilk tepkileri, ana-ba-baya asi gelme, aykırı değerler edinme, gizlice sigara içme, odasına kapanma, okuldan çeşitli bahanelerle geç dönme gibi sinyallerdir. Bu tür sorunlarını çözme ümidiyle ehil olmayan mercilere sırlarını açan masum kızların suistimal edilmeleri sıkça rastlanılan bir durumdur. Üstelik kızlar yaradılışları gereği duygusaldır, gerçekten kolay kandırılıyorlar, değil mi?

Bu Zamanda Anne Baba Olmak
Ayşe İzci Coşkuner

1338_F17EA2447EF5_2.jpg

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
kadınlar çocuk doğurmazlar,toplumu doğururlar,geleceği doğururlar....

lütfen okuyun,okutun,eğitim,ahlak,edep gibi yüce duygularla beslensin insanlık....

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Heral de her kızın sorunudur :( Hiç bir zaman iyi bir evlat olabilceğimin hissinde değilim inşa'Allah olurum .. Allah razı olsun..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeş ....

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
gercekten cok önemli bir konu

ben malumunuz almanyada yasayan bir kardesinizim . burada canli sahidim burda nice türk aileleri varki ,

baski dan ve dinimizi gercek aile fertlerine iyi bir sekilde anlatmamaktan burdaki genclerin gercekten halleri bir harap olmus bir bag gibi . laf dinlemezler ,söz dinlemezler , annemi babami büyük kücük saygi sevgi bitmis hersey ,

inanin ki insan cok üzülüyor , sükürki rabbimize biz arkadaslar cemiyetle ugrastigimiz icin ne mutlu bize ,

lakin yolunu kaybetmis kardeslerimizede sahip cikiyoz insaallah onlara anlatiyoz

burada nurcu kardesler , menzilli kardesler ve biz ler genc olarak elimizden gelen gayreti göstermeye calisiyoz.

ve caliscazda insaallah .

selam ve saygilar.

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
çok önemli bir paylaşımdı gerçekten.
emeginize saglık...
Rabbim bizleri ana babalarımıza layık hayırlı evlat;onlarıda hayırlı ana-baba eylesin inşAllah...

Üst Alt