Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
"Evet, ben de şaka yaparım, fakat şaka yaparken bile sadece hakikati söylerim."

Hz. Muhammed Mustafa SAV

Bu köleyi kim satın alır

Resulallahın (a.s.m.), Zâhir isimli bir sahabesi vardı. Zahir, çölde yaşardı. Ara sıra Allah Resûlüne, çöl çiçek ve meyvelerinden hediyeler getirir, Peygamberimiz de onu çölde lazım olabilecek hediyelerle sevindirirlerdi. Efendimizin şakalaştı ı sahabelerden biri de Zâhir idi. Onun için Peygamberimiz:
"Zâhir, bizim çölümüz, biz de onun şehriyiz," buyururlardı. Ticaretle u raşan Zâhir, yine bir gün bir şeyler satmak amacıyla şehre gelmişti. Resûlüllah Efendimiz, o görmeden arkasından gelip, kollarından tuttuktan sonra gözlerini kapadılar.Zâhir, telaşlı bir şekilde:

"Kimsin? Beni bırak," diyerek geri döndü. Peygamberimiz oldu unu görünce de sevindi ve başını, Resûlullahın şefkatli sinesine koydu.

Allah Resûlü şakalarına şu soruyla devam ettiler:

"Bu köleyi kim satın alır?"

Bu soruya Zâhir:

"Pek alıcı bulamazsınız, benim ne de erim olabilir ki ?" diye cevap verince, Peygamberimiz şöyle buyurdular:

"Sen görünüşte belki öylesin, fakat Allah katında de eri yüksek, pahası a ır bir kölesin."

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
yamusab kardes ellerine saglik cok güzel bir kissa cok sevindim bizimle paylasmana...Allah c.c razi olsun... :)

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Enes b. Mâlik'ten: Bir adam, Rasûlüllah'ın yanına geldi, onu devesine bindirmek istedi, Rasûlüllah da, "Biz de seni dişi devenin yavrusuna bindirelim" dedi. Adam, "Ya Rasûlüllah, devenin yavrusuna nasıl bineyim?" diye sorunca, Rasûlüllah, "Bütün develeri dişi deve do urmaz mı?" buyurdu .

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
PEYGAMBERİMİZ (SAV) SAHABELERİNE ŞAKALAR YAPAR, ONLARLA BİRLİKTE GÜLERDİ
Sahabelerin aktardıkları olaylardan anlaşıldı ı gibi, Peygamber Efendimiz hem ailesi hem de sahabeleri ile sık sık şakalaşır, onların yaptıkları esprilere güler ve onlara güzel isimler veya lakaplar takardı. Ancak, her konuda oldu u gibi şakalaşma konusunda da Peygamberimiz (sav) çok ince düşünceli, vicdanlı ve anlayışlı davranırdı. Peygamberimiz (sav)'in şakalar konusunda ashabına verdi i tavsiyeler şöyle özetlenebilir:

- "Ben şaka yaparım ama sadece do ru olanı söylerim"

- "Bir Müslümanın kardeşini korkutması helal de ildir"

- "Kardeşinle münakaşa etme, alaya alarak onunla şakalaşma."

- "Başkalarını güldürmek için yalan söyleyene yazıklar olsun."

- "Kul, şaka da olsa yalan söylemeyi, do ru da olsa münakaşa etmeyi bırakmadıkça iyi bir mümin olamaz."

- "Şaka da olsa yalan söylemeyin."

DuaM

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Hazret-i Âişe anlatıyor:

"Ben zayıf, ince belli genç bir hanımdım. Bir seferde Peygamberimizle birlikte bir yolculu a çıktım. Peygamberimiz bir yerde Sahabîlere:

"Siz ilerleyin" dedi. Onlar gidince ikimiz arkada yalnız başına kaldık. Bana:

"Gel seninle yarışalım" dedi ve koşmaya başladık. Ben kendisini geçtim.

"Aradan birkaç yıl geçmişti. Yine onunla birlikte bir yolculukta iken bir yerde Sahabîlere:

"Siz ilerleyin" dedi ve ikimiz yalnız kaldık.

"Gel yarışalım" dedi. O zamanlar ben kilo almıştım. Önceki yarışmayı da unutmuştum. Koşmaya başladık. Fakat bu sefer de o beni geçti. Gülümseyerek:

"Bu defaki benim seni geçişim, o gün beni geçişine bedel olsun' buyurdu."

