- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer
Gözya$ina akar Yüregim...
Gözya$i; gönüller iklimine sunulan nimetlerden sa-dece bir tanesidir. Kalbi yumu$aklara, merhamet dolu olanlara Allah´in bah$ettigi güzel bir nimet. Hem de bedeli ödenmeyen ödenemeyecek olan bir nimet.
Biz biliriz ki, Her nimetin bir külfeti, her külfetinde bir nimeti vardir.
Gözya$i; göklere ucurur gecelerde kendini bileni, karanlik sandigimiz geceleri a$k ve ate$in rengine boyar, kip-kizil yapar.
Gözya$i yildizlara alirda götürür, götürürde yakar se-ni. Sevda agacinin meyvesidir en tatli en sade ve en güzel. Ayni zaman da sevda tohumunun yegane can suyudur.
Gözya$i yildizlari tanimaya dogru ciktigimiz yolculukta; dünyada ü$üyen bedenimizi ve yüregimizi isitabilen bir güc, acizligimizi ispatlayan bir sevdadir.
Akar, gözya$i gözlerimizden ince ince ve tane tane
Sevda tohumunu ektiysen kalbe, merhamete, vicda-na; yazdiysan acilar icinde bir mektup gel diye, yildizlar haydi ucurun beni göklere dediysen ve her $eyin, herkesin sevgisini cikarip, tek O´nun sevgisini doldurduysan beynine, kalbine, tüm hücrelerine... i$te o zaman cagir ve ba$la yüregindeki sevda agacini gözya$lariyla sulamaya.
Her gece cökerken yava$ yava$ yüregine, yalnizliga adim atarken; dertlerinle, a$klarinla, sevinclerinle ve hüzünlerinle ba$ ba$a kalmaya ba$layinca, seni terk etmeyen tek dostun, tek yolda$in gözya$idir. O her yerde her zaman seninledir. Yeter ki iste, yeter ki cagir. O hemen gelir.
Gözlerine ya$ dolduysa üzülme iyi bak, gözlerinden damlayan gözya$ina. iyi bak neler diyor sana. iyi bak, ne diyor sana...
"Ben gözya$iyim.
Allah´in ilk yarattigi gibi tertemiz, günahsiz ve safim.
Bana nice hasret sigma$, tasa yerle$mi$. Sizinle var olmu$, sizinle ya$ami$im. Eger beni sizlerin gözlerine getiren yüreginizin derinliklerinden cikip en Yüce makama cikan tövbenizse; ben yildiz olur yagarim yüreginize. Yildiz olur dizilirim kirpiklerinize. Gözlerinizden ba$layarak bedeninizi meleklerden bile daha safla$tirir hafifletirim. Uzayin bilinmeyen, bilinmesi de mümkün olmayan noktalarina i$inlarim sizi.
Fark edemezsiniz bile. Ben senin Yaradan´in önündeki acizliginin $ahidi, ispatiyim… Yüregindeki kibri, kibirden dogan kötü duygulari, hastaliklari yikar, ruhunu temizlerim.
Ben gözya$iyim.
Ayrilmaz dostunum senin. Kötü günde de iyi günde de hep gözlerindeyim. Sevincinizde de hüznünüzde de ben varim. Benimle payla$irsiniz her$eyi… Ben hep gözlerinizdeyim. Yeter ki cagirin beni, yeter ki isteyin beni.
Ben gözya$iyim.
Allah´in ilk yarattigi gibiyim hala. Tertemiz ve günahsizim.
Dualariniz benimle ula$ir Yaradan´a. Ben varsam siz degerlisiniz. Ben varsam siz rahmete nail olursunuz. Ben varsam merhamet ve vicdaniniz sizinle konu$ur.
Bazen mazluma e$lik ederim, bazen bir anneye. Bazen zenginler cagirir, beni bazen fakirler. Ben kimseye küsmem, zalime bile. Yeter ki cagirsin beni, yeter ki isteyip yüregini acsin bana. Yeter ki "gel" desin.
Ben gözya$iyim.
Hemen gözlerinde biterim. Bensiz yapamazsiniz. Nasil ki topragin bagrina ekilmi$ bir tohum, gökyüzünün aglamasina ihtiyac duyarsa, kalbinizdeki sevda agaci da beni ister. Pinar olur, beslerim ben onu.
Merhamet benle ba$lar. Sevda benimle hayat bulur. Kalpler benimle büyür. Hayat benimle güzeldir. Peygamberler bile vazgecmedi benden. Ben onlarin mirasiyim. Kiymetimin farkina varin ve cagirin beni.
Unutmayin, ben gözya$iyim"
Biraz olsun huzura kavu$mak icin gözya$i vazgecilmez bir güzellikse eger; yüregimizde sakli kalmi$ ne varsa apacik birakalim gözyaşlarini. O anlatsin suclarini, sevdalarini. Yüreginde saklayamayiz ki.
Gözümüzden ya$ akmasa, divane oldugumuz gecelerde yürek neye dayanabilir ki?
Bir damla gözya$i, yüregini, duygularini ya$atmaktir.
Kararan, cikmazda olan sözlerini birak, bir damla gözya$ina...
Seyit Ayvaz
:gul: