Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Efendim dediğiniz gibi olsaydı; hadislerde, ticari faiz ve dindeki faiz diye ayrım yapılırdı sanırım. Kanaatimce tek faiz var oda paradan para kazanmak. Ne amaçla ne şekilde ne isimde olursa olsun bir tek faiz olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla dünyalık bir ev için yada araba için ahiretten vazgeçip, faiz sistemine katkı sağlayarak yada o çarkın içine girerek mülk edinme taraftarı değilim, sanırım ömrüm boyunca bir evim olmayacağını bilsemde faizle ev almam. "Dindeki faiz ve iktisattaki faiz farklıdır" cümlesi gerçekten vicdanınızı tatmin ediyorsa söyleyecek sözüm yok fakat bu varsayım benim vicdanımı rahatlatmaz.

Allah cennetteki evlerden nasib etsin cümlemize...

Iste sımdı dunku cevabımı tekrarlıcam neydı bı sımdı test etmek degılde nedır dun ne yazdınız sımdı ne dıyorsunuz madem boyle dusunuyorsunuz neden boyle bır konu actınız celıskılı degılmı bu almayı dusunurmusunuz dıye dırek bızlere sorrdunuz cevap verım dusunurum testı gecemedım kaldım sanırım kendı sorunuzun cevabını kendınız verdınız daha fazlasınada gerek yok bence ...

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
İlminur Hanım,

Derviş Bey bir anket yapıyor sanırım. Bir tez çalışması var sanırım :) Bu soruyu 10 forumdan 10 kişi cevaplasa eder 100 kişi. Sonuç olarak "100 kişiye sorduk, aldığımız cevaplar şunlardır; %.., %.., vs" gibi bir cevap verebilir :)

Ne niyetle olursa olsun ben konu hakkındaki düşüncemi tekrarlayayım da kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Bankadan faizli kredi -oranların yasal sınırlar arasında kalması kaydıyla- alınmasında sakınca görmüyorum. Kredi alırken de vicdanım rahat olur, öderken de :)

Son söz olarak, üzerinde görüş birliğine varılamamış olan konularda kişinin kendi bildiğiyle amel etmesi taraftarıyım.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
İlminur Hanım,

Derviş Bey bir anket yapıyor sanırım. Bir tez çalışması var sanırım :) Bu soruyu 10 forumdan 10 kişi cevaplasa eder 100 kişi. Sonuç olarak "100 kişiye sorduk, aldığımız cevaplar şunlardır; %.., %.., vs" gibi bir cevap verebilir :)

Ne niyetle olursa olsun ben konu hakkındaki düşüncemi tekrarlayayım da kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Bankadan faizli kredi -oranların yasal sınırlar arasında kalması kaydıyla- alınmasında sakınca görmüyorum. Kredi alırken de vicdanım rahat olur, öderken de :)

Son söz olarak, üzerinde görüş birliğine varılamamış olan konularda kişinin kendi bildiğiyle amel etmesi taraftarıyım.

Tesekkur ederım ozaman tez sorusu dıye belırtse ıyı olur eger oyleyse zaten beynım durmus durumda ıyıce kafamı karıstırmasın:( hem ev almayı dusunuyorum hemde asla almam dıyor dedıgım gıbı ıste test edıyor :o

dervis1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Birincisi anket yapmıyorum, bir haftadır karar veremediğim konuda karar verdim ve bu fikrimi paylaştım. Art niyetli yazdığım düşünülüyorsa yönetimden ricam konunun silinmesidir.
İkincisi; dileyen dilediğini yapmakta serbesttir ama, islam alimleri bu konuda karara varamamış demeyin lütfen, kendine alim sıfatını koyan ve katılım bankalarından hissesi olupta, diğer bankalardan kredi almak faiz ama filan katılım bankasının ki kar payıdır haram değildir diyen, soytarı güruhu var bu ülkede ne yazıkki. Alim diye onların söylediklerini dikkate alıyosanız karar sizin. Ama rica ederim kaynak gösterirmisiniz? İmamı gazzali, İmamı rabbani, İmamı şafii gibi GERÇEK İSLAM ALİMLERİ nin bu konuda dini faiz haramdır, iktisadi faiz helaldir dedikleri bir kaynakları varmıdır?

Çalıştığım işyeri islami holding dir. Cemaat mensubu olup her hafta çok güzel toplantılar yaparlar.
Faiz sistemine bulaştıklarını, bankalardan faizle kredi kullandıklarını söylediğimdeyse bana verilen cevap şudur: "Artık sistem bunu gerektiriyor" Sizce islam dini sisteme ve zamana göre kesin hükümleri değiştirilebilir bir dinmidir, Yoksa insanlar işlerine geldiği gibi mi yaşamak istiyorlar bu dini?
Allah aşkına kafanıza göre din tasarlayıp onu yaşamayın...

