Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sükutu-ezber

Öyle işte,,,

Aldığı Beğeniler
2,157
Alıntı

" İnsan olmanın içi boşaldıktan

sonra, DİNDAR olmanın içi zaten

dolmayacaktır. "

-- Nurettin Yıldız
.....

İnsanlığını yitirenler;

Hiçbir hakikâti kavrayamazlar.

Çünkü fıtrat, ilahi formattır,

insanın temel taşıdır !

Ve fıtratın bozulması, hakikâti

algılamayı zorlaştırır.

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
Fıtrat bozulmaz'ki fıtrat rahmani bir kodlamadır.. fıtratında varsa insanın onu değiştiremez hiç birşey

misal nasıl diyelim..

çok iyi insan merhametlidir fıtratında bu vardır
aynı insan zalimdir hatalıdır ama fıtratı yine merhametlidir..

burada demek istenilen şey gibi aslında .. adam hac görevini yapmış borç düşmüş' mü düşmüş ? ama diğer olması gerektiği gibi yaşamamış ama hac yapıldı onu düş gibi...

veyada namaz kılıyor namaz borç düşmüş mü düşmüş.. ama kıldığı namaz ile davranması yaşaması eksi ordan kır bi not ameli biraz daha deş der gibi..

ben bu hocaları anlamıyorum.. milletin dinden soğutmak için ellerinden geleni bilmeden yapıyorlar bence..
namaz kılana o öyle kılanmaz kabul olmaz falan diyorlar
şöyle yapman lazım böyle yapman lazım namazların boşa gitti ateş görcen falan diyorlar..

ya arkadaşım peygamberden hiç mi örnek alınmıyor... korkutmanında sevdirmeninde bir adabı var..

şimdi ben sabırlı insanım .. benim gibi aynı halde olup sabırsız insanlara bu konuyla gelse yemişimden başlar söve söve dinden çıkar .. insanları insanlar dinden soğutuyor ha... her ilahiyet fakultesi mezununa hoca demekde adet olmuş anasını satayım

Âwdil

Dâr Pêlda

Aldığı Beğeniler
490
Takım
Galatasaray
İnsan bir yabancı olarak geldiği bu dünyada,ilk önce bir şaşırma zamanı geçirir.Dili kekeme,işvesi aksaktır.Gözleri kör,kulakları sağırdır.Ama insanın göğsünün sol tarafındaki bir mekanizma,ona bütün sinirlerini ve duyularını tanıma imkanı verir.Çünkü o mekanizma,daha insan doğmadan,insana kılavuzluk edecek mahiyette ve salahiyette yaratılmıştır.İnsan alemi anlamak için işe ilk önce kendini,yada henüz,manasını tahayyül edemediği İslamiyetten başlamalıdır.Yani gayret.İnsan,nisyanın bulutunu üzerinden kaldırıp heva ile ıslanmayı terk ettiği gün,kendisine asırlar öncesinin çöl serinliğini tattıracak o mefkûri esrarı keşfetmiş olacak.Çünkü dünya bir seccade, insan ise ona baş koyacak kişidir.Eğer insan bu seccade üzerinde kılacağı namazda tâdil-i erkâna dikkat buyurursa,şüphesiz kıldığı namazdan(ömür) ferah bir şekilde kalkacaktır.Velakin insan kıyamda hayatını sürme esnasında dikkatsizlik gösterirse muhakkak ki,secdesinin (ölüm) geçerliliği ve değerliliğide kıyamı ile aynı paralelde olacaktır. Ama en önemlisi;insan tekbir almadan önce has bir niyet sunmalıdır hayata.Mevla niyetlerimiz halis eylesin.

Üst Alt