Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
13052_210915135856_168039335856_3649417_5200651_n.jpg

Ey Gönül! Hakikî Âşka düşen de Mecâzi Âşka düşen de aslında aynı Nûr’a, Sevgili’ye (cc) âşıktır.. Farzı misâl, Bâki Mahbub (cc) sevdalısı direkt güneşe âşıkken fâni mahbub sevdalısı güneşin dünyadaki mahluklara düşen pırıltılarına, yansımalarına âşıktır. Lakin biri menbaın farkına varmış, diğeri ise fark edememiş perdedekine takılmıştır. Sonuçta hakîkat itibariyle ikisi de güneşin nuruna aşık değil midir?

(Hz. Mevlana)

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Mevlana der ki: "Beşeri aşk tahta kılıç gibidir. İlahi aşk demirden kılıçtır.Çocuk tahta kılıçla oynaya oynaya kemale erer, demir kılıcı eline almaya layık olur. İnsan beşeri aşkla uğraşır durur, aşkı anlayınca ilahi aşkla tutuşur."

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
"Acı suda tatlı suda berraktır.Sakın görünüşe aldanma.Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan hal ehli olandır ..!"
Hz.Mevlânâ

13052_210801460856_168039335856_3648004_2654576_a.jpg

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Yüreğine sağlık canım çok değerli sözlerdi Rabbim razı olsun inş...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
emegine saglik
tesekkürler..

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cok güzel Aydilge kardesim paylasan yüregine saglik tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun
Selam ve Dualarimla.......

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
ne güzel söylemiş
emeğinize sağlık teşekkürler

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
“Aşka uçma kanatLarın yanar” demiş bir şair..
“Aşka uçamazsan kanatLarın neye yarar” demiş Hz. MevLana..

önemLi oLan baki$ acisidir diye dü$ünüyorum...

güzeL payLa$imin icin Rahman razi oLsun karde$im...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Ululukta değildir aşk, hünerde değildir. Bilgide değildir, hem defterde değildir. Kitap sayfalarında hele hiç değil. Halkın dedikodusu da olamaz aşıkların yolu…
Dalı sonsuzluktadır aşkın, kökü ilksizliktedir. Ne arşa dayanır bu ağaç, ne toprağa. Bir gövdesi yok ki gövdeye dayanası.
Aşk gelince aklı koyduk rafa, heva ve hevesi falakaya yatırdık…Akla ve ahlaka yaraşır şey değil çünkü şu kendini beğenmişlik.
Hani ey aşık, hani özlem çekiyorsun ya Sevgili’ye! Bil ki Sevgili’dendir özlemin özü. Odur asıl sana özlem duyan. Çünkü o tutuşturmayınca alevi, kimsede olmaz ateş(ve aşk ateşi önce sevilene, ondan sevene düşer).Deniz yolcusuna ya korku, ya umut tahtasıdır gemi.Yolcu da, tahta da yok olunca ne kalır ki yokluktan başka!..
Bir tahta parçasına verdinse gönlünü, boğulmaktan korkarak, yol eri değilsin sen. Belki aslına isyan eden bir isyancı!..
Bir şerbet sun bana canlar bağışlayan dudağından da şifa bulayım derhal. Hastaya bundan daha etkili ilaç mı bulunur?Sustum! Bir harf bile söylememin imkanı yok yoklukta artık. Aslı olmayan sözlerdir çünkü hep dilimde, gerçek değil surettir hep…Cana eziyetten başka bir şey vermez ki söylesem!..
Sustum! çünkü hadden aşkın olacak söz, kabından taşacak…Ne kulaklarda onu anlayacak bir kudret var oysa; ne anlayışında ona uygun bir kabiliyet!..

Ey Tebrizli! Hem denizsin sen, hem inci.ALLAH nurundan başka bir şey değil varlığın da!..”

Üst Alt