Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Hıncal Uluç Defne Joj Foster ile ilgili aykırı bir yazı yazdı. Sahte övgülerden gerçeklere yer kalmadığını belirten Hıncal Uluç, Evli ve 18 aylık bebeği olan bir kadının bir bekar evinde ölmesini değerlendirdi

Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?..

Perşembe sabahı, evde kahvemi içip gazetemi okurken, Fatoş geldi. Evdeki yardımcım..
"Hıncal Bey haberiniz var mı, Defne Joy ölmüş.. Evinde ölü bulmuşlar" dedi..
Defne Joy'la tanışmayız. Televizyon izleyen biri olmadığım için, sokakta yanımdan geçse tanımam.. Ama hele son zamanlardaki ününü hemen her gün gazetelerin magazin sayfalarında okuyorum. Acun'un, her programı olay olan, bence günümüzün 1 nolu yapımcısı Acun'un son yarışması "Yok Böyle Dans"ın yıldızlarından.. Yarışmayı kazanacağını kimse tahmin etmiyor, ama kimse de elenmesini istemiyor. Öyle sempatik, öyle hayat doluymuş..
Hatta Sevgili Yüksel (Aytuğ) "Acun bu kız elenirse onu sunucu yap, kaybetme" diye öğüt de veriyordu geçen hafta, Yakın Kumanda'da..
İşte ölen, o daha iki gece evvel seyircilerini coşturan hayat dolu kız..
Hemen TV'ye davrandım.. Haberleri izliyorum.. Ekranın başında donup kaldığımı hatırlıyorum..
Arka arkaya şoklar..
Defne Joy'un ölü bulunduğu yer kendi evi değil. Bir bekar erkeğin evi..
Bekar erkek, benim küçük kuzenim, Sanem'in kardeşi Kerem..
Beni donduran, Defne'nin ölü bulunduğu evin önünde canlı yayın yapan NTV habercisinin sözlerinden biri oldu.
"Defne Joy Foster'in kocası İlker Yasin Solmaz, az önce buraya geldi. Çok üzgün görünüyordu.."
İşte o an, orda kalakaldım.
O çarşamba sabahı, dünyada yerinde olmayı istemeyeceğim bir tek kişi vardı.. İlker Yasin Solmaz..
Düşünebiliyor musunuz?..
Sabaha karşı telefonunuz çalıyor ve haber veriyorlar.
"Eşiniz öldü. Gelin cenazeyi alın.."
"Nerde, nasıl, ne zaman?.."
"Sabaha karşı bir bekar evinde ölü bulundu. Polis soruşturuyor.."
Ne hale gelirsiniz?.. Ne düşünürsüz?..
Ne olursunuz?..
Dün sabah gazeteme baktım..
Tonla haber, tonla yazı.. Defne üzerine.. Ölen Defne'nin dramı üzerine..
Ama asıl ölü, hem de "Yaşayan Ölü" İlker Yasin Solmaz'la ilgili tek satır yok.. Asıl trajediyi yaşayan adamın adı geçmiyor nerdeyse, haberler ve yorumlarda..
İnsanlık ölmüş sanki..
Defne öldü.. Onun için her şey bitti..
Ama bu genç adam yaşayacak.. 18 aylık bebeği ile yaşayacak..
Yarın o bebek aklını başına toplayacak yaşa geldiğinde "Baba bana annemi anlat" diyecek?..
Ne anlatacak İlker Yasin?.
