Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Degerli Ablalar,Ramazan Ayindan sonra Yemek bolumu durgunlasti....
Hayirdir insa'ALLAH :Dua:

Guzel bir Yemek Tarifide benden olsun o Zaman :D
Haydigin Bakalim,Baliklar Benden..... :D

FIRINDA PALAMUT

MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 kuru soğan
1.5 domates
1.5 palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz

AFIYET OLSUN!

Acizane.net

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sayin Adminimizin vermis oldugu yemek tarifini okumamak mümkünmü
Hekimoglu kardesim konu basligini görünce icimden hanimin yazmistir düsündüm ama konuyu okuyunca yanildigimi anladim
anlasilan sen sadece Siteden deyil mutfaktanda iyi anliyorsun kardesim

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
yemek demeyin bana :D:D
aciktim hemen ..

palamutta iyi giderdi simdi ..:)
ellerine saglik kardes saolsin paylasimin icin .. ;)

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Orjinal Yazarı Habibemsin
Sayin Adminimizin vermis oldugu yemek tarifini okumamak mümkünmü
Hekimoglu kardesim konu basligini görünce icimden hanimin yazmistir düsündüm ama konuyu okuyunca yanildigimi anladim
anlasilan sen sadece Siteden deyil mutfaktanda iyi anliyorsun kardesim

Firinda Baligi Ayri bir guzel yaparim... :)

palamutta iyi giderdi simdi ..

:D :D

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ellerine sağlık hekimoğlu kardeşim maşallah habibecimin dediği gibi baya hünerlimişsin :p :p :p

ilerliyen günlerde bende size somon balığı tarifi vereyim birde onu denesin kardeşlerimiz

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Orjinal Yazarı fzehra
ellerine sağlık hekimoğlu kardeşim maşallah habibecimin dediği gibi baya hünerlimişsin :p :p :p

ilerliyen günlerde bende size somon balığı tarifi vereyim birde onu denesin kardeşlerimiz

Somon Baligi,Amerikada cok meshur abla... :)
Ama Turkiyedekilere soruyorum,bu baligi yedinizmi diye...cogu balik adini ilk defa duymus oluyor....

Somon Baligi bence en lezzetli balik :)

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
yawf hekimoğlu insan bunu 1 hafta önce verir geçen hafta palamut vardı akşam menüsünde :D
ama tarifi aldım inşaallah uygulayacağım..
malzemeler damak zevkimize uygun =)
ne diyeyim bir erkek tende tarif aldıkya pes yani 8o
ha bu arada bu konuda bildiklerini paylaş ki bizde bilginelelim,eminim sen bi palamut fırnda ile sınır lı değilsindir :D
muhabbetle kal...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı Hekimoglu
Orjinal Yazarı fzehra

Somon Baligi,Amerikada cok meshur abla... :)
Ama Turkiyedekilere soruyorum,bu baligi yedinizmi diye...cogu balik adini ilk defa duymus oluyor....

Somon Baligi bence en lezzetli balik :)

EVET SADECE KILÇIKSIZ ET VEDE ÇOKK LEZZETLİ
ÇOK AFEDERSİNİZ AYIPTIR SÖYLEMESİ EŞİM BU BALIĞI ÇOK ALIR NORVEÇTEN İZMİRE İTHAL GELİYOR HERBİRİ 5 KG AĞIRLIĞINDA BENDE BUNU MET ETMEK GİBİ OLMASIN ÇOK GÜZEL PİŞİRİRİM DERMİŞİM AMA DEDİM BİLE :p :p :p

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
misirdada cemberi meshur ..
onu yerler..
turkcesini unuttum istavrit di galiba hatirliyamadim ..

neyse arapcasi bu ama ben sevmem hicde yeme taraftari deilim ..:D:D

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
hacen yari bir laz olarak baliga bayiluram daa ama beyim nefret eder haliyle bizde balik pismez belki inanmicaksinz ama ben 3 yildir yiyemiyorumm ;( ellerine saglik hekimoglu kardesim güzel bir tarif yani bir erketen beklemicek bisey hanimin yasadi bu kesinn...Allah c.c a emanet olun...

Üst Alt