Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
EY NEFSIM! ! ! sana yazıklar olsun... Allah(c.c.)! ın yarattıgı sudan içersin,havasından solursun onun nimetlerinden yersin bütün bunlara ragmen ona isyanetmekten çekinmezsin,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...günah işlemek için azmersin utanmazsın elinden geleni yaparsın ama tevbe etmek için aynı azmi göstermezsın..günahında ısrar edip tevbede beklemeye kalkarsın,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...akşama kadar boş booş konuşursun ne sen islamı anlatırsın ne de anlatanı dinlersin bir de utanmadan anlatan insanları önemsemezsin,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...herşeyi bildigini sanarsın ama hiç bir şey bilmedigini anlamazsın,ilim ögrenmek istersin ama hafızanı boş şeylerle oldururursun ilime yer bırakmazsın,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...bilmezmisinki sana soracaklar gençligini nerde harcadın? neler yaptın? ömrünü nerde geçirdin? ne cevap vereceksin? ? ?

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun..cenneti istedigini söylersin ama oraya girmek için hiç bir şey yapmazsın,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...cehennemdem korktugunu söylersin ama kendi özvarlıgını onun içine yavaş yavaş atmakta oldugunun farkına varmazsın,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...ölüleri görürsün devamlı ama bir türlü akıl edemzsin bir gün seninde ölecegini..o günün ne zaman olacagını
biliyormusun? belki bugun belki şimdi...,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...azrail(a.s) ile karşılaştıgında bıraz daha dünyada kalıp hayırlı işler yapayımmı diyeceksin? bilmiyormusun ecelin beklemiceni seni ansızın yakalıyacagını?

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...ölüm seni bekliyor ama sen kaçmaya çalışıyorsun...nereye kadar? azık toplayıp yolculuga cıkmak en dogrusu degilmidir? peki neden azık toplamıyorsun bu dünyada neden hala ellerin boş?

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...herşeyden korkarsın,sevilmiyecek kişileri seversin,insanlar hoşnut olsun diye elinden geleni yapar her isteklerini karşılarsın peki ONUN isteklerini neden yapmıyorsun? kimin rızası için yaşıyorsun sen? ? ?

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun akşama kadar gıybet ederek yedigin etler seni doyurmadımı? hala tıka basa karnını doyurup şehvetini artırırsın? ? ,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...dinledigin bir şarkıda izledigin bir filmde aglarsında Allah(c.c.) neden aglamazsın ONUN için gözyaşı akıtamıyacak kadar kalbin kararmışmı?

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...müslümanım dersin ama buna sen bile zor inanırsın yaşayışına bir bak gerçekten müslümanmısın? ? ?

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...gökleri delen binalara bak! onları yapanlar şimdi iki metrelik çukurun altında.yarın sende onlara komşu olacaksın,

EY NEFSİM! ! ! sana yazıklar olsun...insanlara teşekkür etmekten çekinmezsin ama YARADANA nanakörlük etmekten utanmazsın...,

EY NEFSİM! ! ! umulurki tevbe kapıları kapanmadan,sen hala nefes alırken,ölüm melekleriyle karşılaşmadan önce aklnı başına alır geçici dünyayı sonsuz yurt olan ahirete tercih etmekten vazgeçersin,

EY NEFSİM! ! ! en kısa zamanda ALLAHIN yarattıklarına bakıp tefkkür etmeyi ögrenmelisin,onun istedigi yaşamaı bilmek yetmez onu yaşamak lazım yaşamak sonrada yaşatmak,

[GLOW=orange]EY NEFSİM! ! ! NE MUTLU SANA YENİLMEYENLERE,NE MUTLU SENİ EĞİP GEÇENLERE NE MUTLU ALLAHI RAZI EDENLERE...,SEN DEVAM ET HAYATI YAŞAMANA BAK EGLEN GÜL OYNA VUCUDUN ATEŞİ HİSSETTİGİ ZAMAN GÖRÜŞMEK DİLEGİYLE..

