Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Evlatlarımız bizim geleceğimiz. Reyyanlarimiz.
Babalar önden gider çünkü evlatlar yol bilmez . Azrail bile ayağıma gelecekse sen neyin tribindesin..Evlat fazla bıdı bıdı yapma baba yorgun.
Evlatlarımızın hakkı var üzerimizde, çocuk yorgunluk bilmez, ilgi âlâya sevilmek, güzel bir ismi ve ailesi olsun ister..yol iz bilmez, erdemli, dürüst, yürekli, güvenilir, tutarlı kimse olabilmesi için, anne babayı örnek alır.. Sağlıklı yaşamak, ahlak ve erdem sınırları içinde, kendi varlığını geliştirmek, bir birey olmak, için yol gösteren babaya anneye ihtiyaç duyar. Çocuğun anne babası ile geçirdiği güzel zaman asla unutmadığı özlemle hatırladığı ana yurdudur..Koşulsuz sevgi hoş görünün inançla yaşandığı mekan cennet hanesi olur, cennet hanesinde yetişen çocuklar, beraberinde gittiği yere cenneti götürür..
Adamın biri oğlu haylazlık yaptıkça “oğlum sen adam olamayacaksın” dermiş . Oğul, babayla olan kavgaları sonrasında kasabadan ayrılmış. Baba-oğul yıllarca görüşmemişler. Gel zaman git zaman oğul vezir olmuş. Oğul böyle bir makama ulaşınca, babasının yanıldığını ona göstermek için, adamlarını gönderip onu makamına getirtmiş ve:
“Baba, bana hep adam olamazsın derdin, ama bak vezir oldum” demiş. Bilge ruhlu baba da ona:
“Oğlum, ben sana vezir olamazsın dememiştim, adam olamazsın demiştim” diye cevap vermiş..
Bize düşen hakkı hakikati çocuklarımıza uygulamalı örnek olup öğretmek.. Evlatlarımız bizim geleceğimiz.. Onlar geleceğin beyefendisi hanımefendisi. Ya gururumuz yahutta utancımız. Aslolan bize emanet edilen.. Biz yanlışa düşersek, onlar daha büyük yanlış yapar. Biz Hak yolundan şaşmayalım, evlatlarımıza hayır duası edelim..
Hz Lut as duasinda: Allah'ım beni evlatlarımı sapıklıktan sapkınlığa uğramaktan, isyan küfür etmekten sana sığınırım, bizi koru, bizi bağışla, salihlerden salihalardan eyle!
Hz İbrahim as duasında: Elhamdülillah bana vermiş olduğun evlatlarıma, bizi sana inanan teslim olanlardan eyle..
Rabbimiz bizi eşimi çocuklarımı namaz kılan salihlerden duası kabul olunan eyle..
Rabbimiz beni.anne babamı.mü'min kardeşlerimi bağışla, hesaba çekilecegimiz gün hesabımızı kolay eyle..
Amin Ecmain..

Üst Alt