- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
Her ne kadar “Zamanla nasıl değişiyor insan!
Hangi resmime baksam ben değilim…” dese de şair; her bir fotoğraf karesi bizden bir parça taşımakta ve kendi özünde nice hikayeler saklamakta.
O yüzden herşeye rağmen gülümsemeli, ümid etmeli, umudun türküsünü söyleyerek hayatı hakkını vere vere yaşayabilmeli insan.
Hem ne diyordu benim cânım ağabeyim Aykut Kuşkaya :
Bazen neşeliyiz, bazen kederli
Bazen efkâr demleriz
Hiç belli olmaz ki dünyanın hali
Yine de ümit eyleriz
Hiç bozma keyfini, düz tut yüreğini
Dünya hali değil mi
Hiç üzme kendini, kullan verileni
Dünya hali besbelli
Eflâtun,’ın şu veciz ifadesiyle fotoğraf altı notunu noktalayım:
“Ruhumuzu bir kaya parçası misâli kalabalıklarından, fazlalıklarından yontmalıyız”
Yani insan evvelâ kendisinin sanatkârı olmalı. Bir heykeltıraş edasıyla eline gereçleri almalı; kafasını olduğu kadar kalbini de besleyen iyi yazarlar, iyi şiirler okumalı; ruhuna iyi gelen musıkî eserleri dinleyip huzur veren iyi sohbetlerde bulunmalı. Bunu gerçekten başarabilirsek anlamlı bir hayatın kapısını aralayabiliriz kanaatimce… Gerisi lâfıgüzaf.
S, Kocaaslan
Hangi resmime baksam ben değilim…” dese de şair; her bir fotoğraf karesi bizden bir parça taşımakta ve kendi özünde nice hikayeler saklamakta.
O yüzden herşeye rağmen gülümsemeli, ümid etmeli, umudun türküsünü söyleyerek hayatı hakkını vere vere yaşayabilmeli insan.
Hem ne diyordu benim cânım ağabeyim Aykut Kuşkaya :
Bazen neşeliyiz, bazen kederli
Bazen efkâr demleriz
Hiç belli olmaz ki dünyanın hali
Yine de ümit eyleriz
Hiç bozma keyfini, düz tut yüreğini
Dünya hali değil mi
Hiç üzme kendini, kullan verileni
Dünya hali besbelli
Eflâtun,’ın şu veciz ifadesiyle fotoğraf altı notunu noktalayım:
“Ruhumuzu bir kaya parçası misâli kalabalıklarından, fazlalıklarından yontmalıyız”
Yani insan evvelâ kendisinin sanatkârı olmalı. Bir heykeltıraş edasıyla eline gereçleri almalı; kafasını olduğu kadar kalbini de besleyen iyi yazarlar, iyi şiirler okumalı; ruhuna iyi gelen musıkî eserleri dinleyip huzur veren iyi sohbetlerde bulunmalı. Bunu gerçekten başarabilirsek anlamlı bir hayatın kapısını aralayabiliriz kanaatimce… Gerisi lâfıgüzaf.
S, Kocaaslan