Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
SIRA SİZE DE GELECEK

İşte, işkence saati yine başladı... İsmi Yasef olan Yahudi komutan, bir taraftan vücuduma elektrik veriyor, diğer taraftan da; Türk terörist, merak etme az kaldı. Irak, İran ve Suriyeden sonra sıra Türkiyeye de gelecek. Kadınlarınız hizmetçilerimiz, erkekleriniz de kölelerimiz olacak. İstanbula geldiğimizde ilk olarak dedeniz Abdülhamidin mezarını ateşe vereceği diyordu.
90 ESİR DELİRDİ
Yaşadıklarını, muhabirimiz Adem Özköseye anlatan İbrahim Şen, Guantanamoda Delirtme odası denilen bir bölüm bulunduğunu ve burada, insanlık dışı işkencelere maruz kalan 90 esirin delirdiğini söyledi.
KAMP, YAHUDİ KAYNIYOR
Guantanamodaki askerlerin yüzde 90ının başında kippa vardı. İsimleri de hep Yahudi isimleriydi. Guantanamoda bizim tesbit ettiğimiz 15 Yahudi haham vardı. Esir âlimlerin sorgularında, en az bir haham bulunuyordu. "SUNUŞ
İbrahim Şen.... Van nüfusuna kayıtlı ve şu an 25 yaşında... Fıkıh ilmine olan yoğun ilgisi sebebiyle Vandan Afganistana giden Şen, Kandaharda eğitim gördüğü medresenin bombalanması üzerine Türkiyeye dönmek için yola çıkarken, Guantanamo üssüne doğru uzanacak günlerin başlangıcında olduğundan habersizdi. 2 yıl 3 ay Guantanamoda tutulan Şenin yaşadıkları, özelde İslâm dünyasının, genelde dünya halklarının nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını en çarpıcı şekilde gözler önüne seriyor. Şenin anlattıkları, insanı dehşete düşürüyor. Ya anlatamadıkları!.. 2 gün sürecek olan röportajımızda, başta Guantanamodaki direniş olmak üzere birçoğu ilk defa kamuoyuna yansıyacak olan bilgi ve olaylarla karşılaşacaksınız. İşte, Guantanamo tutuklusu İbrahim Şenin soluk kesen hikâyesi...

Sorgu odasına girer girmez yerlere atılmış Kuran-ı Kerimler dikkatimi çekti. Kadın askerler, üzerimdeki elbiseleri yırtıp, bana fiziksel ve sözlü tacizde bulunmaya başladılar. Bir taraftan İslâma ve Peygamberimize hakaretler ediyor, diğer taraftan da benim çıplak haldeki fotoğraflarımı çekiyorlardı. O an öyle utandım ki, Rabbime canımı alması için dua etmeye başladım.

