Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Zevkleri ve lezzetleri yok eden ölümü çokça hatırlayın.” buyurmuştur. Ölümü en çok hatırlayan, ölümden sonrası için en güzel hazırlanandır.
Hz Peygamber s.a.v. hadis-i şerifinde şöyle buyurdu: “İnsanlar, keşke şu kabirde yatan ölü ben olaydım, diye temenni etmedikçe kıyamet kopmaz.”
Yine Enes bin Malik r.a.’dan nakledilen bir hadis-i şerif de şöyle buyurulur: “Hiçbiriniz sakın ölümü temenni etmesin. Eğer o iyilik yapan biri ise hayrının artması ümit edilir. Eğer günahkâr biri ise, ölmeden önce günahından vazgeçip tövbe ile Allah’ın rızasını kazanması umulur.”
Enes bin Malik r.a.’ın bildirdiği bir hadis-i şerifte Rasulullah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Hiçbiriniz herhangi bir musibetten dolayı sakın ölümü istemesin. Eğer muhakkak ölümü istemek zorunda kalırsa; ‘Allahım, yaşamak benim hakkımda hayırlı ise beni yaşat, benim için ölüm hayırlı ise beni öldür.’ diye dua etsin.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
:aro:

Hatırladık sultanı can????????
Teşekkürler.

Enbihu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler