Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gökkuşağı1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Kepçe..!

Bir cömerte sordular:

''Muhtaçlara verdiğin,saillere saçtığın şeylerden gönlüne kibir,fakirler üzerine bir minnet yükletmek hissi geliyor mu?''

Cömert şöyle cevap verdi:

''Hayır,ne münasebet.Ben bir şey verirken kendimi aşçının elindeki kepçe gibi farz ediyorum.Veren aşçıdır,fakat kepçeden geçiriyor.Kepçe ise ,asıl veren gibi bir histe bulunabilir mi?Asıl veren Cenab-ı Hak'tır.''

Ölüm nedir?
Talebelerinden biri Konfiçyüs'e:''Ölüm nedir?'' siye sorduğunda Konfiçyüs'ün cevabı şu olmuş:''Hayat hakkında ne biliyorsun ki,sana ölümden bahsedeyim.''

Bilmek için öğrendim
Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle dünya çapında bir şahsiyet olan İbnü'l Emin Mahmud Kemal (İnal)'a sormuşlar:''Sizdeki bilginin çok azına sahip olmalarına rağmen sizden daha çok fazla tanınanlar var.Bunun sebebi nedir?''
Şöyle cevap vermiş:''Ben bilmek için öğrendim,onlarsa bilinmek için.''

Kaza edersen..!
Yolculardan biri otobüs şöförünün yanına gider ve namaz vakti* geçmeden bir mola vermesini rica eder.
Şoför sinirlenerek:''Kaza edin efendim,ne olur yani?''der.
Adam sinirlenerek:''Ben kaza etmeden,ya sen kaza edersen ne olacak?'' diye cevap verir.

Nasıl hakim olabilir?
''İnsan kâinata hakim bir varlıktır''diyen felsefe öğretmenine öğrencilerden biri şu cevabı vermiş:''Tansiyonuna bile hakim olamayan insan,kâinata nasıl hâkim olabilir?''

Sonu olmaz

Zunnün-ü Mısri bir kadın Hak dostuna sorar:
-''Allah sevgisinin son noktası nedir?''
-''Saçmalama ey Zunnün!O sevginin sonu yoktur.''
-''Niçin?''
-''Sevgili sonsuz da onun için.''

Üst Alt