Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
GÖRGÜSÜZLÜK!

- Hasta ziyaretinde aynı hastalıktan vefat etmiş başkasından bahsetmek.

- Misafirin yanında bir şeyin kaybolduğunu söylemek ve hele de şurayı burayı karıştırıp aramak.

- Öğrencinin “-Hocam..” diye hitap ederken “-Ömer Hocaaam!” diyerek hocanın ismini de anması.

- Akademisyenin kapıya, masaya, arkadaki tabloya, süs halısına ve neredeyse kendi alnına unvanını yazması.

- Telefona arama müziği olarak kıvrak göbek havaları yüklemek ve camide, cenazede, derste, taziyede… sessize almamak.

- Şiir okunurken araya girmek.

- Hesap ödemede: “Yok! Valla olmaz! Ben ödeyecem! Garsooon, sakın alma!” diye kendini paralamak.

- Yüzde yüz doğru da olsa evlada babayı kötülemek.

- Yaşlı büyüğün yanında, aynı yaşlarda rahmetli olmuş birinden bahsederken: “-Zaten yaşlıydı… Allâh, gençleri korusun…” gibi densizce laflar etmek.

- Bir açıklamada bulunurken, “Ya…” ünlemiyle söze başlamak.

- Teşekkür edilince “-Önemli değil…” demek.
(Hele “Sorun değil… ” zaten facia!)

- Kendi paylaşımını herkesten önce kendisi “beğen”mek.

- Taziyelerde başsağlığı, rahmet, fatiha dışında yarenlikler etmek, rahmetlinin nasıl öldüğünü sormak.

- Çok gerekmedikçe sabah 09.00’dan önce ve akşam 22.00’den sonra telefonla aramak.

- Yemek yiyeni, uyuyanı, okuyanı… bön bakışlarla izlemek.

- Veli toplantılarında: “-Binim çucuoom… Binim çucuoom…” diye çığlıklar atarak ne kadar bilinçli olduğunu; temizliğe, hijyene ne denli önem verdiğini tekrar tekrar anlatmaya bayılmak.

- Kendinden büyük birine: “Aferin… Bırroo… Helal olsun…” gibi yılışmalarla takdirlerini sunmak.

- Evde kalmışa yaşını, dar gelirliye maaşını sormak.

..................................................
Ömer DEMİRBAĞ
(Y.Y.Ü.)

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Yaşlı büyüğün yanında, aynı yaşlarda rahmetli olmuş birinden bahsederken: “-Zaten yaşlıydı… Allâh, gençleri korusun…” gibi densizce laflar etmek..."
Bakış açısı değişiyor tabi.
Yine toplanmışız ana'baba ocağında burdaki kardeşler vs...akşam çay sohbetine geçmişiz...anacıpım dediki : vayh bugün bizim köyden ? "İsmi unuttum ben şimdi" ölmüş ...pek üzüldüm genç idi daha deyince...Allah rahmet eylesin dedik hep beraber...dayanamadım sordum:anacım kaç yaşındaydı ölen kişi?
Ne olacak daha, bizle yaşıt işte"anacım o zaman 70' üstündeydi"????
:gul:,

.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Daha nice şeyler sıralanabilir malesef..

Biz güzel ahlâkta kalalım :gul:

Üst Alt