:] :]

DuaM

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Peygamber Efendimizin kendi aile içindeki bir latifesini de Numan bin Beşir rivayet ediyor:

"Bir gün Hazret-i Ebû Bekir, Peygamber Efendimizin huzuruna girmek için izin istedi. Kızı ve Peygamberimizin hanımı Âişe'nin Efendimize ba ırdı ını işitti.

"Resulullaha nasıl ba ırırsın?' diye elini kaldırarak bir tokat atmaya davrandı. Fakat Peygamberimiz bırakmadı. Ebû Bekir kızgın olarak ayrıldı, çıktı.

"Ebû Bekir çıktıktan sonra Peygamber Efendimiz Âişe' ye:

"Gördün mü, seni nasıl kurtardım adamın elinden...' dedi.

"Aradan birkaç gün geçtikten sonra Ebû Bekir tekrar müsaade isteyerek Peygamberimizin huzuruna girdi. Bu sefer Efendimizle Âişe'yi barışmış görünce sevindi ve Peygamberimize dönerek şöyle dedi:

"Beni nasıl kavganıza kattıysanız, barışınıza da katar mısınız?"

"Peygamberimiz:

"Kattık, kattık' buyurdu."

çok yazdım hakkınızı helal edin inş.

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Allah razı olsun dua nur ve yamusab kardeşler
bende hep bu düsturu kendime örnek alıyorum inş

nisaebrar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ŞAKACI ARKADAŞLARINDAN BİRİ SIK SIK PEYGAMBERİMİZE HEDİYE GÖTÜRÜR. BUNLAR GENELLIKLE YAĞ, BAL CİNSİNDEN ŞEYLERDİR.DAHA SONRA HEDİYELERİN SATICISI GELİP MALININ PARASINIİSTEDİĞİ ZAMANDA FAKİR FAKAT ŞAKACI ARKADAŞI HZ. MUHAMMED'E:- EY ALLAHIN ELÇİSİ!YAĞIN BALIN SAHİBİ GELDİ, PARASINI İSTİYOR, DER. HZ. MUHAMMED BUNUN ÜZERİNE, SAKAYA UYARAK , CİDDİ BİR TAVIRLA, -İYİ AMA SEN ONU HEDIYE GETİRMEMİŞMİYDİN? DIYEREK İTİTAZ EDİNCEDE.ŞAKACI;-PARAM YOKKİ VEREYİM. BUNUN ÜZERİNE HZ. MUHAMMED GÜLEREK ALACAKLINI PARASINI ÖDERMİŞ............HZ.MUHAMMED YAŞADIĞI TOPLUMDA BENZERİ BULUNMAYAN BİR SAYGINLIK VE CIDDIYET KİŞİLİĞİ OLARAK YER ALIRKEN AYNI ZAMANDA,BU DURUMDAKİ BİR İNSANIN RAHATLIKLA İÇİNE DÜŞECEĞİ SOĞUK VE ANTİPATİK KONUMDANDA KENDINI KORUYARAK, SEVECEN, SICAK VE ŞAKACI BIR PEYGAMBER OLUR. ARKADAŞLARI KENDİSİNE RAHATÇA 'TAKILABİLİRLER'. O DA ONLARA. NE VARKI BU DURUM EN KÜÇÜK BİR KÖTÜYE KULLANIM KAPISI AÇMAZ.ŞAKANIN SICAKLIĞI YANINDA, GÖREVIN CİDDİYETİNİN SINIRLARI DA ÖZENLE KORUNUR.......... BIRDE HAKKINIZI HELAL EDIN ÇOK UZUN YAZDIM....

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun ,ve bu güzel eklemeler için de..

MEVLAM en güzel makamlara koysun sizleri

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
"Bir grup ashab, Resulullah ile birlikte aleyhissalatu vesselam'ın davet edildiği bir yemeğe gittiler. Yolda torunu Hüseyin'e rastladılar, çocuklarla oynuyordu.

"Resulullah (sav) çocuğu görünce ilerleyip cemaatin önüne geçip onu tutmak için ellerini açtı. Çocuk ise sağa sola kaçmaya başladı. Resulullah da onu takliden sağa sola koşarak, tutuncaya kadar peşinde koştu. Yakalayınca ellerinden birini çenesinin altına diğerini de ensesine koyup öptü ve 'Hüseyin bendendir. Ben de Hüseyindenim. Kim Hüseyin'i severse Allah da onu sevsin. Hüseyin sıbtlardan bir sıbttır (torun)' buyurdu

Üst Alt