Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
54875129qd1ta2.jpg

Ayağın kırıldı diye üzülme.
Allah sana belki kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye kırılma
belki oradan bile bir kapı açılır.Yusuf kuyudan sultan oldu..hüzünle titreyen gönüle ince bir ah dokunur,

kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur.

Hz Mevlana

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
rainloveux9_1254161194.jpg

Azatlığa giden yol kölelikten geçer,
Köle olmayı beceremeyenler hür olmayıda beceremezler,
Nefsini,nazlı canını sevgiliye sunmadıkca,
Al bu köle senindir demedikce sevgileri ne derece hakikidir tartışılır...

Aynaya baktığında kendini temaşa edipde,
"ben seviyorum" diyenler aldanmıştır,
Bir lokma'yı boğazında düğüm etmeden ,
"o" olmadan,"o" yemeden rahatca yutan aldanmıştır,
El ne ki ; Canını o sehpaya koyamayanlar aldanmıştır,
Sevgiliye giden yolda sefa arayanlar aldanmıştır,
Her seven nefsinden Ömer (r.a) misali geçmedikce aldanmıştır,
Her seven sevdiçeği incinmesin,
tatlı uykusu bölünmesin deyip yılanlara sıper edemezse kendini aldanmıştır,
Azatlığa giden yolda köleliğe razı olmadıkca aldanmıştır,
Mecnun gibi divane olamazsa,
Züleyha gibi sevgilinin ismi zikredildi diye servetinden geçemiyorsa aldanmıştır,
Seven, Sevdiğine tâbî olmadıkca aldanmıştır,
Sevgi "Ben" diyenlerin yüreğinde mesken tutmaz,
Seviyorum dediklerimize Sevgili olabilmek dileğiyle,

Yüreğinize dokunanların yüreğine dokunun...
yüğenizi ona uzatıverin...
Selam ve dua ile...

(GÖKSEMİNCE)

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
GELİNLER

KOÇ : Koç burcunda bir gelininiz varsa , işiniz zor. Pek anlaşılmaz, kafasına göre takılır. Arada bir size toslar. eğer hem kaynana hem gelin koç burcundaysa. Ömür boyu bir toslamadır gider.

BOĞA : Gelininiz koç burcundaysa, oğlunuzda iyi bir matadorsa, problem yok ama kötü bir matadorsa o zaman bu gelin hakkında biraz daha düşünün vesselam

İKİZLER :İşiniz zor uyaralım. Her an fikir değiştirebilir. Sabah sizi sevip, akşam nefret edebilir. Herşeyden çabuk sıkılır üstün zekasıyla kayn¤¤¤¤¤¤¤ yerlerde sürüklemeyi becerebilir.

YENGEÇ : Yumuşak huylu bir gelin. Sulugözlü. Ağlaması an meselesi. inatçı . Kolay dost olabileceğinizi hiç düşünmeyin.

ASLAN . Altına ve gösterişe çok meraklı.istediğinin olması dışında bir şey düşünmez. Ailesine gelecek en ufak müdahaleyi bile kabul etmez.

BAŞAK : Çalışan biri ise evlenince iiinden ayrılmak isteyecektir.Çünkü evi ile ilgili projeleri vardır. Temizlik hastası. Çamurlu ayakkabılarınızla içeri dalmazsanız, çok iyi geçinebilirsiniz.

TERAZi : Terazi burcunun tembel yanını alan bir gelin ise işiniz var demektir. genellikle adaletli ve dengeli olmalarıyla tanınırlar. iyi niyetlidirler.

AKREP . genellikle benim dediğim olur şeklinde ifadeleri vardır. Kıskançlıkarıyla sizi hasta edebilirler.

YAY . Huzursuz dönemleri vardır. O döneme denk geldiyseniz, kendinize dikkat edin emi ?Bazen öyle fedakarlıklar yaparlar ki, aklınız durur.

OĞLAK :Zarif, hoş ve ilgi çekici tiplerdir. Çalışkan ve gerçekçidirler. hırslarıyla istediklerini elde ederler.

BALIK . Pek çekilmezler doğrusu.Karamsarlık ve duygusallık gırtlağa kadar gelmiştir.Ne deseniz ağlamaya hazırlardır..

DAMATLAR
KOÇ : Koç burcunda bir damadınız varsa , işiniz zor.Her an bir tos vurup sizi safdışı bırakabilir. Dikaaattt.

