Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Sevgi, iyi olan bir şeye karşı kendi inden hâsıl olan bir meyildir
Bu meyil kuvvetli olursa aşk denir. Düşmanlık da iyi olmayan bir şeye karşı kendili inden hâsıl olan nefrettir. İyilik ve kötülü ün olmadı ı yerde, sevgi ve düşmanlık da bulunmaz. Allahü teâlâdan başkasının sevilmesi ancak Onunla olan münâsebeti sebebiyle uygun olabilir...
Allahü teâlâyı sevmek, makâmların en yükse idir. Cenâb-ı Hak Kurân-ı kerîmde buyurdu ki:
(Allah müminleri sever, müminler de Allahı sever.)
(Onlara de ki, e er Allahı seviyorsanız, bana uyunuz! Allahü teâlâ bana tâbi olanları sever ve günâhlarınızı affeder.)
Hadîs-i şerîflerde de buyuruldu ki:
(Kul, Allahü teâlâyı ve Resûlünü çoluk çocu undan, malından ve bütün mahlûkattan çok sevmedikçe, kâmil mümin olamaz.)

Canımı verme e hazırım
(Azrâil aleyhisselâm, İbrâhim aleyhisselâmın rûhunu almak için gelince, İbrâhim aleyhisselâm dedi ki:
- Dost, dostun canını alır mı?
Vahiy geldi:
- Dost, dosta hiç kavuşmak istemez mi?
İbrâhim aleyhisselâm:
- Şimdi râzıyım, canımı verme e hazırım, dedi.)
Bir kimse, Resûlullah efendimize Seni seviyorum deyince, (Fakirli e sabırlı ol) buyurdu. Allahü teâlâyı seviyorum deyince, (Belâlara sabırlı ol) buyurdu.
Bir köylü gelip, Yâ Resûlallah, kıyâmet ne zaman kopar? diye sordu. (O gün için ne hazırladın?) buyurdu. Namaz ve oruçlarımı edâ ediyorum. Fakat fazla yapamıyorum. Ama Allahü teâlâyı ve Resûlünü çok seviyorum deyince, (Kıyâmette herkes sevdi i ile beraber olur) buyurdu.
Abdullah bin Muhammed hazretleri anlatır:
Gözlerinden yaşları akarak a layan sâliha bir kadının İlâhî, hayattan usandım. E er ölümü satsalar, sana ulaşmak için, ölümü hemen satın alırdım dedi ini duydum. Bunun üzerine kadına dedim ki:
- Ameline güvenerek mi, böyle konuşuyorsun?
- Hayır, amelime de il, Allahü teâlâya olan sevgime ve hüsn-i zannıma güveniyorum. Ben Onu sevdi im hâlde acaba O, bana azâb eder mi, dersin?
- Allahü teâlâyı hüsn-i zannın gibi bulursun, dedim.
Cüneyd-i Ba dâdî hazretleri buyurdu ki:
Yûnus aleyhisselâm gözleri görmeyinceye kadar a ladı. Beli bükülünceye kadar kıyâm etti. Kuvvetsiz kalıncaya kadar namaza devam etti. Sonra (Yâ Rabbî, e er seninle aramızda ateşten deniz olsa da onu aşar ve sana gelme e çalışırım) dedi. Sevgi böyle olur.
Hasan-ı Basrî hazretleri buyurdu ki:
Allahü teâlâyı tanıyan, Onu sever. Dünyayı tanıyan onu sevemez. Mümin dünyanın faydasız işlerini unutmayınca neşeli olamaz.
İsâ aleyhisselâm, zayıf kimselerin yanından geçiyordu. Sordu:
- Size ne oldu?
- Biz Allah korkusundan böyle zayıfladık.
- Elbette Allahü teâlâ sizi Cehennem azâbından emin eder.
Başka bir kavme u radı. Bunlar daha zayıf idi. Onlara sordu:
- Size böyle ne oldu?
- Cennete kavuşmak arzusu bizi bu hâle getirdi.
- Allahü teâlâ, elbette sizi arzunuza kavuşturur, buyurdu.
İsâ aleyhisselâm başka bir kavme rastladı. Onlar daha zayıf ve kuru idi. Yüzleri ise nûr gibi parlıyordu. Onlara da sordu:
- Size ne oldu?
- Allah sevgisi bizi böyle eritti.
- Siz Allahü teâlânın sevgili kullarısınız! dedi.
Allahü teâlâ buyurur ki:
(Ey kullarım! Beni sevdi iniz için ben de sizleri seviyorum.)

Allah için sevmek...
Birini Allah için seven kimse, onu yalnız, Allahü teâlâya itâat etti i, sevdi i için sever. Hattâ Allahü teâlânın kulu oldu u, yaratı ı oldu u için sever. Çünkü, Allahü teâlâyı çok sevdi i için böyle sevgiye kavuşmuştur. Nihayet aşk derecesine çıkınca, âşıklar gibi sevgilisinin köyünü, mahallesini sever. Evinin duvarlarını sever. Hattâ sevdi inin köyünün köpeklerini, di er köpeklerden daha çok sever. Böyle olunca, sevgilisinin sevdiklerini, sevgilisini sevenleri sevgilisinin sözünü dinleyenleri, kapıcısını ve hizmetçilerini, akrabâsını, yakınlarını da zarûri olarak sever. Çünkü onunla alâkası olan herkese, sevgisi de sirâyet eder. Muhakkak ki, Allahü teâlâyı sevmenin kuvveti, îmân kuvveti derecesindedir. Îmân ne kadar kuvvetli olursa, sevgi de o kadar kuvvetli olur. Allahü teâlâya itâat edenleri Allah için seven kimse, zarûri olarak Onun düşmanlarını da düşman olarak bilir...
Türkiye
Ahmet Demirbaş

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Abdullah bin Muhammed hazretleri anlatır:
Gözlerinden yaşları akarak a layan sâliha bir kadının İlâhî, hayattan usandım. E er ölümü satsalar, sana ulaşmak için, ölümü hemen satın alırdım dedi ini duydum. Bunun üzerine kadına dedim ki:
- Ameline güvenerek mi, böyle konuşuyorsun?
- Hayır, amelime de il, Allahü teâlâya olan sevgime ve hüsn-i zannıma güveniyorum. Ben Onu sevdi im hâlde acaba O, bana azâb eder mi, dersin?
- Allahü teâlâyı hüsn-i zannın gibi bulursun, dedim.

Allah cc RAZI OLSUN Eslemcim..

Çok güzeldi..

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Âşıkların kimi azgın dalgalarla boğuşur, kimi bir Titanik gibi buzdağlarına çarpar, kimi boğulup okyanusun derinliklerinde kaybolur; pek azı da esenlikle sahile çıkar. Kıyıya çıkmak iyidir, hoştur; ama el ele tutuşup birlikte aşk denizine atladığınız sevgili yanınızda değilse, çektiğiniz acıları içinize sindirebilir misiniz?

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Orjinal Yazarı keremm
- Dost, dostun canını alır mı?
kalbini kırarmı ?
sırrını açıklarmı?
menfaati için severmi?
MENFAATİ İÇİN SEVMEZ GERÇEK DOST AMA GERÇEK DOST BULMAK ÇOK ZOR...
GERÇEK DOSTTA CAN KURBAN OLUR....

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ELLERİNE SAĞLIK ESLEMCİGİM HARİKA BİR YAZI ALLAH RAZI OLSUNNNN....

Üst Alt