Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Allahın selamı rahmeti ve bereketi butun muminlerin uzerıne olsun.
Kokuşmuş kirlenmiş ,tamamen heva ve hevesle kararmiş yurekler hediye etti bıze bu dunya.

Kendimizden sıra gelmedi bi türlü baska bi müslüman kardeşimizi düşünmeye.

Bir tarafda taşlaşmış kalplerle hayatını ikame ettirmeye calısan ve elimizden birsey gelmıyor cumlesine takılıp kalan bizler.

Öbür tarafda taşlarla sopalarla bir savaş ortasında mücadele eden bu yüzyılın oksüz ve yetim cocukları.

Nedense aklıma 1400 yıl oncesi geliyo.mekkede zulum gören yerinden yurdundan kovulan peygamberim geliyor. O na tabii oldukları icin işkenceler maruz kalan Bilaller geliyor. Davalarından vazgecmektense ölümü göze alan Sumeyyeler Yasirler geliyor. Gözlerim buğulanıyor, bagazımda tıkanıp kalıyor nefesim. Çunku sonrada Medine geliyor aklıma . Muhacirlere kucak acan ensarı dusunuyorum. Evini, lokmasını, kanını paylaşan, zulme sessiz kalamayan o şeref sahibi sahabeler geliyor gozumun onune. Onlarla aramızdaki fark neki diye dusunuyorum. İman edip de Allah yolunda hicret ve cihad edenler; muhacirleri barındıran ve yardım edenler var ya, işte gerçek müminler onlardır. ayetini hatırlıyorum. Onlar imanlarını amelleriyle desteklemıslerdi.
Ama ne olursa olsun bizimle yada bizssiz bu dava başı boş kalmıcak. Allah kendi davasına sahıp cıkamyanlara ondan yuz cevırenlere elbette hakkıyla hukmedecektir.
: Ey Muhammed! Hatırla, bir zamanlar kafirler seni yerinden kımıldatmamak veya öldürmek yahut sürüp çıkarmak için tuzaklar hazırlıyorlardı. Onlar sana tuzak kurarlarken, Allah da onların tuzağını boşa çıkarıyordu. Allah tuzakları bozanların en hayırlısıdır. Ey! Filistinli Lubnanlı kardesım sen aldırma bize. Butun dunya sana sırtını donsede Allah c.c. seninle beraberdir. Ve zafer inananlaındır.
Ey Filistinli Lubnanlı bacım. Senin yuzune bakmaya bile cesaretimiz yok. Hakkını helal et diyemem sana ve. Mahserde ıkı elın yakamızda olsun. ya rabbi hemen yanı basımda mumın oldugunu ıdda eden kardeslerım benım ırzımı namusumu koruyamadılar. Onlara bunun hesabını sor Allahım. de
Ey gözleri yaşlı elleri taşlı şerefli insanlar. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Ey musluman kardesıne sıkılacak kursunu kendı topraklarından gecmesıne ızın veren, fılm ızler gıbı sadece haber saatlerinde ınsanlığını hatırlayan ve taşlaşmış yureklerın sahıpleri. Allah bu çağda da muhacirler yarattı. Şeref sahibi ENSARLAR NERDESİNİZ?

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Evet, kim demiş mektuplar hep hüzün taşır, hasret kokar diye? İşte sizlere denizler kadar engin ve güneşin sıcaklığı kadar sıcak UMUDun, UMUDumun mektubu&
Bağışlayın beni her şeyden önce bu mektubu siyah bir zemine yazdığım, tüm bu kelimeleri siyaha buladığım için. Aslında her biri gelecek güzel günlerin muştusunu içlerinde barındırır.
Şimdi Ey Kutlu, şehidimin kanıyla kırmızıya boyanmış bayrak, bayrağım altındaki benim kardeşim, benim insanım, Selam olsun Sana! Selam olsun umut kokan Geleceğimize ve Yarınlarımıza inşaALLAH!
Ey gencecik evladını toprağın bağrına bırakan anam; hayallerini, özenle hazırladığı çeyiziyle birlikte beton mezarlara gömen ablam, kurşunlara kendini siper ederken aklına ne anası ne babası ne de yâri gelmeyen, Davam deyip ilerleyen abim ve de gece olup da başını o sert, ölüleri bile ürperten soğuk zemine uzattığında yatmak için, annesine  Anne, babam ne zaman geri gelecek?? diye endişeli bakışlarla soru soran kardeşim sana da selam olsun!
Hepiniz bilesiniz ki acınız acımızdır! Sizin oralara güneş tekrar doğana kadar bizler de kendimizi karanlığa hapsediyoruz. Sizler de rahat nefes alana kadar bizler de aldığımız her nefesi birer işkence gibi içimize çekeceğimize and içiyoruz. Ve her secdeye varışımızda peşi sıra evrendeki o ilahi duaya kulak verip sizler için, insanoğlu için AMİNlerimizi sıralıyoruz.
Ufak kardeşim televizyonda minik, daha emziği ağzında cansız bedenleri, şehitlerimizi, meleklerimizi gördüğünden beri bana Abla, bu bebekler çok mu yaramazlık yapmışlar?? diye sorar oldu. Şimdi ben de her yastığa başımı uzatışımda, verilmemiş hesapların korkusuyla titrerken ALLAH ım diyorum, Bu bebekler çok mu yaramazlık yapmışlar? Kim bu nefret tohumlarını bu minicik bedenlere püskürten? Kim?? diye soruyorum&
KİM? KİM? KİM? KİM?
O şehirde şimdi her şey düşmüş, her şey ölmüş olabilir, keskin bir koku, ölümün kokusu genizleri yakabilir, oluşan kandan kırmızı tablo tüyleri ürpertebilir belki bir daha sokaklarında gülüşleri yankılanan mavi gözlü çocuğun sesi de duyulmayabilir&Ama biz yeniden, bir kere daha sığınıp O na(C.C), bu küllerden yeni bir hayat, yeni bir yaşam meydana getirebileceğimizi de biliyoruz O nun(C.C) yardımıyla.
Ve sizlerden kilometrelerce ötede de olsak, açıp ellerimizi tek yürek halinde&O na(C.C) sadece O na(C.C) bir yakarış oluyoruz o anda ve ekliyoruz ardı sıra:

