Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
"Felaketler, kıyametin habercisi olabilir"

ABD'de tanınmış Hıristiyan vaizlerinden Pat Robertson, dünyada giderek sıklaşan ola anüstü boyutlu do al felaketlerin, kıyametin işareti olabilece ini söyledi. Robertson, CNN televizyonunda katıldı ı söyleşide, geçen yıl sonunda güneydo u Asya'yı vuran tsunami felaketi, yakınlarda ABD'yi hedef alan Katrina kasırgası ve en son Pakistan ve bölgesini sarsan şiddetli depreme dikkat çekerek, felaketlerin kısalan aralıklarla meydana geldi ini hatırlattı. Robertson, geçen ay da ABD ile kötü ilişkileri bulunan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in öldürülmesinin ''caiz'' oldu unu söyleyerek, tepkileri üzerinde toplamıştı. Vaiz Robertson, dört yıl önce de 11 Eylül saldırılarının, Amerikan halkının kendisini eşcinsellik ve uyuşturuculara kaptırmasına karşı Tanrı'nın verdi i bir ceza oldu unu iddia etmişti.

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Ravi
:
Ali
Hadis
:
Resulullah (sav) (bir gün): "Ümmetim on beş şeyi yapmaya başlayınca ona büyük belanın gelmesi vacib olur" buyurmuşlardı. (Yanındakiler): "Ey Allah`ın Resulü! Bunlar nelerdir?" diye sordular. Aleyhissalatu vesselam saydı: 1- Ganimet (yani milli servet, fakir fukaraya u ramadan sadece zengin ve mevki sahibi kimseler arasında) tedavül eden bir meta haline gelirse. 2- Emanet (edilen şeyleri emanet alan kimseler, sorumlu ve yetkililer, memurlar) ganimet (malı yerini tutup, ya malayıp nefislerine helal) kıldıkları zaman. 3- Zekat (ödemeyi ibadet bilmeyip bir angarya ve) ceza telakki ettikleri zaman. 4- Kişi annesinin hukukuna riayet etmeyip, kadınına itaat etti i; 5- Babasından uzaklaşıp ahbabına yaklaştı ı; 6- Mescidlerde (rıza-yı ilahi gözetmeyen husumet, alış-veriş, e lence ve siyasata vs. müteallik) sesler yükseldi i zaman. 7- Kavme, onların en alça ı (erzel) reis oldu u; 8- (Devlet otoritesinin yetersizli i sebebiyle tedhiş ve zulümle insanları sindiren zorba) kişiye zararı dokunmasın diye hürmet etti i; 9- İpek (haram bilinmeyip erkekler tarafından) giyildi i; 10- (San`at, bale, konser gibi çeşitli adlar altında; bar, gazino, dansing ve salonlarda ve hatta televizyon ve filim gibi çeşitli vasıtalarla yaygın şekilde) şarkıcı kadınlar ve çalgı aletleri edinildi i; 11- Bu ümmetin sonradan gelen nesilleri, önceden gelip geçenlere (çeşitli ithamlar ve bahanelerle) hakaret etti i zaman artık kızıl rüzgarı, [(zelzeleyi), yere batışı (hasfı) veya suret de iştirmeyi (meshi) veya gökten taş ya masını, (hazfı)] bekleyin."

HadisNo
:
5046

Kütübü Sitte

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Ravi: Müstevrid İbnu Seddad el-Fihri
Hadis : Resulullah (sav): "Ben kıyametin kopaca ı aynı saatte gönderildim. Ancak, şunun şunu geçmesi gibi ben kıyamet saatini geçip biraz evvel geldim!" buyurdular ve orta parma ı ile şehadet parma ını gösterdiler.

HadisNo: 5026

Kütübü Sitte

Üst Alt