Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ebüssuud, zengindi, iyi giyinmesinide severdi. Bir gün yanında dostlarından birisi geldi. Ebüssuud'un başındaki tülbent vardı, güzelmi güzel, pahalımı pahalı. Gelen dost kendi kendine:

- Şu tülbente bak hele, dedi. Ne isref. Onu satsan iki yüz yoksulun karnını doyurursun.

Ebüsuud, yüce kişi, adamın içinden geçenleri o saat okudu. Tülbenti çıkardı:

- Al şunu, dedi. Götür pazarda sat. Parasıyla yoksul doyur.

Adam tülbenti aldı, götürdü bir tülbentçiye sattı. Parasıyla yoksulları doyurdu. Sonra teşekkür etmek için yine Ebüsuud'un yanına vardı. Kapıdan girdi ve şaşırdı: Demin pazarda sattığı tülbent, aynen Ebüsuud'un başında duruyor. Adam:

- Ey yüce kişi, demekten kendini alamadı. Bu ne iştir? İki saat önce ben o tülbenti satmıştım. Şimdi yine sende duruyor.

Ebüsuud güldü:

- Bu işin sırrını mı öğrenmek istersin? dedi. Var git filan kişiye sor.

Dostu, hemen ordan o adama gitti. O da şöyle açıkladı:

- Ben bir deniz yolculuğuna çıkmıştım. Dönerken gemimiz bir fırtınaya tutuldu. Ne fırtına. İşte böyle can derdinde iken: < Allah'ım, diye adakta bulundum, eğer sağ çıkarsam karaya, Ebüsuud Hazretleri'ne bir tülbent alıp hediye edeceğim.> Allah'ın yardımıyla kurtulduk. Buraya geldikten sonra günlerdir Ebüssuud'a yaraşır bir tülbent arıyordum. Nihayet bugün bir tülbentçide buldum. Tülbentçi de o tülbeni az önce birisinden satın almış.

Eşref-i Mahlukat

el-izzetü lillah

Aldığı Beğeniler
0
Hikmetin esasını akıl ile çözmeye çalışırsa insan, işte bu adam gibi kalakalır öylece.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIM cc razı olsun,ve büyüklerin yaninda kalbimize sahip cikmayi nasip etsin.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Çok güzel bi kıssa idi. RABBİMiz Razı olsun.

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Anlamli bir Menkibeydi Kurbanim..Allah razi olsun insAllah..

Üst Alt