BOĞA : Boğa burcu damadı, biraz içten pazarlıklı ve iyi tos vuran cinstendir. Çok tos yemeye alışık değilseniz, uzak durun.

iKiZLER : hareketli ve sıkıntılı damat tipi. Hangi yemeği sever, neyi sevmez, hangi hareketten hoşlanır değişim gösterecektir.

YENGEÇ : Sakin. iyi huylu bir damat tek inatçılığı var. kapıdan atsanız, bacadan geri gelirler. Evde oturmaya bayılırlar.

ASLAN . Korumacı bir aile babası. Evde otorite rüzgarları estirir. Lüksü sever.Çabuk fikir değiştirmez.kararlıdır.

BAŞAK : Varlıklarıyla yoklukları pek farketmez. fazla titizlenerek evdekileri uyuz ettikleride olur.

TERAZİ : Çoğunlukla iyi damatlardır. Dengeyi sağlamak için çaba sarfederler. Bu çabalar çoğu zaman insanlar tarafından benimsenir.

AKREP . Kıskanç, anlaşılmaz, bonkör... Daha doğrusu kendi haline bırakın, pek bulaşmayın demek en akıllıcası sanırım.

YAY . Güzel konuşma yetenekleriyle insanı etkilerler. Ama aile hayatında ne yapacakları pek belli olmaz.

BALIK .Duygusal damat. Bir erkek için bu kadar duygusallık fazla.Sanat dallarında kazanma şansları çok yüksek.

KAYNANALAR

KOÇ: Sahiden de koç gibidirler. Size tosladıkları zaman hayatınız kararır. Çevrelerine karşı neşeli ve mutlu görünürler ama gelin ve damatları yiyip bitirirler. Allah yardımcınız olsun.

BOĞA :boğa burcundaki kaynanıza pelerin sallanamanıza gerek yoktur.Çünkü boğalar gibi ayaklarını yere vurup dururlar ve bir nevi sizi tehtid ederler.

İKİZLER : Aslında sakindirler ama yaptıkları şeyler pek belli olmaz. Bir an şöyle, bir an böyledirler. Pek güvenmeyin Zekaları pek parlaktır. gelin ve damatlarına zeka üstü sürprizler yapabilirler.

YENGEÇ : Evine ve ailesine düşkün bir kişiliği vardır. bu aileye düşkünlük bazen fazla abartılı olur: O yüzdende gelinler sinir olur. Çok ısrarcıdır, yemek yapıp yedirmeyi ve karar vermeyi çok sever.

ASLAN . Korkulacak kaynana. kükredi mi bittiniz. benim dediğim olacak, sıkıysa olmasın modundan hiç çıkmaz.

BAŞAK : Titiz ciddi, uyumlu bir ev kadını. Evde akla gelmedik sürprizler üretir. Kendisine yapılan bir şeyi asla unutmaz.

TERAZi . Dengenin temsilcisi terazi kaynanası, vicdanlı ve duyguludur. Genellikle ideal kaynanalar bu burçtan çıkar

AKREP : akrep gibi sokar. Ne yapacağı belli olmaz.Anlamakta zorluk çekersiniz. hiç umulmadık bir anda şefkatli olabilir:Kendi haline bırakın

YAY : Çekilmez. çünkü sivri dillidir. Çift karekterlidir. Güzel güzel konuşurken, gerilirler.

OĞLAK .Hayatın gerçeklerini ön planda tutarlar. Zeki ve şüpheci olur. Dikkat, bir şeye karar verdiler mi asla geri dönmezler. Oğlaklar en tepedeki otlara ulaşmak için herşeyi göze alırlar yani

KOVA . zeki ve ben bilirim diyen bir kaynanız varsa o kovadır işte. fena sayılmaz, huyunca gidin. Size taktıydsa yandınız

BALIK : Üzülen, melankolik paraya önem vermeyen insanlar. Kırılmak ve ağlamak için yer ararlar. Bu da belli bir süre sonra bayar.

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Eğer daima cennette olmak istersen, herkesle dost ol, hiç kimsenin kinini yüreğinde tutma!
Fazla bir şey isteme ve hiç kimseden de fazla olma!
Merhem ve mum gibi ol! İğne gibi olma!