Gencecik, hayat dolu karısı, 18 aylık bebeğinin annesi beklenmedik şekilde ölmüş.. Ona mı ağlayacak İlker Yasin.. Yoksa bir bekar evinde, sabaha karşı kanında tonla alkolle ölü bulunmuş, ona mı çıldıracak?..
Empati, mempati.. Hadi kendinizi İlker Yasin'in yerine koyun dostlarım..
"Acun yarışmayı durdursun.. Kupayı da Defne'nin 18 aylık bebeğine versin" diye hamasi bir tavsiyede bulunan Sevgili Yüksel'e sorum var..
Defne senin eşin olsaydı, dikkat et, sadece "Olsaydı" diyorum.. O "Mesela" yı okurken bile ne hale geldiğini tahmin ettiğim için.. "Defne senin karın olsaydı, gene bu yazıyı yazar mıydın.."
Kerem'in adını duyunca, Gökmen Özdemir'i aradım, Vatan'dan.. Arkadaşı..
"Sor bakalım kerataya, evli barklı ve çocuklu kadını niye götürmüş evine" dedim. "Sordum bile ağbi" dedi, Gökmen.. "VALLAHi daha o gece tanıştık. İkimizin de kafası iyiydi. Gittik işte" demiş, Kerem..
Defne'yi nerdeyse "Azize" ilan eden Ayşe kardeşim..
İşte anlatmak istediğim bu..
Bizim zamanımızda Aşka düşülürdü.. Falling in love..
Daha tanıştığın gece, eve, yatağa koşmanın adı da love.. Ama onun fiili başka.. Aşk Yapmak.. Making love..
Benim aşka düşmeye saygım var.. Ama aşk yapmaya yok..
İnsan evliyken de âşık olabilir. Evli birine de âşık olabilir.. Gönül ferman dinlemez, demiş eskiler.. Durup dururken dememişler.. Yüzlerce yıllık deneyim..
Gönül ferman dinlemez tamam ama, 18 aylık bebeği olan evli genç kadın da, daha o gece tanıştığı erkeğin evine koşmaz..
Bunu bana kimse kabul ettiremez. Ben mahalle baskısından da korkmam. Kafamı kesseler düşündüğümü söylerim..
Defne boşanma kararı almış mı?. Mahkemeye baş vurmuş mu?. Evini ayırmış mı?. Ayrı mı yaşıyor eşinden, bebeğinden..
Bilmiyorum.. O konuda satır okumadım, ne öncesinde magazin sayfalarında. Ne de ölümü sonrası haberlerde ve yorumlarda..
Yani..
Ortada çok açık, çok seçik bir "İhanet" var.. Hem de aşk aldatması bile değil. Bir gecelik macera/ One night stand için, aldatılan bir koca ve unutulan bir bebek..
Ölmüş.. ALLAH rahmet eylesin..
Ama böyle bir insana, öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin..
Kimse de, onu Azize ilan ederek, gençliğin önüne "Rol model" diye koymaya kalkmasın..
Defne Joy Foster'in ölüm sebebi bilinmiyor..
Astım hastasıymış. Fena halde sarhoşmuş. Bilinen o.. Alkol mü?. Son zamanlarda zararı bilimsel araştırmalara konu olan, bir nevi doping, enerji içeceklerinin aşırı kullanılması mı?. Uyuşturucu mu?. 10 gün içinde Adli Tıp gerçeği açıklayacakmış.. Öğreneceğiz.
Ama benim görüşüm değişmeyecek.
Defne'nin ölümü tipik bir "Su testisi, su yolunda kırıldı" olayıdır!..

