Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Agâh

Gazel

Bâd-ı eyyâmdan bu cânım incinir mâhpeykerim Gün döner devrân döner her gam geçer Allâh kerim

Gâh vurur hicrân-ı dildâr gâh vurur eyyâm bize Ağlamam isyâna düşmem sabreder Allâh derim

Biz gülistân sengi olduk bilmeyiz efgân nedir Ben cefâkâr bir cünûnum dil-i şeydâ yâverim

Kim memât yurdunda kalmış intizar sultânıyım Ölmeden ölmek gerektir der benim peygamberim

Sadrımın goncâsi solmuş son hazângâhtır gönül Hasretin zindân-ı Yûsüf hâk-i pâyin makberim

istemem senden vefâdan bir eser bir beyyine Tek vefadar Hakk'ı bildim kim necât ândan isterim

Türlüdür evzâ-i dünyâ rengi çok müştâkı çok Bir hasır üstünde yatmış âl-i şandır rehberim

Hakk'adir ancak tazarrů söylemem pinhânımı Ben bezirgân gam pazarım mâsivâdır müşterim

Bizde gurbet ayrılıktır yâre yârden bergüzar Cânı yüzbin pâre eyler yâre kesmez neşterim

Gittiğin yerden razıysan dönme Allâh âşkına Say ki hâtipsiz hitapsız terkedilmiş minberim

Sen tebessüm et ki ey gül gözlerim kan saçmasın Her bahâr açsın gülisan solmasın gül ahmerim

Gül-i rânâm sen șemistân şehrinin Belkîs'ısın Bil ki hicrân iklimindè ben de bir İskender'im

Leyl olur bin türlü hülyâ akseder mahsun gözlere Her günün her vakti sensiz çaresiz bir echerim

Şeb-i yeldâda menâzil bulmuşum hîlâl gibi istemem vuslâtı artık gayri hicrânperverim

Hüsnünün şevkiyle kalbim dem tutar tenhâda ey Nâlegâhtır şiirim zannetme ben san'atgerim

Bir rivâyet oldu kim hikmet-füruş derler Agâh Hikmetim aşktır benim hicrân-ı kalbim hemserim

Üst Alt