- Aldığı Beğeniler
- 3,661
- Takım
- Galatasaray
Yıllar önce yaşadı ım bir olayı unutamam: De er verdi im ve sevdi im bir arkadaşım, benimle karşılaştı ında, eskisi gibi içtenlikli tebessüm edemiyor; bakışlarını çeviriyordu. Anlam veremedi im bu duruma fazla sabredemeyerek yaklaştım ve benden neden uzaklaşmaya çalıştı ını sordum.
Gözlerime üzüntülü gözlerle baktı; Muhammed, sen benim en samimi ve en de erli arkadaşımdın. Senin onurun benim onurum; benim onurum senin onurundu. Ama saldırıya u radı ım yerde, beni savunmasız bırakacak en son kişi olabilece ini sanırdım dedi.
Şok olmuştum; şaşırmıştım... De erli bir arkadaşım kimin dedikodusuna inanmış! diye düşünerek, Ne diyorsun? Kim, ne, nerede, ne zaman, nasıl... diyordum ki, açıkladı:
Geçen hafta Cuma namazı çıkışı filancalar ve filancalarla birlikte yürüyordun. Orada filanca benim filan sorunumu dile getirerek beni küçük düşürmüş; herkes de kahkaha atmış. Sen ve hiçbiriniz, sesinizi çıkarmamışsınız dedi. Hayır, ne zaman, nasıl, ben... kelimelerini gevelerken, olayı hatırladım.
Evet, arkadaşım küçük düşürülmüştü, çok ciddiye almamıştım, üstelik şaka yollu bu anlatım hepimizi güldürmüştü. Susmuştum; konuşan, o anda uyararak kıramayaca ımı düşündü üm bir başka arkadaşımdı. En azından somurtarak ve üzüntümü hissettirerek de olsa oradan ayrılmamış, e lenceli sohbetin akışına (?) katılmakla da hata yapmıştım.
Günlerce düşündüm ve hâlâ düşünüyorum. Bazen, benimle ve eserlerimle alay eden birkaç süper akıllı, aşırı ilerici kafanın sözleri bana ulaştırılıyor; üzüldü ümü görüyorum. Onurumuzla oynanması için ille de bir ayıbınıza dayanmaları gerekmiyor. Be enmedikleri yanınızı, inançlarınızı ve de erlerinizi zikrederek de sizi küçük düşürmeye kalkışabilirler. Benimle hatalarım aracılı ıyla alay edilmesinin, insanları güldüren bir fıkraya konu edilmemin ne derece rencide edici oldu unu şimdi çok daha net hissediyorum
Muhammed Bozdag