Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Sen Niğdeli Ömer Halisdemir, sen Elifnur ve Doğan'ın kahraman babası, bizim mukaddes şehidimiz. Uğruna canını feda ettiğin vatan topraklarından selam olsun sana. Ben, otuz kurşuna bedenini siper ettiğin, bağımsızlığı için gözünü kırpmadan şehit olduğun, bu cennet vatanın evladıyım. O mücadelenin uzaktan bir tanığıyım. Milletimizin bağımsızlık ışığıyla sokaklara döküldüğü o karanlık gecenin küçük bir parçasıyım belki de. Bir günde birçok duyğuyu tattım seninle. Bazı görüntüler, küçükken kırdığım bardağın parçalırının elime battığı gibi acıttı yüreğimi. Bazılarıysa gururlandırdı beni ve bir kez daha Çanakkale'de, İzmir'de, Antep'te şehadet şerbetini içmiş dedelerimin, ninelerimin torunu olmaktan kıvanç duydum. Seninle destan yazmanın onurunu yaşadım iliklerime kadar.

O gece ihanet sırmıştı yurdun dört yanını, belirsizlik bir sis gibi çökmüşken her köşeye; bizler silahlarla, bombalarla değil merhametimizle vurulmuştuk aslında. Göz gözü görmezken işte o an sen belirdin ansızın. Karanlığın içinde merhametin çığlığı oldun adeta. Mazlumlar senin sayende ellerini cesaretle birleştirdi o gece. Diller duayla, gönüller vatan aşkıyla doldu, taştı o gece. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı öküldü yollara. Senin yaktığın kıvılcım koca bir ateş oldu yüreklerde, misal oldu ardından gelenlere. Kimimiz meydanlarda bekledi kimimiz evlerinde. Çünkü vatanımız da namusumuzdu, evimiz de. Oşsa benim minik yüreğim ve ellerim titremişti adını ilk kez duyduğum mücadeleye karşı. Ya senin? Hiç mi titremedi ellerin? Titrediyse de vazgeçmedin ya vatanından, kahramanı oldun koca bir halkın. Hakkı batılı bir çırpıda ayırt ediverdin. Haktan yana olunca Hak da şehadet şerbetini içirdi sana kanasıya.

Ne mutlu sana ki peygamberim aguşunu açarak karşıladı seni. Ne mutlu sana ki cennetin en güzel köşesindesin baki alemde. Ve ne mutlu sana ki mabedime namahrem eli değdirmeyen yiğitlerim var önümde. Bilmem ki şimdi bu vefayı nasıl anlatmalı? Boğazım düğümlü, gözlerim kapalı. Hayır, hayır! Anlatılacak gibi değil bu. Anladım ki minnet anlatılmaz. Minnet yaşanır, yaşatılır.

Ey vatanın asil kahramanı,

Bugün bizler rahatça oturabiliyorsak sıralarımızda, hatta yeri gelince gülüp oynayabiliyorsak, demokrasi meşalemiz hala yanıyorsa, biliyorum ki senin ve senin gibi feda olan canlar sayesindedir. Emin olun ki bizler de vakti gelince aynısını yapmaya hazır gençleriz. Ama şimdi kutsal bir görevimiz var. Kanlarınız ile suladığınız vatanımızı korumak, bu aşkı yaşatmak. Durmayacağım, anlatacağım, nefesim yettiğince haykıracağım. Kardeşime, arkadaşıma, eşime. Gün gelecek çocuğuma anlatacağım. Çünkü biliyorum ki zalime merhamet mazluma ihanettir.

Rahat uyu şehidim,

Dökülen bu yaşlar riyadan değil. Sana söz veriyorum Kocaman yüreğinde dalgalanan kan kırmızı bayrağım sonsuza dek bizim yüreklerimizde, bizim göklerimizde dalgalanacaktır. Hainlere karşı verdiğiniz bu savaş unutulmayacaktır. Emanetin namusum, yetimlerin kardeşim, cesaretin ve kahramanlığın ülkümdür. Gözün arkada kalmasın şehidim. Başka devletlerin anlatacakları masalları varsa bizim de misallerimiz var. Tıpkı senin gibi.

15 Temmuz'un Simge İsmi Ömer HALİSDEMİR'e Mektuplar

Nisanur ERTUĞ
Akçakoca İmam-Hatip Ortaokulu
Düzce İl Birincisi

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Rabbim evlatlarına hayirli bir ömür versin : (

Teşekkürler kardeşim