Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Senin altından araban uzaktan muhteşem bir rüyâ gibi görünüp de bu hükümdarlar hükümdarının kim olduğunu merak ettiğim sırada, köy yolunda kapıdan kapıya dilenmeye çıkmıştım!

Ümitlerim yükseldi, kötü günlerimin bir sona erdiğini zannettim ve istemeden verilecek sadakayı, toz toprak içinde her tarafa dağılan zenginliği beklemeye koyuldum.

Araba benim bulunduğum yerde durdu. Nazarların bana rastladı ve bir tebessümle aşağı indin! Nihayet hayatıma bahtın açıldığını hissettim, sonra sen birdenbire sağ elini uzatarak, “Bana verecek neyin var?” dedin.

Ah dilenmek üzere avucunu dilenciye açmak ne asil bir hareket! Ben şaşırmış ve kararsız durakalmıştım, nihayet torbamdan yavaşça en küçük buğday tanesini alarak sana verdim.

Fakat gün biterken torbamı boşaltıp da, yerde, fakir yükümün arasında en küçük bir altın parçası bulunca ne kadar şaşırmıştım. Acı acı ağladım ve istedim ki, sana her şeyimi verecek bir kalbim olmuş olsaydı./Tagore- Gitanjali İlahiler

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Karıştı kafam????
Kim dilenci burda?
:gul:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Hancı, yolcu babı'nda mı acep?

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
bana rap tadı verdi :utangac:
İstemsizce öyle okuyuverdim..çok iyi oluyor.

Teşekkürler..

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Hancı, yolcu babı'nda mı acep?

Eyvallah, dilenmek, dilemek zorunda olduğumuz anlamın, ihtiyacını karşılayacak kadar dillenebilmek, sözün ulaşacabiliği alanın tahayyül sınırlarına, sırlarına erişim mücadelesi mi?

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Eyvallah, dilenmek, dilemek zorunda olduğumuz anlamın, ihtiyacını karşılayacak kadar dillenebilmek, sözün ulaşacabiliği alanın tahayyül sınırlarına, sırlarına erişim mücadelesi mi?

Akıldan kalbe gelip giden çok şey var...
Kendimi o dilenci yerine koydum ...
.
.
.
"Acı acı ağladım ve istedim ki, sana her şeyimi verecek bir kalbim olmuş olsaydı."
Bu cümlede iptalim.

Üst Alt