Hele bir de işkence görürken yaralanırsanız, asıl o zaman azabın büyüğü başlıyordu. Örneğin; işkence esnasında kolunuz bir yerden kırılırsa, kolunuzu kesip atıyorlardı. Bu şekilde 30a yakın tutuklunun kolunu herkesin gözü önünde kestiler. Yaralı tutukluların kollarını kırarken bir amaçları da bizi korkutmaktı.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Niçin gözaltına alındınız? Size, gözaltına alınışınızla ilgili herhangi bir sebep söylediler mi?
Pakistan istihbaratının bizi Amerikalılara satmak için gözaltına aldığını öğrendik. Hatta istihbaratçılardan biri; Amerika kâfir, fakat dolar güzel dedi. Zaten Guantanamoda Amerikalılar tarafından sorgulanırken, Pakistanlı istihbaratçıların beni 5 bin dolar karşılığında Amerikalılara sattıklarını öğrendim.
-İnsan ticareti bu bölgede yaygın bir şekilde yapılıyor mu?
Hem de çok yaygın... Hatta Pakistan istihbaratıyla çalışan bölgedeki bazı köylüler, geçimlerini insan ticaretiyle sağlıyor. Hiç ilgileri olmadıkları halde birçok medrese öğrencisi, El Kaide savaşçısı oldukları yalanıyla Amerikalılara satılıyor.
-Gözaltına alındıktan hemen sonra mı Amerikalılara teslim edildiniz?
Hayır. İlk önce 2 gün Peşaverde tutulduk. Daha sonra Pakistan ordusuna bağlı Kuart Cezaevine götürüldük.
BM YETKİLİLERİ SORGULADI
-Kuart Cezaevinde daha çok kimler tutuluyordu? Ayrıca bu cezaevinde herhangi bir sorgu veya işkenceyle karşılaştınız mı?
Kuartta daha çok Amerikalılara satılmak için gözaltına alınan kişiler tutuluyordu. Pakistanlı askerler bizi ABD ordusuna teslim edecekleri için herhangi bir sorguya tabi tutmadılar. Yalnız 1 ayın sonunda hücrelerimize BM yetkilisi olduklarını söyleyen Amerikalı bir heyet geldi. El Kaideye bağlı olduğumuzu itiraf etmemiz durumunda, bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Bu teklifi hiçbirimiz kabul etmedik. Kuartta herhangi bir işkence görmedik. Fakat ellerimiz ve ayaklarımız prangalı durumda, bir ay boyunca hücrelerde tutulduk. Bu süre zarfında 10 saniyelik bile olsa prangalarımız çıkarılmadı.
-Kuart Cezaevinden sonra nereye götürüldünüz?
Amerikalı askerler Kuart Cezaevinden bizi alıp, Afganistan-Kandahardaki ABD üssüne götürmek üzere kargo uçaklarına bindirdiler. Uçakta her birimizi iplerle birbirimize bağladılar. Zaten başımıza çuval geçirip, ağızlarımızı da bantlamışlardı. Bu yolculuğumuz ipler sebebiyle bizim için tam bir azap oldu.
-Nasıl yani? Biraz açar mısınız?
Elleri arkadan kelepçeli 300 kişiyi iple birbirlerine bağladıkları için, uçak sallandıkça herkes çektiği acı sebebiyle ipi bir tarafa çekiyor, bu nedenle kollarımız kırılacak gibi oluyordu. Hatta 10 kadar arkadaşımızın bu esnada kolu kırıldı. O öyle bir acıydı ki anlatamam...
-Kandahardaki ABD üssünde neler yaşadınız?
Askerî üsse girer girmez ABD askerleri bize demirlerle saldırdılar. 5er kişilik gruplara ayırıp, betonun üzerine yatırarak dövmeye başladılar. Her birimizi yarım saate yakın dövdüler. Yarım saatin sonunda 10 kadın Amerikalı asker, beni
alıp sorgu odasına götürdü. Tabii bu arada ellerimiz ve ayaklarımız zincirli... Askerlere karşı koymak için en küçük bir mukavemette bulunsan, zincirler sebebiyle ayakların ve kolların kopacakmış gibi oluyordu. Sorgu odasına girer girmez yerlere atılmış, üzerine küfürler yazılmış Kuran-ı Kerimler dikkatimi çekti. Kadın askerler üzerimdeki elbiseleri yırtıp, bana fiziksel ve sözlü tacizde bulunmaya başladılar. Sürekli demirlerle vurdukları için, başım ve yüzüm kanlar içinde kaldı. Bir taraftan İslâma ve Peygamberimize hakaretler ediyor, diğer taraftan da benim çıplak haldeki fotoğraflarımı çekiyorlardı. O an öyle utandım ki, Rabbime canımı alması için dua etmeye başladım. Askerlerin saldırı ve tacizleri 1 saat kadar sürdü. Yaşadıklarım tam bir kâbus gibiydi

