Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
Merhaba..
Aslında mevzu hakkında yorum yapmak istemiyorum. ama dayanamadım..

şimdi sana başlıca iki şey söylicem.

birincisi bizden yaşlı ve tahsilli olabilirsiniz,yada bunun tersi olabilir..
ama her şartlarda siyahın beyaz olmayacağı gibi,herhangi bir yanlışıda doğru yapmaz.
öyle olsa darwin okumuş ve yaşlanmış olmasına rağmen MAYMUN'dan geldiğini idda etmezdi..!!yada henüz 5 yaşındaki bir çocuğun kur'anı kerimi hatmedip hafızlık yapmazdı(örneklerini sürüyle görüyoruz)!!
yada islam profösörü olmuş bir insanın Allahın hükümlerini söylerken dünya menfaatlerinden yada korkularından dolayı söylemekten kaçmazdı..!!!
onun içindirki bir hadisi şerifte peygamberimiz a.s YARABBİ FAYDASI OLMAYAN İLİMDEN SANA SIĞINIRIM demiştir..!!!

ikincisi bir atatürktür doladın ağzına durmadan zikrediyorsun..!!
ben atatürkle ilgili bir şey demedim..

sana öncelikle söyleyeyim..atatürk iyi veya kötü..iyi anlatanda var kötü anlatanda..!!
daha 7 ay önce ankaraya gittim. akrabalarla önce Hacı bayramı veli h.z lerini daha sonra taceddin dergahını..mehmet akif ersoyu ve muhsin yazıcıoğlunu ziyaret ettik.Allah rahmet eylesin..
daha sonrada anıtkabire gittim. gezdim ziyaret ettim..ve ellerimi açtım..
YARABBİ .. ATATÜRK İÇİN ÇOK ŞEYLER SÖYLENİYOR AMA EN İYİSİNİ BİLEN SENSİN..BEN SENİN RIZAN İÇİN FATİHA OKUYORUM KABUL ETMEK YADA ETMEMEK SANA KALMIŞ DEDİM..!!!

Benim sevmediğim ve kızdığım atatürkü ilahlaştıranlar,putlaştıranlar..!
Yada atatürkün..KOMİNİZİM YILAN GİBİDİR NEREDE GÖRÜRSENİZ BAŞINI EZİN dediği koministlerin maske değiştirerek atatürkçü olmaları ve İSLAM DİNİNDEN,ALLAH C.C DAN,VE PEYGAMBERİMİZDEN A.S ÜSTÜN GÖRMEK..!!
(Tarihi araştırırsanız görürsünüz..)
ha samimiysen gerçekten seviyorsan dua et..fatiha oku neticede o da bir insan..put değil..!!!

Sizin şeriat anlayışınız tamamen farklı..!
evet Allah peygamberler gönderdi,kitaplar gönderdi biz onların hepsine iman ediyoruz..
ama en son Kur'anı kerimi ve peygamberimiz MUHAMMED MUSTAFA s.a.v..gönderdi..ve dediki ALLAH İNDİNDE DİN İSLAMDIR..!

bu çatı altında toplanın..ve KUR'AN I KERİMİN İÇERDİĞİ BÜTÜN HÜKÜMLER ŞERİATTIR..Yani zina eden bir kadının yada erkeğin hakkında ne hüküm verileceği gibi şerri hükümler..tabi bunları bizim mealden okuyarak vereceğimiz kararlar değil..bu işin alimleri var..! ve dayanakları var..
bunlar başlıca 4 esas üzerinedir ALLAHUALEM..

KUR'ANI KERİM
HADİSİ-ŞERİF
KIYAS
İCMA GİBİ

evet DİNDE ZORLAMA YOKTUR....AMA EHLİ KİTABA VE MÜSLÜMAN OLMAYAN BÜTÜN DİNE..
AMA BİR İNSAN BEN MÜSLÜMANIM DİYORSA KABULLENMİŞSE..O ZAMAN BİR BAŞKA MÜSLÜMANA ONU UYARMAK DÜŞER...BU BİR GÖREVDİR..
MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİR..MÜMİNİN MÜMİN ÜZERİNDE HAKLARI VARDIR..!!!