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Ey Neyfsim yazıklar olsun sana!!!
sağolasın abim çok güzel bir yazı..emeğine bereket..Rabbim nefsimizin eline bırakmasın bizi..
Ey nefsim!! heva kapısından girmek istersen kolayca girersin..Ne var ki dışarı çıkmak istersen.. pek zordur bilesin.
.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
KURANDAN NEFİS İLE İLGİLİ AYETLER

Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
( Nisa Sûresinin 135. Ayeti )

Derken nefsi onu kardeşini öldürmeye itti de (nefsine uyarak) onu öldürdü ve böylece ziyan edenlerden oldu.
( Maide Sûresinin 30. Ayeti )

Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir dedi.
( Yusuf Sûresinin 53. Ayeti )

Onlardan öncekiler de tuzak kurmuşlardı. Bütün tuzaklar Allaha aittir. O, her nefsin kazandığını bilir. İnkar edenler de dünya yurdunun sonunun kime ait olduğunu bileceklerdir.
( Rad Sûresinin 42. Ayeti )

Herkesin nefsi için mücadele ederek geleceği, kendilerine zulmedilmeksizin herkese yaptığının karşılığının eksiksiz ödeneceği günü düşün.
( Nahl Sûresinin 111. Ayeti )

Oku kitabını! Bugün hesap sorucu olarak sana nefsin yeter denilecektir.
( İsra Sûresinin 14. Ayeti )

Buna inanmayan ve nefsinin arzusuna uyan kimseler seni ondan (ona hazırlanmaktan) sakın alıkoymasın, sonra helak olursun!
( Taha Sûresinin 16. Ayeti )

Samirî şöyle dedi: Ben onların görmediği şeyi gördüm. Elçinin izinden bir avuç avuçladım da onu attım. Böyle yapmayı bana nefsim güzel gösterdi.
( Taha Sûresinin 96. Ayeti )

Zünnûnu da hatırla.8 Hani öfkelenerek (halkından ayrılıp) gitmişti de kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar içinde, Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum diye dua etti.
( Enbiya Sûresinin 87. Ayeti )

Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilah edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?
( Furkan Sûresinin 43. Ayeti )

(Sayfa 380'ın devamı,44 Ayet)Belkıs, Ey Rabbim! Şüphesiz ben nefsime zulmetmiştim. Şimdi ise Süleyman ile birlikte âlemlerin Rabbi olan Allaha teslim oldum dedi.
( Neml Sûresinin 44. Ayeti )

Mûsâ, Rabbim! Şüphesiz ben nefsime zulmettim. Beni affet dedi. Allah da onu affetti. Şüphesiz o, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
( Kasas Sûresinin 16. Ayeti )

Eğer (bu konuda) sana cevap veremezlerse bil ki onlar sadece kendi nefislerinin arzularına uymaktadırlar. Kim, Allahtan bir yol gösterme olmaksızın kendi nefsinin arzusuna uyandan daha sapıktır. Şüphesiz Allah zalimler toplumunu doğruya iletmez.
( Kasas Sûresinin 50. Ayeti )

nefsinin arzusunu ilah edinen, Allahın; (halini) bildiği için saptırdığı ve kulağını ve kalbini mühürlediği, gözüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi onu Allahtan başka kim doğru yola eriştirebilir? Hâlâ düşünüp ibret almayacak mısınız?
( Casiye Sûresinin 23. Ayeti )

Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz ona şah damarından daha yakınız.
( Kaf Sûresinin 16. Ayeti )

Onlardan (muhacirlerden) önce o yurda (Medineye) yerleşmiş ve imanı da gönüllerine yerleştirmiş olanlar, hicret edenleri severler. Onlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık duymazlar. Kendileri son derece ihtiyaç içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden, hırsından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
( Haşr Sûresinin 9. Ayeti )

O halde, gücünüz yettiği kadar Allaha karşı gelmekten sakının. Dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğiniz için harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
( Teğabun Sûresinin 16. Ayeti )

Nefsini arındır.
( Müddessir Sûresinin 4. Ayeti )

(Kusurlarından dolayı kendini) kınayan nefse de yemin ederim (ki diriltilip hesaba çekileceksiniz).
( Kıyame Sûresinin 2. Ayeti )

Kim de, Rabbinin huzurunda duracağından korkar ve nefsini arzularından alıkoyarsa, şüphesiz, cennet onun sığınağıdır.
( Nazi'at Sûresinin 40. ve 41. Ayeti )

nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını (kötülükten sakınma yeteneğini) ilham edene andolsun ki, nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir.
( Şems Sûresinin 7. 8. ve 9. Ayeti )

Vukuf-i Kalbi

ڪےàؤôمà Кàﺸڗễ۳

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Fenerbahçe
Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Allah(C.C.) 'in Yarattigi Sudan
Içersin, Havasindan Solursun Onun Nimetlerinden Yersin Bütün Bunlara
Ragmen Ona Isyan Etmekten Çekinmezsin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Günah Islemek Için Azmedersin,
Utanmazsin, Elinden Geleni Yaparsin; Ama Tevbe Etmek Için Ayni Azmi
Göstermezsin.. Günahinda Israr Edip Tevbede Beklemeye Kalkarsin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Aksama Kadar Bos Bos Konusursun,
Ne Sen Islami Anlatirsin, Ne De Anlatani Dinlersin, Bir De Utanmadan
Anlatan Insanlari Önemsemezsin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Her Seyi Bildigini Sanarsin; Ama
Hiçbir Sey Bilmedigini Anlamazsin, Ilim Ögrenmek Istersin Ama Hafizani
Bos Seylerle Doldururursun, Ilime Yer Birakmazsin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Bilmezmisin Ki Sana Soracaklar
Gençligini Nerde Harcadin? Neler Yaptin? Ömrünü Nerde Geçirdin? Ne
Cevap Vereceksin? ? ?