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Daha sonra ne oldu?
Kadın askerler bana mavi bir tulum giydirip, erkek askerlere teslim etti. Erkek askerler de zorla saçlarımı ve sakallarımı kestiler. Bu arada gördüğüm işkencelerin etkisiyle devamlı bayılıyordum. 1 hafta boyunca bana ve arkadaşlarıma ara vermeden işkence yaptılar.
UYKUSUZ GEÇEN 40 GÜN
-1 haftanın sonunda nereye götürüldünüz?
Hepimize bir numara verdiler ve sorgu odalarından çıkarıp hücrelere attılar. Benim numaram 274tü. Bundan sonra hücre işkenceleri başladı. Kandahardaki ABD üssünde 40 gün kaldık. İnanın bu 40 gün içinde toplam yarım saat uyutulmamıza izin verilmedi. Birkaç dakikalığına uykuya dalsanız, hemen ABD askerleri köpeklerle hücrenize gelip saldırıyorlardı. Hele bir de işkence görürken yaralanırsanız, asıl o zaman azabın büyüğü başlıyordu. Örneğin işkence esnasında kolunuz bir yerden kırılırsa, kolunuzu kesip atıyorlardı. Bu şekilde 30a yakın tutuklunun kolunu herkesin gözü önünde kesip attılar.
-Guantanamo yolculuğunuz nasıl başladı?
40 gün Kandahardaki ABD üssünde kaldıktan sonra, aramızdan 300 kişiyi seçtiler ve tekrar başlarımıza çuvallar geçirip, kargo uçaklarına bindirdiler. Tutuklu arkadaşlar, muhtemelen Guantanamoya götürüldüğümüzü söylediler. Zaten Amerikalı askerler bize nereye götürüldüğümüz hakkında en ufak bir bilgi vermiyorlardı.
-Afganistandan Guantanamoya Müslüman tutukluları götüren uçakların İncirlik üssüne ikmal için uğradıkları iddia ediliyor. Sizin bu hususta bir tanıklığınız oldu mu?
Kargo uçağına bindirilen bu 300 kişinin içinde biz 6 Türktük. Bizi özellikle uçağın kapısına en uzak yere oturttular. Bu durum bende birtakım şüphelere yol açmıştı. Guantanamoya ulaşmadan önce bir yerde 2 saatliğine mola verdik. Ben, kapıya uzak oluşum ve başımdaki çuval nedeniyle mola verilen bu yerin neresi olduğu hakkında bir tespitte bulunamadım. Fakat Guantanamoya vardıktan 3 hafta sonra çat pat Türkçe bilen bir Arap tutuklu, uçağımızın mola verdiği yerde Türkçe konuşmalar duyduğunu söyledi. VAKİT

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Hepimize bir numara verdiler ve sorgu odalarından çıkarıp hücrelere attılar. Benim numaram 274tü. Bundan sonra hücre işkenceleri başladı. Kandahardaki ABD üssünde 40 gün kaldık. İnanın bu 40 gün içinde toplam yarım saat uyutulmamıza izin verilmedi. Birkaç dakikalığına uykuya dalsanız, hemen ABD askerleri köpeklerle hücrenize gelip saldırıyorlardı. Hele bir de işkence görürken yaralanırsanız, asıl o zaman azabın büyüğü başlıyordu. Örneğin işkence esnasında kolunuz bir yerden kırılırsa, kolunuzu kesip atıyorlardı. Bu şekilde 30a yakın tutuklunun kolunu herkesin gözü önünde kesip attılar.

YaRabbi.. Sabir Ya Rabbi....Bu ne vahset, ;(

Guantanamo'ya vardıktan 3 hafta sonra çat pat Türkçe bilen bir Arap tutuklu, uçağımızın mola verdiği yerde Türkçe konuşmalar duyduğunu söyledi.

Her kim olursa olsun,Musluman Alemine eziyet eden tum Zalimler icin Yasasin Cehennem

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : furkan21
90 ESİR DELİRDİ
Yaşadıklarını, muhabirimiz Adem Özköseye anlatan İbrahim Şen, Guantanamoda Delirtme odası denilen bir bölüm bulunduğunu ve burada, insanlık dışı işkencelere maruz kalan 90 esirin delirdiğini söyledi.

Rabbim iman kuvveti versin.Amin

Gerçekten çok şiddetli işkenceler ancak bunu kuvvetli iman sayesinde atlatabiliriz.

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Aslında ne geliyorsa başımıza kendi yüzümüzden geliyor;

Pakistanda yaşanan deprem felaketini ve hala onarılamayan yaralarını biliyoruz. Biz burdaki müslüman kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenlerken onlar için kapı kapı dolaşıp dilencilik yaperken işte o Pakistan vatandaşı 5 bin Dolara din kardeşini Kafirlere satabiliyor.

ALLAH(c.c) korusun aynı durumda Türkiye'de de para için herşeyini satabilecek dinden imandan nasibini almamış nice insanlar var. Biz ne zaman kendi içimizdeki bu hayvani ruhlu insanlardan kurtulursak yada nezaman bu zavallı insanların felahını görebilirsek ozaman tüm şer güçlere karşı dimdik ayakta durabiliriz...

