Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
ayva1.jpg

Gribe Yakalananlar Bol Ayva Yiyin

Ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiği bildiriliyor .. Devamı>>
Ayvanın faydaları çok eski çağlardan beri biliniyor. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çiçeklerini kullanmışlar. Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içeriyor.

Çocukların büyümesini ve gelişmesini hızlandırıyor
Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Ağız kokusunu önler. İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu, cinsel gücü artırdığı bildirilmektedir. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.
6-111ayva.jpg

Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır.

Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir.

Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdekleri kaynatılıp dudaklar bu suyla yıkanabilir.

Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir.
.
alıntı.
..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Ayvayı ilk defa duydum :D
TeşekkürLer abim :)
bende ekliyim....

daha bugün dinledim...
Sogan sarmısak karanfil...limon...greyfut...elma sirkesi...bunlar gribi engelliyormuş ;)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Bn nane limon...taylot..La kendime geldim o ayrı :hihi:

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Şu günlerde öyle görünüyor ki gribe yakalananlar ayvayı yedi :)
Teşekürler abi...

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
son zamandir cok grip saLgini var.. bu yönde biLgiLendirmeLer i$imize yarayacaktir... gribi önLeyen bir cok $ey duydum ama ayvayi bende iLk kez duyuyorum.. biLgiLendirme icin te$ekkürLer...

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Ayvalar mükemmel görünüyor
sanki ye beni ye beni diyorlar
o zaman ayvayı yememek için bol ayva yiyelim :ok:
teşekkür ederiz ...

Geceler

Sükut_u Sonbahar