Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-i Hak buyuruyor...
"Seytan sizi fakirlikle korkutur ve size cimriligin telkin eder...Allah ise size katindan bir magfiret ve bir lütuf vadeler...Allah herseyi ihata eden ve herseyi bilendir..." (Bakara,268 )
Rasulullah (sav) buyurdular...
"Ademoglunun altindan iki vadisi olsa, ister ki ücüncüsü olsun... Onun agzini ancak toprak doyurur... Allah (cc) tevbe edenlerin tevbelerini kabul eder..." (Buhari, Rikak, 10; Müslim, Zekat, 116-119)
Ibrahim bin Ethem, fakirlikten yakinan birini gördü ve ona...
"–Fakirligi bedel ödemeden mi sana verdiler ki, ondan yakiniyorsun?" dedi...
Adam saskinlikla...
"–A efendi! Fakirligi de mi bedel ödeyerek alirlar?" diye sordu...
Ibrahim bin Ethem Hazretleri söyle dedi...
"–Evet! Ben fakirligin degerini görünce onu satin almak icin büyük bir memnuniyet ve riza ile Belh ülkesini verdim…"
Burada kasdedilen husus, nefsin ihtirasini kirip kanaat zengini olabilmektir...
Nahsebi Hazretleri ne güzel buyurur...
"Kime dostluk elbisesini giydirirlerse, hic mali olmasa da bütün zenginlerin basi odur... Kimin alnina da düsmanlik nisanesini cekerlerse, bütün dünyanin hazineleri onun olsa da dilencilerin basi odur..."
( Gönül Bahcesinden Muhabbetteki Sir)
Ya Rabb!
Bizleri hirs ve hasedin salih amelleri yakip bitiren alevlerinden muhafaza eyleyip bitmez ve tükenmez bir hazine olan kanaat ile müzeyyen kil!
...Amin... ...Amin...
...Amin...
...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...
Cenab-i Hak buyuruyor...
"Seytan sizi fakirlikle korkutur ve size cimriligin telkin eder...Allah ise size katindan bir magfiret ve bir lütuf vadeler...Allah herseyi ihata eden ve herseyi bilendir..." (Bakara,268 )
Rasulullah (sav) buyurdular...
"Ademoglunun altindan iki vadisi olsa, ister ki ücüncüsü olsun... Onun agzini ancak toprak doyurur... Allah (cc) tevbe edenlerin tevbelerini kabul eder..." (Buhari, Rikak, 10; Müslim, Zekat, 116-119)
Ibrahim bin Ethem, fakirlikten yakinan birini gördü ve ona...
"–Fakirligi bedel ödemeden mi sana verdiler ki, ondan yakiniyorsun?" dedi...
Adam saskinlikla...
"–A efendi! Fakirligi de mi bedel ödeyerek alirlar?" diye sordu...
Ibrahim bin Ethem Hazretleri söyle dedi...
"–Evet! Ben fakirligin degerini görünce onu satin almak icin büyük bir memnuniyet ve riza ile Belh ülkesini verdim…"
Burada kasdedilen husus, nefsin ihtirasini kirip kanaat zengini olabilmektir...
Nahsebi Hazretleri ne güzel buyurur...
"Kime dostluk elbisesini giydirirlerse, hic mali olmasa da bütün zenginlerin basi odur... Kimin alnina da düsmanlik nisanesini cekerlerse, bütün dünyanin hazineleri onun olsa da dilencilerin basi odur..."
( Gönül Bahcesinden Muhabbetteki Sir)
Ya Rabb!
Bizleri hirs ve hasedin salih amelleri yakip bitiren alevlerinden muhafaza eyleyip bitmez ve tükenmez bir hazine olan kanaat ile müzeyyen kil!
...Amin... ...Amin...
...Amin...
...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...
Son düzenleme: