Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Sizler erişkin ve yetişkin kuşak olarak, önce gencin bir insan olduğunu kabul edin,

-Ona sevgi ve saygı gösterdiğinizi belirtin.

-Gençlik çağına özgü biyolojik, ruhsal ve toplumsal değişme ve gelişmeleri, bunların gencin davranışına ne biçimde yansıdığını bilip tanıyın.

-Gençlik çağının fırtınalı ve zor bir dönem olduğunu göz önünde tutun.

-Gencin duygusal değişiklikleri ve düşlemlerinden kaynaklanan davranışları karşısında serin-kanlı olun; kırıcı, sert, yıkıcı davranışlarda bulunmayın.

-Genci denetlemek, engellemek yada ödün, ödül vermek için tutarlı davranın, kimi kez ödüle değer bulduğunuz bir davranışını başka bir zaman kötüleyip yermekten kaçının.

-Gencin yaşamına, giyinişine, süslenmesine ilişkin karar alırken gençle konuşun, onun düşünce ve önerilerine anlayış ve saygı gösterin.

-Aile ve evle ilgili konularda ve sorunlarda gencinde düşünce ve önerilerini alın, onunla konuşup tartışmaktan kaçınmayın.

-Konuşma ve tartışmalar sırasında gencin doğru düşündüğü, gerçeği bulup söylediği durumlarda ona hak verin, düşünce ve önerisini gerçekleştirmek için yardımcı olun.

-Gençlerle yapılan konuşma ve tartışmaları onları korkutarak ve yıldırarak kesmeyin.

-Gencin tutum ve davranışlarına biçim ve yön verirken "benim gençliğimde" diye başlayan konuşma ve öğütlerden kaçının.

-Gence bol bol öğüt vermek yerine örnek davranışları yapın yada bulup gösterin.

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
öneriler için Allah razı olsun..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Güzel önerilerdi abi allah razı olsun..

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Gence bol bol öğüt vermek yerine örnek davranışları yapın yada bulup gösterin.

güzel önerilerdi.allah razı olsun.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Bence çağın sorunu,İletişimsizlik......
Konuşmak lazım,anlaşmak lazım,orta yolda birleşmek lazım....Gençlere anlayış göstermek lazım......
İnsanlar birbirlerinin fikirlerine tahammül edemez olmuş bir halde.......
Tahammül noktasının herkeste bol olması dileğimdir......

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
-Aile ve evle ilgili konularda ve sorunlarda gencinde düşünce ve önerilerini alın, onunla konuşup tartışmaktan kaçınmayın.

cok sagol abim....

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
Bence çağın sorunu,İletişimsizlik......
Konuşmak lazım,anlaşmak lazım,orta yolda birleşmek lazım....Gençlere anlayış göstermek lazım......
İnsanlar birbirlerinin fikirlerine tahammül edemez olmuş bir halde.......
Tahammül noktasının herkeste bol olması dileğimdir......

evet kesınlıkle sılaucan ablama katılıyorum...
karsılıklı anlayıs sevgı ve guzel bır ornek teskıl ederk bence ıletısım sorunlarına cozum bulabılırz..en onemlısı En Sevgılıyı sas ornek alarak....Allah razı olsun abım cıdden bır genc olarak paylastıın yaklasım sekıllerını cok begendım....

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
GENÇLERİN EN KIZDIĞI HERHALDE KARŞINA ALIP NASİHAT VERMEN .NASİHATI BELLİ ETMEDEN VERMELİ GALİBA BUDA HAL VE HAREKETLERİMİZLE ÖRNEK OLARAK OLACAK GİBİ SAĞOLUN ÖNEMLİ BİLGİLERDİ BİZLER GİBİ EVLAT YETİŞTİRENLER İÇİN

Üst Alt