Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
findikli_tarcinli_kurabiye.jpg

malzemeler:

hamur için :

1 paket tereyağı/margarin, eritilmiş
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı fındık, dövülmüş
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerlerine:
15-20 adet bütün fındık
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın

hazırlanması:

1. 1 paket eritilmiş tereyağı veya margarini, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın.

2. unu ve kabartma tozunu bu karışıma azar azar ekleyin. tüm malzemeyi iyice yoğurup özleşmelerini sağlayın.

3. hamurdan küçük parçalar alıp kurabiye şekli verin ve bunları yağlanmamış tepsiye dizin. üzerlerine birer fındık yerleştirin.

4. önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. bu arada üzerine dökeceğiniz pudra şekeri ve tarçını karıştırın. kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz bu karışıma bulayın. (bunu yaparken isterseniz fındıklarını ayırıp buladıktan sonra tekrar yerleştirebilirsiniz, böylece fındıklarınız belli olur.)

5. ılık servis yapın.

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş
=)) hep öyle diyorsun hiçte yapmıyorsun ki yiyelim

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
burda görüyorum canım istiyo yapıuyorum veee yiyorum bu da bana kilo olarak geri dönüyo şeyma kardeşim maşallah tarifleri ekleyip duruyo foruma ama biz forumda kalamıyoz sayesinde:D

AtiLLA*

اتيلا

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
burda görüyorum canım istiyo yapıuyorum veee yiyorum bu da bana kilo olarak geri dönüyo şeyma kardeşim maşallah tarifleri ekleyip duruyo foruma ama biz forumda kalamıyoz sayesinde:D

Zehra yapta yiyelim valla canım çekti :):zigara:

Seyma

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Beşiktaş

:))))) Can boğazdan gelirmiş bnimde canım çekiyo foruma ekliyorum sonra hemen mutfaga koşuyorum :D

AtiLLA*

اتيلا

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
Hep yapıp kendiniz yemeyin azcıkta foruma getirinde bizde yiyelim :)

Üst Alt