Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRaLiyiM

Sükùt..

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
Soru
Ben 18 yaşında bir bireyim. Bir flört ilişkim var ama birbirimize karşı saygılıyız. Haram olan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz, inşallah. Böyle bir ilişkinin bitirilmesi gerekir mi?
Cevap
Bismillahirrahmanirrahim

Müslüman bir erkeğin bayan arkadaşı, müslüman bir kadının da erkek arkadaşı olamaz.
(hay ağzına sağlık hocam dmkten kendimi alamıyorum)

Flört, islami bir yaşamda anlamı olmayan bir kelimedir. Flörtün islamisi, ölçülüsü olamaz. Ölçü koyacak olan biz kullar mıyız yoksa biz kulları yaratan Rabbimiz mi?

Dinimiz ölçüyü koymuştur. Kadın-erkek ilişkilerine bir sınırlama getirmiştir. Bu ölçülerin dışına çıkıp, biz kendimize güveniyoruz diyemeyiz.

Kainatın Efendisi bu ölçüyü ne kadar güzel ifade etmiştir:
\"Mahrem olmayan bir kadınla erkek bir arada olursa, onlara şeytan eşlik edecektir.\"

Bu yüzden genç kardeşim, aklını başına al. Yanınızda şeytan varken, ne kadar haramdan uzak durabilirsin?

Ya aileleri de devreye sokarak bir an önce evlilik yoluna adım atınız, ya da islam dışı olan flört ilşkinizi sona erdiriniz.

Selam ve Dua ile

M.Talu

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Çok önemli bilgiler. Bilgidende öte ne yapıp ne yapmamamız gerektiğini anlatan gerçekler. Bunları kulak ardı etmemek lazım. Özellikle lise dengi çağındaki kardeşlerimizde dikkate almalı. Gerçi internet çıktı küçüğü büyüğü kalmadı bu işin. Yarın iki metrelik yerde hesab sorucak ALLAH. RABBİMiz haramlara YAKLAŞMAKTAN korusun cümlemizi inşaALLAH.ALLAH Razı olsun.

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Hadi biz genciz,bekarız kanımız kaynıyor.(hani mesela) hataya daha sık düşüyoruz..Ya şu evlilerin haline ne demeli özellikle sanaldaki rezilliklere ne demeli..islami sitelerde müslümanlık taslayanlara,sonra bir bakıyorsunuz sohbet odalarında şeytani heyecan telaşındalar.Neden diye soruyorsunuz..cevapları hazır:"Hizmet ediyoruz" Allah affetsin..

Üst Alt