Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Resûlullah (s.a.v) ashabına bir defasında,

-Mahlûkatlar içerisinde imanı en tuhaf ve şaşırtıcı kim oldu unu bilir misiniz?diye sormuştu. Ashab:

-Meleklerin imanıdır, diye cevap verdiler. Nebî (s.a.v):

-Melekler nasıl iman etmesinler ki! Zira onlar Allah'ı bizzat görebilirler, diye karşılık verdi. Ashab:

-Ey Allah'ın Resulü, o zaman peygamberlerdir, dediler. Nebî (s.a.v):

-Peygamberlerde de il; çünkü onlara Cebrail her zaman gelerek Allah'ın emirlerini indirir, dedi. Ashab:

-Senin ashabındır, dediler. Nebî (s.a.v):

-Ashabım nasıl iman etmesin ki; zira onlar bana gelen mucizeleri görebiliyorlar ve ben de Allah'ın bana indirdiklerini onlara tebli ediyorum. Gerçek şudur ki, İnsanlardan en hayret edilecek imana sahip olanlar; benden sonra gelip beni görmedikleri hâlde bana iman edenler ve yine beni görmedikleri hâlde (sözlerimi) tasdik edenlerdir. İşte onlar benim kardeşlerimdir." buyurdular.

PasHa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allah'ım Şefaatinden Mahrum etmesin İnş..

H

hayrunisa

Guest
Ashabım nasıl iman etmesin ki; zira onlar bana gelen mucizeleri görebiliyorlar ve ben de Allah'ın bana indirdiklerini onlara tebli ediyorum. Gerçek şudur ki, İnsanlardan en hayret edilecek imana sahip olanlar; benden sonra gelip beni görmedikleri hâlde bana iman edenler ve yine beni görmedikleri hâlde (sözlerimi) tasdik edenlerdir. İşte onlar benim kardeşlerimdir." buyurdular.

;( ;( allahım bizi onun bu güzel sevgisine layık eyleeee

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ya Resulullah (sav) biz seni görmeden sana kayıtsız ve şartsız teslim olduk ..Bize ne getirdiysen uyduk itaat ettik ve inşaallah ahde vefa gösterip şefaatine nail oluruz...(amin)

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet, Sultan-ı Levlâke Levlâk[varlıkların yaradılmasının asıl sebebi olmanın sultanı], öyle bir reistir ki, bin üç yüz elli senedir saltanatı devam ediyor. Birin ci asırdan sonra herbir asırda lâakal[en az] üç yüz elli milyon tebaası[ba lı olup emrini dinleyenleri] ve raiyeti[ idaresi altında bulunanları] vardır. Küre-i arzın yarısını bayra ı altına almış; ve tebaası kemâl-i teslimiyetle ona hergün salât ü selâmla tecdid-i biat[ ba lılı ını yenilemek] ederek emirlerine itaat ederler.

Risale-i NuR

Hz. Muhammed (sallalahu aleyhi vessellem)
Elfü elfi salatin Elfü elfi selamin aleyke Ya Resullulah

M

maussema

Guest
Gerçek şudur ki, İnsanlardan en hayret edilecek imana sahip olanlar; benden sonra gelip beni görmedikleri hâlde bana iman edenler ve yine beni görmedikleri hâlde (sözlerimi) tasdik edenlerdir. İşte onlar benim kardeşlerimdir." buyurdular.

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Orjinal Yazarı *perwerder*
Ya Resulullah (sav) biz seni görmeden sana kayıtsız ve şartsız teslim olduk ..Bize ne getirdiysen uyduk itaat ettik ve inşaallah ahde vefa gösterip şefaatine nail oluruz...(amin)

Amin amin amin inşallah

Üst Alt