Aziz Mahmud Hüdai her sabah erkenden kalkarak Üftade Hz.lerinin abdest suyunu ısıtıp hazırlardı ve bu görevi büyük bir onur sayarak şevkle yapardı.Bir sabah nasıl olmuşsa uykuya dalmış ve ancak vaktin sonunda uyanabilmişti.Derhal bu dolu ibriği aldı.fakat suyu ısıtmaya vakti yoktu.Çünkü Hocasının ayak sesleri işitiliyordu.
İbriği büyük bir mahcubiyet ve heyecan içinde göğsüne bastırmış bir halde kala kaldı.Üftade Hz.leri abdest için eğilerek
_Haydi evladım suyu dök.dedi
Aziz Mahmud Hüdai ise hala ibriği göğsüne bastırmış halde duruyor buz gibi suyu hocasının eline dökmek istemiyordu.
_Haydi evledım suyu dök ne duruyorsun?
Dök suyu geç kalacğız deyince çekine çekine suyu dökmeye başladı.
Ancak hocasının ağzından çıkan ilk söz onu iyice şaşırttı şöyle diyordu hocası;
__Evladım Mahmud!bu su ne kadar ısınmış böyle bunu normal ateşle ısıtmayıp gönül ateşiyle ısıtmışa benzersin bu hal senin hizmetinin tamam olduğuna işarettir.İrşada ve halka öğüt vermeye başlayabilirsin artık..alıntı
İbriği büyük bir mahcubiyet ve heyecan içinde göğsüne bastırmış bir halde kala kaldı.Üftade Hz.leri abdest için eğilerek
_Haydi evladım suyu dök.dedi
Aziz Mahmud Hüdai ise hala ibriği göğsüne bastırmış halde duruyor buz gibi suyu hocasının eline dökmek istemiyordu.
_Haydi evledım suyu dök ne duruyorsun?
Dök suyu geç kalacğız deyince çekine çekine suyu dökmeye başladı.
Ancak hocasının ağzından çıkan ilk söz onu iyice şaşırttı şöyle diyordu hocası;
__Evladım Mahmud!bu su ne kadar ısınmış böyle bunu normal ateşle ısıtmayıp gönül ateşiyle ısıtmışa benzersin bu hal senin hizmetinin tamam olduğuna işarettir.İrşada ve halka öğüt vermeye başlayabilirsin artık..alıntı