Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Her sabah bizim icin yeni bir gün baslar.

Bu yeni günde, günes Allah'in adiyla dogar ve bizi aydinlatir. Eger Allah dünyamizi karanlik bir dünya yapsaydi, biz bu koca günesi getirip dünyamizin tavanina bir lamba yapamazdik.

Yeni günle beraber dünya aydinlanir. Cicekler acar. Kuslar civildasir. Kelebekler ucar. Arilar is basi yapar. Doga, bir coskuyla yeniden dirilir.

Bütün bunlar Allah'in adiyla olur. Eger Allah (cc) güc vermeseydi, onlardan hicbiri bu isleri yapamazdi.

Insanlar da yeni günle beraber islerinin basina gecer. Sokaklar kalabaliklasir. Kentler hareketlenir.

Bunlar da yine Allah'in verdigi gücle olur.

Biz de sabah yatagimizdan kalkip yeni bir güne baslarken, Allah'in adini anarak kalkariz.

Cünkü bizi kaldiran Allah'in gücüdür.

Yeni bir güne biz Allah'in adini anarak baslariz.

Cünkü bu yeni gün de Allah'indir. Bu yeni günde olup biten ne varsa hepsi Allah'in verdigi gücle olur.

Biz, gözümüzü actigimiz zaman, günün bize neler getirecegini bilemeyiz. Ama iyi seyler getirsin isteriz.

Onun icin, bu yeni gün üzerinde sözü gecen kim ise, Ona yöneliriz.

Bizi kötülüklerden korusun, iyiliklere eristirsin isteriz.

Bir anlamda, söyle deriz:

"Allah'im! Senin verdigin gücle, Senin yarattigin güne basliyorum. Bu yeni günde beni kötülüklerden korumaya Senin gücün yeter. Iyi ve güzel seyleri ise ancak Senin yardiminla basarabilirim. Ben Sana inandim ve Sana güvendim. Beni her an görüp gözeten Sensin. Sen, yardim isteyen kullarini geri cevirmezsin. Ben de bu yeni günüme baslarken Seni aniyor, Sana yöneliyor ve Senden yardim istiyorum."

Veya, bütün bu anlamlari, bir kisa sözle özetleyiveririz:

Bismillahirrahmanirrahim.

Ümit Simsek

alinti...

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
"Allah'im! Senin verdigin gücle, Senin yarattigin güne basliyorum. Bu yeni günde beni kötülüklerden korumaya Senin gücün yeter. Iyi ve güzel seyleri ise ancak Senin yardiminla basarabilirim. Ben Sana inandim ve Sana güvendim. Beni her an görüp gözeten Sensin. Sen, yardim isteyen kullarini geri cevirmezsin. Ben de bu yeni günüme baslarken Seni aniyor, Sana yöneliyor ve Senden yardim istiyorum."

Veya, bütün bu anlamlari, bir kisa sözle özetleyiveririz:

Bismillahirrahmanirrahim.

ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMDI SERSERİ BACIM EMEĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK
RABBİM HER GÜNÜNÜ HUZUR İÇİNDE GETİRSİN İNŞ ALLAH

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Bu güzel paylaşımınız için Allah c.c. razı ve hoşnut olsun kardeşim.

Selam ve dua ile kalın.

Üst Alt