Eğer hiç kimseden sana fenalık gelmesini istemezsen,
Fena söyleyici!
Fena öğretici!
Fena düşünceli olma!
Çünkü bir adamı dostlukla anarsan, daima sevinç içinde olursun.
İşte o sevinç Cennetin ta kendisidir.
Eğer bir kimseyi düşmanlıkla anarsan, daima üzüntü içinde olursun.
İşte bu gam da cehennemin ta kendisidir.
Dostlarını andığın vakit içinin bahçesi, çiçeklenir, gül ve fesleğenlerle dolar.
Düşmanları andığın vakit, için, dikenler ve yılanlarla dolar, canın sıkılır, içine pejmürdelik gelir.
Bütün peygamberler ve veliler, böyle yaptılar, içlerindeki karakteri dışarı vurdular.
Halk onların bu güzel huyuna mağlup olup tutuldu, hepsi gönül hoşluğu ile onların ümmeti ve müridi oldular."

Mevlana oğluna der ki:
Bahaeddin!
Senin düşmanını sevmeni, düşmanında seni sevmesini istemen, kırk gün onun hayrını ve iyiliğini söyle, o düşman senin dostun olur; Çünkü (gönülden dile yol olduğu gibi, dilden de gönüle yol vardır.)
Allah'ın sevgisini de onun aziz isimleriyle elde etmek mümkündür. Allah buyurdu ki:
Ey kullar, kalbinizde arınma olması için beni pek çok anmaktan geri durmayın.
Kalbinizde arınma ne kadar çok olursa, Allah'ın nurunun parlaklığı da kalpte o nispette fazla olur.
Nitekim, ekmekçinin tandırı ne kadar sıcak olursa, o kadar ekmek alır, soğuk olunca ekmek almaz..​

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Bir Gün Peygamberimiz ziyarete gelse ...

--------------------------------------------------------------------------------
Eger bir gün, Peygamberimiz ziyaretimize gelse,
Yalnızca bir kaç günlügüne,
Hem de aniden gelmis olsa;
Merak ediyorum ne yapacagımızı?
Biliyorum en güzel odamizi kendisine tahsis edecegimizi.
Böylesi şerefli bir misafire yiyeceklerin en iyisini,
Içeceklerin en iyisini sunacagımızı.

Onu evimizde görmekten mutlu olacagımıza,
Ona hizmet etmemizden alacagımız hazzı,
Baska hiçbir şeyden alamayacagımıza da inaniyorum.

Tüm bunlara ragmen memat ediyor ve düsünüyorum:
Onun evimize dogru geldigini gördügümüzde,
Kapida mi karsilayacagiz?
O güzel misafiri içeri almadan "Buyur Ya Resulullah!" demeden,
Kollarimiz bu mübarek konugumuza uzanmis olarak
"Hos geldiniz!" deyip içeri almadan önce neler yapacagimizi merak ediyorum.

Masamizin üzerindeki bazi gazete ve dergileri saklayip,
Onun yerine Kur'an mi koyacagiz?
Hala açik saçik programlari izledigimiz televizyonun üzerini örtüyle mi kapatacak
Veya alelacele yerinde kaldirip bodrum kattaki izbeye mi saklayacagiz?
Yahut da koşacak miyiz kapatmaya, O kizmadan önce?
Veya o nurlu misafirin işitmedigini umarak kapatacak miyiz radyomuzu,
Yüz kizartici bantlari izledigimiz videomuzu?
Evin rafinda üst üste dizdigimiz müzik bantlarini unuttuk galiba.
Hemencecik onlari kaldirip, onun yerine Hadis kitaplari mi yerlestirecegiz.

Merak ediyorum .
Evimize girmek üzere bulunan bu şerefli Misafirin hemen girmesine müsaade edecek miyiz ?
Ya da saga sola mi kosturacagiz?
Yahut da "Biraz bekler misiniz?" diyerek Onu kapimizin önünde mi bekletecegiz ?

Merak ediyorum...
Eger Peygamberimiz bir kaç gününü geçirmis olsa,
Alişagelen yaptiklarimiza devam mi edecegiz?
Her sabah gün dogusuna veya kaba kuşluga kadar uyabilecek miyiz?
Ailemizle kavgali-gürültülü savaş ortamini sürdürebilecek miyiz?
Yoksa bir kaç saat sonra sıkılmaya, daralmaya mi baslayacagiz?