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ALLAH RASÛLÜNDEN GELEN MÜJDE
- Genel olarak esirlerin moralleri
nasıldı?
- Guantanamo esirleri yaşadıkları işkencelere rağmen, moral olarak diriler. Ayrıca görülen salih rüyalar, bütün esirlere müthiş moral veriyordu.
- Bu rüyalardan bahseder misiniz?
- Bir sabah Afganistanlı bir kardeş, Kuveytli bir âlime seslenerek; Hocam, bu gece rüyamda Allah Rasûlünü gördüm. Bana; Kuveytli âlim bir rüya gördü, onu size anlatsın
diye buyurdu dedi. Kuveytli âlim gözyaşları içinde; Kardeşler, vallahi Afganlı arkadaşımız doğru söylüyor. Ben rüyamda Allah Rasûlünü gördüm. Fakat rüyamı anlatıp anlatmamam hususunda tereddüt ediyordum. Artık anlatacağım. Rasûlullah bana rüyamda dedi ki; Nefsimin yedi kudreti elinde olan Allaha yemin ederim ki, Allah Guantanamo ehlini unutmadı. Guantanamodaki esirler, Bedir ehline benziyorlar. Melekler onları gıpta ile seyrediyorlar. Onlara müjde ver...

Hücrelerde ABD askerlerini esir almanız imkansız değil mi?
- Normalde hücrelere 15 kişi birlikte ve yanlarında bir köpek bulundurarak geliyorlardı. Bir gün başında kippa olan Yahudi askerler; Biz 3 kişi sizi odanızdan alıp, sorguya götürebiliriz diye hava atmak için bir Suudi Arabistanlı esirin hücresine girdiler. Hücre kapısı açılır açılmaz, bu Arap kardeş askerlere saldırdı. 5 dakika içinde 3 askeri hücreye sokup, üzerlerine hücrenin kapısını kapattı. Bizim kaldığımız blokta askerlerin ilan yaptıkları bir mikrofon vardı. Bu mikrofondan çıkan sesi Delta Kampındaki bütün asker ve esirler duyabiliyordu. Arap esir daha sonra bu mikrofonu eline alıp, Ey Amerikalılar, ey İsrailliler, 3 askerinizi hücreye tıktım. Bir gün Bush ve Şaronu da bu hücrelere sokacağız. Allahın vaad ettiği zafer çok yakında gelecektir. İzzet mücahidlerindir diye bağırdı. Hücrelerin her birinden Tekbir sesleri gelmeye başladı. Guantanamoyu ele geçirmiş gibi sevindik. Daha sonra gelen askerler, bu Arap kardeşi kelepçeleyip, götürdüler. Ona 40 güne yakın işkence yaptılar. Vücudu yara bere içinde hücresine döndüğü zaman bile ABD askerlerine; Bir daha 3 kişi hücrelerimize gelmeye cesaret edin bakalım.Yine sizi, buraya tıkacağım diye tehditlerde bulunuyordu. Bir başka olay daha anlatayım. Rüstem isimli bir Çeçen esir vardı. Küçük boyluydu, fakat çok iyi döğüşebiliyordu. O da bir sayım esnasında 4 ABD askerini dövüp, onları kaldığı hücreye kapattı. Daha sonra da gidip ABD askerlerine; Bakın sizin arkadaşlarınızı hücreye kapattım. İslâmın hayırlı evladları bir gün Guartanamoya gelip, hepinizi, bizi kapattığınızı hücrelere tıkacaklar diye tehditte bulundu. ABD askerleri Rüstemin ellerini kelepçeyip, onu götürdüler. Rüstemden bir daha haber alamadı VAKİT.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ABD'nin, terörle mücadelede ele geçirdiği kişileri yerleştirdiği Guantanamo üssünde açlık grevi yapanların sayısının 89'a çıktığı bildirildi
ABD ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce 75 olan grevcilere yeni kişilerin katıldığı ve sayının yükseldiği belirtildi. Açıklamada, grevcilerden 6'sına zorla beslenme uygulandığı kaydedildi.

Üst Alt