Ve lütfen samimi sorularımda art niyet arayıp, tez hazırlıyor, anket yapıyor diye aşağılayarak değerlendirmeyin. Ben hoşgörü bekleyerek açtım bu konuyu. Anket düzenlemek ayıp değil günah değil, açık açık yazardım öyle olsaydı.

dervis1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bu arada eklemek istediğim bikaç cümle var. önceki mesajı değiştirmeden yeni mesaj yazayım dedim. Yaşadığımız zamanda "ticari ahlak", "helal kazanç" "dürüst ticaret" diye kavramlar yoktur afbuyrun. Yüzde 300, yüzde 400 kar marjının helal olduğunu düşünen bir ticari anlayış hakim dünyada ve ülkemizde ne yazıkki. 1 liraya maliyet oluşturup, 50 liraya satmanın sakıncası olmadığını kabul eden (daha doğrusu kendini öyle kandıran tüccarlarımız var )

Dolayısıyla bu güruh faizin helal olduğunu düşünmekten çekinmiyor.

Insanlarin basina bir zaman gelecek ki ,onlardan faiz yemeyen kalmayacak yemese bile tozu mutlaka bulasacaktir. (Hadisi Şerif)

Anketçi tezci felan gibi sıfatlarla yaftalanmamak dileklerimle...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Sızınle alay eden yok anket olabılır bunda bır anormallık gormem benım anlamdım suydu sankı once bır yoklama cektınız ardındanda bbırbırını tutmayan cevap verdnız tabııkı faız haram ama arastırılması gereken bır konu sız zaten nasıl arstırıcanızın yolunu bılıyorsunuz buradakılerı neden ozaman cevap vermek zorunda bırakıpta sonrada sorgular sekılde cevap verıyorsunuz bence boyle bır soru sorana kadar faızın haramlıgını ve acaba tıcarı yada ozel durumlarda kullanılabılır gıbı durumları varmı dıye arastırıp bızımle paylassaydınız daha hayırlı olurdu Allah razı olsun derdık en azından fakat boyle olmadı efenedım :) .... Hayırlı ıftarlar ..

dervis1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Saolun cevap yazdığınız için, teşekkürederim. Bu forumun frekansı benim frekansımla tutmuyor sanırım. Allah hepimizi; islamı eksiksiz kusursur yaşayanlardan eylesin. Dünya ve ahiret saadetine gark etsin.

Hayırlı iftarlar hayırlı paylaşımlar, Allah'a ısmarladık...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Saolun cevap yazdığınız için, teşekkürederim. Bu forumun frekansı benim frekansımla tutmuyor sanırım. Allah hepimizi; islamı eksiksiz kusursur yaşayanlardan eylesin. Dünya ve ahiret saadetine gark etsin.

Hayırlı iftarlar hayırlı paylaşımlar, Allah'a ısmarladık...

Kacmak yok oyle hemen tutmuyorsa tuttar emınımkı bırbırımızden ogrenecegımız cok sey var tarısmalar olur her zaman sevye ve saygı oldugu surece herkesle anlasıcaz dıye bısı yok herseyın hayırlısı olsun ıns ...

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Birincisi anket yapmıyorum, bir haftadır karar veremediğim konuda karar verdim ve bu fikrimi paylaştım. Art niyetli yazdığım düşünülüyorsa yönetimden ricam konunun silinmesidir.
İkincisi; dileyen dilediğini yapmakta serbesttir ama, islam alimleri bu konuda karara varamamış demeyin lütfen, kendine alim sıfatını koyan ve katılım bankalarından hissesi olupta, diğer bankalardan kredi almak faiz ama filan katılım bankasının ki kar payıdır haram değildir diyen, soytarı güruhu var bu ülkede ne yazıkki. Alim diye onların söylediklerini dikkate alıyosanız karar sizin. Ama rica ederim kaynak gösterirmisiniz? İmamı gazzali, İmamı rabbani, İmamı şafii gibi GERÇEK İSLAM ALİMLERİ nin bu konuda dini faiz haramdır, iktisadi faiz helaldir dedikleri bir kaynakları varmıdır?

Çalıştığım işyeri islami holding dir. Cemaat mensubu olup her hafta çok güzel toplantılar yaparlar.
Faiz sistemine bulaştıklarını, bankalardan faizle kredi kullandıklarını söylediğimdeyse bana verilen cevap şudur: "Artık sistem bunu gerektiriyor" Sizce islam dini sisteme ve zamana göre kesin hükümleri değiştirilebilir bir dinmidir, Yoksa insanlar işlerine geldiği gibi mi yaşamak istiyorlar bu dini?
Allah aşkına kafanıza göre din tasarlayıp onu yaşamayın...

Ve lütfen samimi sorularımda art niyet arayıp, tez hazırlıyor, anket yapıyor diye aşağılayarak değerlendirmeyin. Ben hoşgörü bekleyerek açtım bu konuyu. Anket düzenlemek ayıp değil günah değil, açık açık yazardım öyle olsaydı.

Bak kardeşim, kimsin necisin kimin neyisin kimin fesisin beni ilgilendirmez.

Seninle alay edende yok. İnsan gibi konu hakkındaki görüşümüzü sormuşsun sana da insan gibi cevap vermişiz. Ha sen dersen ki burada "ben ukalalık yaparak en üstün düşünce benim düşüncem diyerek bizlerin düşüncesini inceden inceden tiye alarak cevap yazarsan ve bunun adına da süsleyerek islami hoşgörü gibi bir kılıf uydurursan ona göre cevap alırsın.

Benim hoşgörüsüz olduğumu iddia ederek yaşadığım dini-islamı eleştirmek senin haddine değil.

Üst Alt