Merak ediyorum...
Hiç yüzümüzü asmadan tüm aile fertlerimizle beraber her vaktin namazini kilabilecek miyiz?
Sabahin erkeninde yatagimizdan firlayip sabah namazi hazirligini yapabilecek,
Nisanlanma çagina gelen kiz ve erkek çocuklarimizi yataklarindan kaldirabilecek miyiz?
Veya, Serefli Misafirin abdest suyunu dökerken,
Öbür odada 15 yasina gelmis ancak secde yüzü görmemis oglumuzu nereye saklayacagiz?
Yoksa bir kaç günlügüne otele veya akrabalarimizin evine mi gönderecegiz?

Merak ediyorum...
Alistigimiz hayat seyrimizin, kontrolden çiktigindaki aci halimizi.
Bayimiz gazeteyi kapidan uzattiginda ne yapacagimizi.
Müslüman bir sahabe kadinin kiyafetine dokunan Yahudilere karsi
Savas baslatan Misafir Peygamberin yaninda
O müstehcen gazeteyi okuyabilecek miyiz?

Acaba diyorum...
Peygamberimizi yanimiza alarak gitmeyi planladigimiz yerlere götürebilecek miyiz?
17 yasindaki kizimizin yanina gelerek "Siz ne alirdiniz. "
diyecek olan şık bir garsonun sözüne karsi tavrimizi.

Acaba diyorum.
Gittigimiz yerde üç-dört saat boyunca yemek masasinda Peygamberimiz de bulunabilecek mi?
Yoksa Onu evimize istirahata mi alacagiz?

Düsünüyorum.
Hem de gözlerimle görmüs gibi düsünüyorum.
Bir kaç günlügüne evimize misafir olarak gelmis olan Peygamberimizle
24 saatimizi nasil geçirdigimizi göstermemizi.
"Bonjour" diyerek evimize giren oglumuzu, yarim etekle arabadan inen genç kizimizi.
"Bunda benim suçum yoktur "Ya Resulallah!" deyip,
Ölüp ölüp dirilen ana ve babalari....
Düsünüyorum Peygamberimiz evimize otururken,
Evimize gelecek aile misafirlerimizi.
Peygamberimizden habersiz olan misafirlerimizin girislerini, konusmalarini, görüntülerini.

Evet evimize sadece bir kaç günlügüne misafir olarak gelecek olan,
Peygamberimize karsi sergileyecegimiz tavirlarimizi merak ediyorum.
Bu Peygamberin nasil karsilanip, nasil ugurlanacagini merak ediyorum.

Peygamberimiz eger bizimle bir kaç gününü geçirecek olsa,
Alisagelen yaptigimiz islere devam mi edecegiz?
Yahut da ziyaret bittiginde ve evimizden ayrildiginda rahat bir nefes mi alacagiz?

Evet sevgili Peygamberimiz bizimle biraz vakit geçirmek için gelse;
Hayatimiz altüst mü olacak?

Yoksa, evet yoksa...​

CeyliN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Beşiktaş
Bazen öyle bir an oluyor ki; hiçbirzaman olmayacak bir şeyi istiyor ,kazanmadığımız birseyi kaybetmekden korkuyoruz.Çoğu insan öyle değimlidir?Hep imkansızın peşinden koşar.Sonunun olmayacagını bilir ama yinede gitmek ister. Bilsede gercekleri kabullenmek istemez. Herşeye rağmen sürgün olur gönlü gittiğinin peşinde.Ama bir gün yorulur... bu amansız yolsa yürümekden.Gelmesini beklediğinin aslında hiç senin gönül kentine uğramayacagını anlarsın ve yüreğine bir kilit takarsın. Sonra uzunca bir hayala dalar, yalnızlığınla konuşmaya başlarsın. Bazen susar bazen de ağlarsın.Tam o esnada birden gelir aklına; “Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresinin 216.ayeti)
Ve şükredersin Rabbine.Yönelirsin O sözün sahibi Yüceler Yücesine.Affeyle Rabbim beni affeyle.Beni sabırlı ve her daim sana şükreden kullarından nasip eyle

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
VEFA HZ.'NİN DUASI

Ya Allah!
Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı,
Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı,
Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı,
Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı,
Her bir günah için 'estağfirullah'ı,
Her darlık için 'hasbiyallah'ı,
Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,
Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı
Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.
Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme.
Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

Amiinn.. Değerli paylaşımlarınız için teşekkürler. Allah razı olsun..

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
photoziza006262689.jpg

Sana yalan halde gelmem,

Leyla değilim dost,

lakin çağırırsan çöllere gelirim..

toplarım özümü yalın halde gelirim..

Kapıyı çaldığımda kim o dersen,