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Dün sabah bu yazıyı okurken duygularıma tercüman olduğu için beğendim amma işin daha ilginci bu yazının Hıncal Uluç tarafından yazılmış olmasıydı, o bile böyle bir çirkefliği kabul edemiyorsa varın siz düşünün ülkenin geri kalanını..

Açıkçası haberlerde izlerken de aklımdan geçen şuydu ölümün bile şereflisi gerek, eşinin çocuğunun yanında ölmene bile izin vermedi Allah, hadi git bakalım nasıl hesap vereceksin...

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
İnanmassınız belki aMa bu bayan yaışmadan elendigi gün tv yi degiştirip druyodum baktım show tvde yorum yapıyor yarışmabana çok şey kazandırdı burda olduguma çok mutluyum gibi gereksiz laflar söylüyordu içimden geçrdim
yarın ölsen yinede böyle dşünebilecekmisin Allahın huzuruna nasıl çıkacaksın diye sonra internetten bi okudum defne joy foster öldü die Şok Oldum ne diyelmm RaBBİM HAYIRLI öMÜRLER vERSİN ve hayırlı ölümler ...

katre teşekkürlerr okusen abinn dedigi gbi düşünlermize tercüman olmuş

Allah Rahmet Eylesin ..dua ile
..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Ben de Hıncal Uluç'u günahım kadar sevmem.Ama ele aldığı yazı itibarı ile bravo! lafı orta yerinden gümletmiş dedim.Gerçekten şu duruma bakın.Bu ölümü haber kanallarına taşıyan malum medya grupları ne kadar da optimist ruhlu imişler.Toplumun gözüne baka baka hani nerde ise o bir tanrıça idi diyecekler.Yahu pazar ortada durum içler acısı ve kadın (tek gecelik)kaçamak yapayım derken,ölüm yakaladı erken, dili boğazına kaçtı nasıl yaşarsan öyle ölürsün işte.Allah ölümün bile güzelliğini nasip etsin geride ki eşe sabır versin adamı zedeleyen eşinin ölümü mü? yoksa çarşaf çarşaf aldatılan eş ilan edilmesi mi ?varın siz düşünün.Bir de bu olayı yadsımadan yapılan yorumlar yok mu abi, bu ne dejenerasyon yahu "arun aleyküm" yani."Hadiselerin vaka kısmında kalmamak gerek elbette.Evli ve bir çocuk sahibi bir kadın,eşinden ve çocuğundan ayrı olarak gece yarılarına kadar 3 arkadaşı ile barda eğlenir. Sonra diğer iki arkadaşını evlerine bırakır ve o gece ilk defa tanıdığı adam...ın evine gece 04:00 civarı gider ve ECEL kelamı tecelli eder.
Bu portre içinde yer alan KADIN ı neye nisbetle nasıl değerlendirirsiniz?"
Mesele burada.Allah yine de taksiratını af etsin...

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
gerçekten Katre çok güzel açıklamışsın sende medya dedigin dibi melaike ilan edecekk hiç işin bu yanını düşünen yOk içler acısıı ...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
gerçekten Katre çok güzel açıklamışsın sende medya dedigin dibi melaike ilan edecekk hiç işin bu yanını düşünen yOk içler acısıı ...

Hadi onu geçtik günlerdir bir Defne, seranomisidir gidiyor hani ellerinden gelse yılın annesi ve eşi ödülü verecekler mesnedsizler.Ankara'da ki Ostim, patlamasında ölen vatandaşlardan hiç ses yok oysa her zaman olayı dramatize eden basın ölü gibi sessiz kaypak düzen bu kaypak, nerde bir "cife" var ise üzerine konuyor at sineği gibi.Bırakın ölen öldü sağları kurtarın sağları.

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
ne civanlar ölüyo şehitlerimiz var mesela bırakın bu işleri herkes günahıylada sevabıylada allaha hesap vericek zaten medyaya ne bakıyosun her telden çalıyo allah affetsin ...

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
duyunca üzüldüm bebeğine annesiz büyücek olması kötü ama sonra düşündüm annesi zaten yanında değilmişki gece 4 te küçücük çocuk annesiz.
Merak ettiğim bişey var şuan sevenlerinde biri ahireti için endişeleniyo mu?
ben ölümünden etkilendim ahiretle ilgili okuduğum kitap tan mı yoksa rüyamda gördüğüm kıyametin kopuşundan mı bilmem ama etkilendim duyar gibi oldum sanki pişmanım ALLAH ım dediğini ALLAH bilir tabi ama bu ölümle nasıl rahat uyucak bilmem yinede RABB'im günahlarını affetsin rahmet eylesin.

ellerine sağlık katre güzel düşünüp güzel bi paylaşım yapmışsın;)

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Hak, rahmeti bol bilinmez hangi amelinden musamahaya uğrayacağı.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Kişiler kendi günahlarından sorumludur sonuçta ölmüş bir insan var burada o hesabını vermeye başladı o yüzden arkasından konuşarak gıybet ederek kendimizide günaha sokmayalım (insan oğlu zalim ve cahildir) o yüzden neyi nasıl yaşıyacağımız ve öleceğimiz hiç belli olmaz Rabbim cümlemizi nefsimizden ve şeytandan muhafaza eylesin .. Bunlar benim acizane fikrimdir kimseyi eleştirmiyorum ...

Üst Alt