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Cenneti Istedigini Söylersin Ama
Oraya Girmek Için Hiçbir Sey Yapmazsin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Cehennemdem Korktugunu Söylersin
Ama Kendi Özvarligini Onun Içine Yavas Yavas Atmakta Oldugunun Farkina
Varmazsin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Ölüleri Görürsün Devamli; Ama
Bir Türlü Akil Edemezsin Bir Gün Seninde Ölecegini.. O Günün Ne Zaman
Olacagini Biliyor Musun? Belki Bugun Belki Simdi...,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Azrail(A.S) Ile Karsilastiginda
Biraz Daha Dünyada Kalip Hayirli Isler Yapayim Mi Diyeceksin? Bilmiyor
Musun Ecelin Beklemeyecegini, Seni Ansizin Yakalayacagini?

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Ölüm Seni Bekliyor Ama Sen
Kaçmaya Çalisiyorsun... Nereye Kadar? Azik Toplayip Yolculuga Cikmak
En Dogrusu Degil Midir? Peki Neden Azik Toplamiyorsun Bu Dünyada,
Neden Hala Ellerin Bos?

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Her Seyden Korkarsin,
Sevilmeyecek Kisileri Seversin, Insanlar Hosnut Olsun Diye Elinden
Geleni Yapar, Her Isteklerini Karsilarsin. Peki O'nun Isteklerini
Neden Yapmiyorsun? Kimin Rizasi Için Yasiyorsun Sen???

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Aksama Kadar Giybet Ederek
Yedigin Etler Seni Doyurmadi Mi? Hala Tika Basa Karnini Doyurup
Sehvetini Artirirsin?

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Dinledigin Bir Sarkida,
Izledigin Bir Filmde Aglarsin da, Allah(C.C.) Icin Neden Aglamazsin,
Onun Için Gözyasi Akitamayacak Kadar Kalbin Kararmis Mi?

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Müslümanim Dersin Ama Buna Sen
Bile Zor Inanirsin. Yasayisina Bir Bak, Gerçekten Müslüman Misin???

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Gökleri Delen Binalara Bak!
Onlari Yapanlar Simdi Iki Metrelik Çukurun Altinda.Yarin Sen de Onlara
Komsu Olacaksin,

Ey Nefsim! ! ! Sana Yaziklar Olsun... Insanlara Tesekkür Etmekten
Çekinmezsin; Ama Yaradana Nankörlük Etmekten Utanmazsin...,

Ey Nefsim! ! ! Umulur ki Tevbe Kapilari Kapanmadan, Sen Hala Nefes
Alirken, Ölüm Melekleriyle Karsilasmadan Önce Aklini Basina Alir,
Geçici Dünyayi Sonsuz Yurt Olan Ahirete Tercih Etmekten Vazgeçersin,

Ey Nefsim! ! ! En Kisa Zamanda Allah(C.C) 'in Yarattiklarina Bakip
Tefekkür Etmeyi Ögrenmelisin, Onun Istedigi Yasamayi Bilmek Yetmez.
Onu Yasamak Lazim. Yasamak, Sonrada Yasatmak,

Ey Nefsim! ! ! Ne Mutlu Sana Yenilmeyenlere, Ne Mutlu Seni Ezip
Geçenlere, Ne Mutlu Allah(C.C) 'i Razi Edenlere..., Sen Devam Et,
Hayati Yasamana Bak, Eglen, Gül, Oyna, Vucudun Atesi Hissettigi Zaman

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
isyanımız nefsimize itaatimiz RABBİMİZE olsun. ALLAH sizdende razı olsun bu güzel paylaşımınız için

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun güzel bir paylaşımdı ellerine sağlık ...
Rabbim bir saniye dahi kendi nefsimiz eline bırakmasın bizleri nefsiminiz kötülüklerinden korusun bizleri inşaAllah ....​

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Allah c.c. razı olsun BozoK kardeşim.Elleriniz dert görmesin.

Allaha emanet olun.

vuslatt

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Allah razı olsun cok güzel paylaşımdı emeğinize saglık ömrünüze bereket

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe