Enes r.anh den rivayet edildiğine göre Resullullah S.A.V efendimiz çocuğunun mezarı başında bağıra-çağıra ağlayan bir kadının yanından geçti.
Ona:
ALLAH tan kork ve sabret buyurdu.
Kadın:
Çek git başımdan!zira benim başıma gelen felaket senin başına gelmemiştir.dedi.
Kadın Resulullah S.A.V ı tanıyamamıştı.Kendisine onun Resulullah Aleyhisselam olduğunu söylediler.
Bunu duyar duymaz Resulullah S.A.V in kapısına koştu,orda kapıcılar yoktu.Özür beyan etmek üzere yemin ederek:
Sizi tanıyamadım.dedi.
Resulullah S.A.V efendimiz de
Sabır dediğin,felaketle karşılaştığın ilk anda dayanmaktır.buyurdu, (Buhari-Muslim )
Asıl marifet,musibetle ilk karşılaşıldığı anda ona dayanabilmek,o acılı anı kadere rıza göstererek atlatmaktır.O anda boş bulunmak birçok acı neticeler doğurabilir.Müslümanların imanındaki olgunluğu,biraz da ölüm hadiselerindeki gösterdiği sabırla ölçülür.
Böyle hallerde olgun muminler,
İnna lillah ve inna ileyhi raciun
Biz ALLAh içiniz ve yine ona döneceğiz diyerek teslimiyet gösterirler.
YÜCE RABBİM cümlemizi başlarımıza bir bela veya musibet geldiğinde ilk anda sabır gösterip,olgun muminlerden eylesin..AMİN
Hakikat Takvimi
Ona:
ALLAH tan kork ve sabret buyurdu.
Kadın:
Çek git başımdan!zira benim başıma gelen felaket senin başına gelmemiştir.dedi.
Kadın Resulullah S.A.V ı tanıyamamıştı.Kendisine onun Resulullah Aleyhisselam olduğunu söylediler.
Bunu duyar duymaz Resulullah S.A.V in kapısına koştu,orda kapıcılar yoktu.Özür beyan etmek üzere yemin ederek:
Sizi tanıyamadım.dedi.
Resulullah S.A.V efendimiz de
Sabır dediğin,felaketle karşılaştığın ilk anda dayanmaktır.buyurdu, (Buhari-Muslim )
Asıl marifet,musibetle ilk karşılaşıldığı anda ona dayanabilmek,o acılı anı kadere rıza göstererek atlatmaktır.O anda boş bulunmak birçok acı neticeler doğurabilir.Müslümanların imanındaki olgunluğu,biraz da ölüm hadiselerindeki gösterdiği sabırla ölçülür.
Böyle hallerde olgun muminler,
İnna lillah ve inna ileyhi raciun
Biz ALLAh içiniz ve yine ona döneceğiz diyerek teslimiyet gösterirler.
YÜCE RABBİM cümlemizi başlarımıza bir bela veya musibet geldiğinde ilk anda sabır gösterip,olgun muminlerden eylesin..AMİN
Hakikat Takvimi