Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Evlilik dersi...

Yıllar önce hanımla aramıza bir anlaşmazlık girdi. Rahmetli Zübeyir (Gündüzalp) ağabeye gittim... Dedi ki"Kardeşim hanımın namaz kılıyor mu?""Evet...""İlmî çalışmalarına karşı çıkıyor mu?""Hayır..."

"Tamam kardeşim! Başka bir şey aramana lüzum yok. Beklenti ne kadar çoksa dert de o kadar çoğalır. Haydi evine git."
Yolda giderken düşündüm ve karar verdim. Beklentilerimi ot gibi yakalayacak söküp atacak sadece Allah'ın rızasını bekleyeceğim...
İhtiyaçlar ve beklentiler bitmedikçe ıstıraplar da bitmeyecektir. Bunun için velayet yolunda ilerleyenler evvela ihtiyaçlarını azaltmaya başlar. Bunlar kendilerinden eşlerinden çocuklarından akrabalarından çevreden bir şey istemezler. İsteklerini azaltırlar.
Ahir zamanda insanlar nehre dökülmüş çöp gibidir. Şuursuz olarak nehre kapılır gider. Yani çevreye sosyal hayata uyarlar İslam'a uymazlar... Pek çok Müslüman bir sürü istek ve beklentilerin sahibi... Nasıl ki ufka yetişmek için koşan bir insan ufuk zannettiği yere geldiğinde yine karşısında ufku görürse aynı şekilde ihtiyaçlarını gidermeye çalışan insan da isteklerini giderdikçe yenileri çıkacak ve onu kabre kadar koşturacaktır.
İhtiyaçların sel gibi her yanı istila ettiği bir devirde çektiğimiz çilelerin asıl sebebi beklentilerimizin çokluğu ve bitmez oluşudur. Asabi rahatsızlıkların artmasının sebebini de buna bağlıyorum.
Enaniyet benim dediğim olacak inat cinsel problemler... Evliliklerde en sık görülen sıkıntılar bunlardır. Fakat bu problemler istenirse aşılır.
Her insan kendisini tamamlayacak birisini ister... Kadın olsun erkek olsun... Çünkü Allah her kulunu farklı yaratmıştır. Bu farklılıklar birbirini tamamlayacak.
Manevi boşlukların da aile hayatına çok büyük etkisi vardır. Kur'an-ı Kerim bir reçetedir. İbadetlerin bütünü de ilaçtır. Allah için yaptığımız ibadetlere Allah'ın değil bizim ihtiyacımız vardır. Bize hitap ediyor gibi kitapları okumamız lazım.
Evliliğimin ilk günü hanımla oturduk sohbet ettik bir karar aldık. Ben evlendiğimde hanıma dedim ki "Ne sen benim gibi ol ne de ben senin gibi olacağım. İkimiz de ilmihale uyacağız" dedim... 50 yıldır evliyiz çok şükür...
İnsanın olduğu yerde problem de vardır. Elbette ki evlilik hayatında problemler yaşanabilir. Kar yağmasa yağmur yağmasa bahar gelmez hasat olmaz... Sabır pek çok problemin çözümüdür... Vel asr Suresi'nde "sabredenler kurtuldu" buyruluyor...
Hekimoğlu

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Allah razı olsun..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.mevlam razı olsun .çok güzel bir yaı.Allah'a emanet olun.

ERCAANNN

NUR-UN ALA NUR

Aldığı Beğeniler
2
kardeşim çok güzel bir metin.hakikat dolu tebrik ederim.Zübeyir (Gündüzalp) dediğin bediüzzamanın talebesi değilmi.

Gençlik çabuk geçer derler, malesef ihtiyarlık da öyle!

hüzün yağmuru1

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
kardeşim çok güzel bir metin.hakikat dolu tebrik ederim.Zübeyir (Gündüzalp) dediğin bediüzzamanın talebesi değilmi.

Gençlik çabuk geçer derler, malesef ihtiyarlık da öyle!

eyvallah abiii evet üstad hz.nin talebesi.. (hemde ne talebe...ahde vefalı..) bizlerde büyüklerimizn güzelliklerinden hissemizi alırız inşaAllah..

Aşikar

Allah de ve sus!!!!

Aldığı Beğeniler
2,332
Takım
Diğer
Çok güzel ve faydalı paylasimdı.bu aralar eşi ile aralarında sıkıntı yaşayan bir arkadaşım var.bu konu tamamen onu anlatan bir konu.ona mutlaka okumam gerek.inşallah faydası olacaktır.ALLAH razı olsun kardeşim

hüzün yağmuru1

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Çok güzel ve faydalı paylasimdı.bu aralar eşi ile aralarında sıkıntı yaşayan bir arkadaşım var.bu konu tamamen onu anlatan bir konu.ona mutlaka okumam gerek.inşallah faydası olacaktır.ALLAH razı olsun kardeşim

Eyvallahh kurban Mevlam razı olsunnn
faydası olur inşaAllahhh :gul: Rabbi Rahim evliliklerinde sıkıntı yaşayan herkese yardım etsin haneler huzur ve muhabbetle dolup taşsın inşaAllahh :gul:
Baki dua ve muhabbetle

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Evliliğimin ilk günü hanımla oturduk sohbet ettik bir karar aldık. Ben evlendiğimde hanıma dedim ki "Ne sen benim gibi ol ne de ben senin gibi olacağım. İkimiz de ilmihale uyacağız" dedim... 50 yıldır evliyiz çok şükür...
İnsanın olduğu yerde problem de vardır. Elbette ki evlilik hayatında problemler yaşanabilir. Kar yağmasa yağmur yağmasa bahar gelmez hasat olmaz... Sabır pek çok problemin çözümüdür... Vel asr Suresi'nde "sabredenler kurtuldu" buyruluyor...

Allah razı olsun kardeşim..Faydalı ve gerekli bir paylaşımdı..
Allah tüm ailelere saadet buyursun inşallah

Üst Alt