Allah ım Sen, onlara yıkık şehirler değil, cennet bahçeleri göster. Top sesleriyle kulaklarını sağır etme; onlara tıpkı eski günlerdeki gibi, baharı soludukları anlardaki gibi uhrevi nidalar duyur. Burunlarına keskin, ölmüş bir şehrin kokusu gelmesin de cennet güllerinin, misk-i amber kokularını yolla.?

Şimdi yüreğim sızlıyor ya&Bırakın sızlasın, kimseler dokunmasın yarama, dokunmasınlar yaramıza&Çünkü bizler yüreğimiz sızlasa da, her nefes alışımızda nefesimiz boğazımızda düğümlense de, gözlerimiz dolsa da, her şeyi, tüm engelleri ellerimizin tersiyle itip ve de çıkıp Vefasız, Acımasız Dünya nın karşısına:

Merak etme yüreğim ötelerde baharlar vardır. Bosna da, Kosova da olduğu gibi bir gün Filistin e, Lübnan a, Çeçenya ya da uğrayacak inşaALLAH barışın o, bütün doğayı kıskandıran haki rengi.
Tıpkı BİLGE KRAL ın dediği gibi:

Bu günleri gösteren Yüce Allah a hamd ediyorum. Tarihi kanımızla yazdık. Düşmanlarımız mert değildi. Alçakça katliam yaptılar. Tüm bunlara rağmen çok şükür ayaktayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.?

Denilecek günler yakındır inşaALLAH&
Sakın Unutma Bebeğim, Unutma Kardeşim, Unutma Yüreğim&
ÖTELERDE İNŞAALLAH BAHARLAR VARDIR&

Bad-ı saba

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Nedense aklıma 1400 yıl oncesi geliyo.mekkede zulum gören yerinden yurdundan kovulan peygamberim geliyor. O na tabii oldukları icin işkenceler maruz kalan Bilaller geliyor. Davalarından vazgecmektense ölümü göze alan Sumeyyeler Yasirler geliyor. Gözlerim buğulanıyor, bagazımda tıkanıp kalıyor nefesim. Çunku sonrada Medine geliyor aklıma . Muhacirlere kucak acan ensarı dusunuyorum. Evini, lokmasını, kanını paylaşan, zulme sessiz kalamayan o şeref sahibi sahabeler geliyor gozumun onune. Onlarla aramızdaki fark neki diye dusunuyorum. İman edip de ALLAH yolunda hicret ve cihad edenler; muhacirleri barındıran ve yardım edenler var ya, işte gerçek müminler onlardır. ayetini hatırlıyorum. Onlar imanlarını amelleriyle desteklemıslerdi.

Bu günleri gösteren Yüce ALLAH a hamd ediyorum. Tarihi kanımızla yazdık. Düşmanlarımız mert değildi. Alçakça katliam yaptılar. Tüm bunlara rağmen çok şükür ayaktayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.?

Denilecek günler yakındır inşaALLAH&
Sakın Unutma Bebeğim, Unutma Kardeşim, Unutma Yüreğim&
ÖTELERDE İNŞAALLAH BAHARLAR VARDIR&

yüreğine sağlık abim..güzeldi...ALLAH razı olsun..MEVLAM onlarla olsun ,onlari muvaffak etsin,bizlerde gece oklarımızı(Gece namazlardaki duaları) onlara zulum eden kişilere atalım.

RABBİM tüm islam alemini birlik ve beraberlik adı altında birleştirsin,kafalarını kumdan cıkarmalarını ve kardeşlerinin acısını bir nebze bile olsa yüreklerinde hissettirsin..

Üst Alt