Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
selamün aleyküm,

bu dersimizde Profesyonel fotoğraf makinalarında objektif hareketleriyle verilen bu efekt türünü Photoshopta nasıl yaparız onu öğreneceğiz inşAallah.
Bu hareket sayesinde alan derinliğini ortaya çıkartabilirsiniz ve nesnelere hareket hissi verebilirsiniz....

1- Öncelikle bu tekniği öğrenmek için örnek fotoğrafımızı açalım...
ben bu resmi çalıştım siz istediğiniz remi açınız...

5k6qyhgy.jpg

2-ve Elliptical Marquee Tool ile nesnemizi seçelim...

nqs9njyt.jpg

3-Select > Modify > Feather menüsünden Feather Radius değerini 15 pixel olarak verelim....
Böylelikle seçtiğimiz alanı 15 pixel boyunca yumuşak bir geçişle koruyacak...
Eğer bu ayarı vermezsek keskin olarak keseceği için zoom efekti çok yapay duracaktır....

zoom2-300x88.gif

4-Belirlediğimiz nesneyi yumuşak geçişli bir alan içerisinde seçtikten sonra bu alanın dışına efekti uygulayacağımız için Select > Inverse yapıyoruz. Kısayol Tuşu: Ctrl-Shift-I

Artık alanlarımızı belirledik. Şimdi ise efekti uygulama zamanı Filter > Blur > Radial Blur seçeneğini açıyoruz. Çıkacak olan ayar ekranında Amount değerini 55, Blur Method: Zoom, Quality: Good seçeneklerini seçiyoruz....

zoom4-300x268.gif

Zoom efektimizin sonucu olarak meydana çıkan çalışmamız:

z8ewehwe.jpg

Not: Verdiğimiz ayarlar kullanacağınız görselin boyutuna, kadraj genişliğine, nesnenin türüne, hareketlilik hissinin derecesine göre değişiklik gösterebilir. Kendi çalışmanızda ayarları deneyerek en iyi seçeneği bulabilirsiniz.

kolay gelsin efendim...

selam ve dua ile....​

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Sagolun Kurbanim bilgilendirdiniz icin..

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
Rica ederim...
sizlerde sağolasınız...
mevlam razı ola...

selam ve dua ile....

Üst Alt