Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Buyruklarına uyarak kendine yakınlaşılan ve teşekkür edildiğinde bağış ve ikramını arttıran Yüce Allah'a yakışır minnet.

Ciğerlere çekilen hava ömrü uzatır, bırakılan soluk bedeni rahatlatır, öyleyse bir solukta iki nimet gizlidir ve her bağış şükrü gerektirir.

Ey Davudoğulları şükredin; kullarım arasında şükreden azınlıktadır.

Yaratıcı'ya karşı eksiklerini bilen ve özür dileyen insana ne mutlu!

O'nun yüceliğine layık kulluk herkese nasib olmaz. Sonsuz esirgeyiciliğinin yağmuru herşeye eşit olarak yağar ve nimet sofrası herkese eşit olarak açılır. İffet perdesini büyük günahıyla yırtmaz, yanlışından ötürü rızkını kesmez kimsenin.

Sabah rüzgarı zümrütten sofrayı yaymıştır kulların önüne. Bahar bulutları fidanları, yeryüzü beşiğinde beslemeye devam ediyor. Ağaçlar nevruz giysisi olarak yemyeşil kaftanlar giyinmiş, baharın gelişiyle dalların başlarına çiçekten taç geçirilmiş, kuru ağaçtan O'nun sonsuz gücüyle bal fışkırıyor, hurma çekirdeği sümbülleniyor, koca ağaç oluyor.

Ey görünmeyen hazinesinden putatapıcılara ve dinsizlere rızık dağıtan Allahım! Düşmanlarını bile gözetirken, buyruklarına boyun eğenleri yoksun bırakır mısın?

Ey varlığın onuru, alemlerin varoluş nedeni, kâinatın sevgilisi Efendimiz (s.a.v) !

Düşkünlerin, gariplerin koruyucusu, sığınağıdır O!

Sözü dinlenen, buyruğu tutulan bir elçidir O. Eli açıktır, gül yüzlüdür, peygamber mührüyle onurlandırılmıştır.

Senin gibi bir kollayıcısı olan ümmetin, ne kaygısı olabilir. Nuh'un kaptanlığındaki gemiye binen, denizin fırtınasından korkar mı?

Olgunluğuyla ululuğa erişti, güzelliğiyle karanlığı yok etti, herşeyiyle güzeldir O.

O'nu ve çocuklarını Allah'ın selamıyla selamlayınız.

Şöyle demiştir:

"Günah işleyen bir kul, bağışlanma umuduyla Allah'a yakarsa, fakat Yüce Raabim ona bakmasa, bu iki kez tekrarlansa Allah meleklere,

"Kulumun benden başka ilahı yoktur. Dileğini kabul ettim, isteğini bağışladım, ağlayıp sızlaması ve ısrarı dergahımda karşılıksız kalmaz" dedi."

Kulunun ayıbından utanan Cenab-ı Hakk'ın sonsuz keremine bak!

O'nun yücelik kıblesinden ayrılmayanlar:

"Sana layık kul olamadık" der, eksikliğini söylerler. O'nun tüm güzelliğinin merkezi olan mutlak güzelliğini ve tüm olgunlukların kaynağı olan mutlak mükemmelliğini övenler,

"Senin gerçekliğini bilemedik" diye hayıflanırlar.

Cenab-ı Hakk'ın niteliklerini soracak olana şudur sözüm:

"Ben âşığım, Allah benzersizdir.

Ne söyleyebilirm?

Âşık sevgilisi uğruna canından geçer.

Ölüden ses çıkmaz"

Bir Allah dostu, düşünce ve ilham denizine dalmış cezbeye tutulmuştu. Hayret denizinden akıl ve bilinç kıyısına çıkınca, bir arkadaşı, "gittiğin bahçeden" dedi "neler getirdin bize?"

Derviş, hülyâlı gözlerle bakarak arkadaşına;

"Gül ağacına erişip eteğini gülle doldurmak ve dostlarıma armağan olarak getirmek istedim. Lakin ne çare! Gül kokusu öylesine büyüledi, o denli sarhoş etti ki beni, ne irade kaldı ne düşünce..." diye cevap verdi.

Ey güzel ötüşlü Bülbül!

Aşkı ateşe koşan Pervaneden öğren. Yanarak denedi herşeyi.

Allah'ın yoluna katılma iddiası olanlar, ondaki tutkuyu anlayamadılar.

Gerçeği bilen yitip gitti, bir haber geri gelmedi ondan.

Ey hayâl, kıyas, sanı, kuruntu ve tahminden edindiğimiz bilgilerden yüce olan Allah'ım!

Ömür gelip geçti, oysa hala Senin bilginin başlangıcındayız.​
~~~Gülistan/Sadî-i Şirazî~~~

Son düzenleme:

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"Günah işleyen bir kul, bağışlanma umuduyla Allah'a yakarsa, fakat Yüce Raabim ona bakmasa, bu iki kez tekrarlansa Allah meleklere,

"Kulumun benden başka ilahı yoktur. Dileğini kabul ettim, isteğini bağışladım, ağlayıp sızlaması ve ısrarı dergahımda karşılıksız kalmaz" dedi."

Allah razı olsundan başka, ne söyleyebilebilirim ki?...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Abi gercekten mükemmeldi paylasan yüregin dert görmesin insaAllah
Cenab-i Hak razi olsun herdaim
Selam ve Dualarimla........

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler