- Aldığı Beğeniler
- 0
Günümüz Gencinin
Ödev ve Sorumlukları
Ödev ve Sorumlukları
“Bir gençlik bir gençlik bir gençlik.
İnternet bendedir ve facebook bana emanettir şuurunda bir gençlik.”
“Kimse yok mu?” denildiği zaman sağına soluna bakıp, fert fert, “benim olduğum yerde mutlaka başkaları da vardır” şuurunda bir gençlik.
Evet, derdimiz, tasamız, hayatımız facebook!!!
1- Bir genç, en az beş –yerli-yabancı- sanatçının hayatını kendi hayatından daha iyi bilmeli. Bütün yerli-yabancı şarkıları ezbere bilecek donanıma sahip olmalı.
2- Bir genç, en az dört saat televizyon seyretmeli, idealize edilen bu saate uymadığında ise kendini suçlu hissetmeli. Yine bir gencin bilmediği hiçbir dizi ve film olmamalı.
3- Bir gencin yemek masası, bilgisayar masası olmalı ve genç, tüm bilgisayar oyunlarını iyi bilmeli.
4- Bir genç, gelecek kaygısı çekmemeli, anını yaşamalı. Hayal kurmamalı.
5- Bir gencin en fazla on kitabı olmalı. Hedefi ise, bu on kitabı ölene kadar bitirmek olmalı.
6- Bir genç, tüm kültür faaliyetlerine katılmalı, entelektüel olmayı aklını geliştirip, kalbini unutmak olarak bilmeli.
7- Bir genç, ailesinden ayrıldıktan sonra tekrar evine dönmeyi düşünmemeli ama gerekli olduğu zamanlarda ailesinden para istemeli.
8- Bir genç hayatı “sallamalı”. Arkadaşlarını geçici birer insan yığını olarak görmeli.
9- Bir genç, aklını gerekli hiçbir bilgiyle doldurmamalı.
10- Bir genç, haber kanalları seyretmemeli, gazete okumamalı.
Kısacası bir genç,
11- Kişisel tarihini facebook’ta yazmalı. Hiçbir kanaat önderine öykünmemeli.
Geçmişte, dergilerde ve sohbet meclislerinde şekillenen toplumu facebook ve paylaşım sitelerinde şekillendirmeli. Atalarının yoluna uymamalı. Atalarının yolunun şirk yolu olduğu bilinciyle yaşamalı…!!!
Paylaşmak istedim, güzel bir gönderiydi.