yani bir müslüman ben Allaha inanıyorum ama kitabına inanmıyorum onun koyduğu kanunları,hükümleri istemiyorum diyemez..!!!
EN ÇELİŞKİLİ TARAFIDA..ALLAHIN ŞERİATINI İSTEMİYORUM DERKEN ALLAH GÖSTERMESİN GİBİ İFADELER KULLANMAN..SENCEDE NE YAMAN ÇELİŞKİ DEĞİLMİ GERÇEKÇİ HANIM..!!!

yaşım fazla değil ama insan sarrafı oldum hamd olsun..
hani bir türkü varya..ELLİDİR DİLLİDİR..BENİM YARİM GELİŞİNDEN BELLİDİR...!!! NİCİN: GER ÇEK Çİ..İLK YAPTIĞIN YORUMLARIN BAŞINDA BEN HERKESTEN BAŞKA DÜŞÜNÜRÜM HAVASI..!!!!

MÜSLÜMAN TEVAZU SAHİBİ OLUR,ALÇAK GÖNÜLLÜ OLUR..KİBİRLİ OLMAZ...VE EN ÖNEMLİSİDE İSLAMA UYAR..İSLAMI KENDİNE UYDURMAYA ÇALIŞMAZ..
HA BİZ KİMSEYİ DIŞLAMIYORUZ ..ELHAMDÜLİLLAH ÜZERİNE TAŞLAR ATILDIĞINDA VE DİŞİ KIRILDIĞINDA YARABBİ ONLARI SAKIN HELAK ETME ONLAR GERÇEĞİ BİLMİYOR DİYE DUA EDEN BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ....!!!

bende senin gibi yeni üyeyim..ama gördüğüm tanıdığım kadar burada ehli sünnet insanlar var yani ALLAH,A VE ŞERİATINA İMAN EDENLER...senin gibi düşünen görmedim..kişi sevdiği ile beraberdir sende sevdiklerinin yanına git..!ama sen gel beni dinle..

tekrar söylüyorum tövbe et..tövbe etmekten korkma..bugün mevlüt kandili...bu vesileyle dua et,tövbe et...selametle...!!!

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Hırsızın Eli Kesilmeli mi

Şeriat'ın hırsızın elini kesme hükmü hep tartışılır. Bazı cahil Müslümanlar, cezanın ağırlığından olacak, cezayı kabul edilmez olarak almışlardır. Bu tür insanlar genelde bir konu hakkında bilgisi olmadan konuşanlardır. Bunlar aynı zamanda bu tür konularda yorum yaparken azıcık etraflıca düşünme zahmetine bile girmezler. Herkesi ilgilendiren konuları sadece kendi tecrübeleriyle değerlendirirler.

Kimileri bugünün şartlarında malın eskisi kadar değerli olmadığını, dolayısıyla el kesmenin günün şartlarında uygulanmaması gerektiğini savunmuşlardır. Bazı İslam düşmanı sözüm ona Müslümanlar, özellikle medya, bu konularda haber yaparken haberi öyle bir verir ki hırsızın değil de malı çalınanın elini keseniz gelir. Sanki İslam suçsuz insanlara ceza veriyormuş gibi vaveyla koparırlar. Malı çalınan, yüreği yanan insanları hiç düşünmezler.

Konuyla ilgili ayeti, görüşleri ve aslında İslam'ın öyle her hırsızlık yapanın elini kesmediğini anlatmama gerek yok. Prof. Dr. Hayrettin Karaman burada güzelce açıklamış konuyu.

Zaten eğer bize takılan at gözlüklerini çıkarırsak meselenin aslını anlarız. Doç. Dr. Mehmet Azimli Hocamın anlattığı bir olayı da anlatmadan yazıyı bitirmeyeyim: Kadın hocanın biri bir okulda diğer hocalara konuyla ilgili sürekli sataşıyormuş. Vay efendim nasıl hırsızın eli kesilirmiş? Böyle ceza mı olurmuş vs. Bir gün kadının evine hırsız girmiş. Sonraki gün okula gelmiş, sinirli bir şekilde olayı anlatıyormuş. Zeki bir hoca yaklaşmış ve sormuş: Şimdi o hırsızı getirseler ona ne yaparsın? Kadın hışımla: Kafasını koparırım demiş. Hoca yapıştırmış cevabı: Bak İslam kafasını değil elini kesiyor.
alıntı..

Üst Alt