Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Manolya Ülkesi'nin Kralı evlenme ça ına gelen kızına uygun bir damat adayını nasıl bulaca ını düşünüyordu son zamanlarda. Öyle biri olmalıydı ki; gözü gibi baktı ı biricik kızını gerçekten sevmeli, o'na hak etti i de eri vermeliydi. Yapaca ı şeylerle de ispatlamalıydı sevgisini, hem kendisine hem de Prensese. Aklına şöyle bir fikir geldi ve bunu fermanlarla ülkenin dört bir yanına duyurdu:

"Güneşi kucaklayan delikanlı kızımla evlenebilecek! Her kim ki bunu yaparsa, kızım o'nun olacak ve saadet içinde sarayda yaşayacaklar!.."

Fermanı duyan ülke delikanlılarını korku, endişe, azim ve telaş sardı. Ne yapmalı ne etmeliydiler ki, hem güzeller güzeli Prensese, hem de sarayın lüksüne, şatafatına kavuşmalılardı. Kimileri taşları üstüste dizerek güneşe ulaşmaya çalıştı, kimileri en yüksek da ın zirvesine çıkmaya çalıştı. Hali vakti yerinde olanlar uzun uzun kuleler yaptı. Hatta günlerini gecelerini a aç tepesinde geçirerek güneşin uygun bir anını kollayanlar bile vardı. Güneşe büyü yaptıranlar daha neler neler... Ama aradan aylar geçiyor kimse bu işi beceremiyor, pes edip gidiyorlardı birer birer.

Bir gün Kral'ın huzuruna giyim kuşamı hiç de hoş olmayan ama oldukça yakışıklı bir delikanlı geldi. Güneşi kucaklayabilece ini hem de bunu Kralın ve kızının huzurunda yapmak istedi ini söylüyordu. Kral kabul etti delikanlının iste ini. Güneşli bir günde sarayın bahçesinde Kral ve Prenses yanyana oturmuş, etraflarında da büyük bir kalabalık ne olup bitece ini bekliyorlardı merakla. Prensesin içinde birşeyler kıpırdıyordu bu gence baktıkça.

- Hadi bakalım, kucakla güneşi de görelim!, dedi Kral.

Bu sözlerin ardından olan şeye herkesin a zı açık kaldı bir süre. Kimsenin çıtı çıkmıyor, olanlara anlam veremiyorlardı bir türlü. Delikanlı hızla koşarak, muhafızları aşmış, Prenses'e sımsıkı sarılmış, bir türlü bırakmıyordu.

- Bre zındık, ne yaparsın!, diye kükredi Kral şaşkınlı ını atınca;

- Nedir bu ahmaklı ın anlamı ?

Prenses'ten muhafızlarca zorla ayrılan delikanlı şunları söyledi boynunu bükerek ama sesindeki neşeyle;

- Sayın Kral'ım, siz güneşi kim kucaklarsa kızım onundur dediniz. Ben sarayın karşısındaki şu viranede otururum. Gözlerimi açtım, kızınızı gördüm. Yüre im aşkının, güzelli inin, sevgisinin ateşiyle yandı kavruldu. Her gün penceremden penceresine bakarım, o'nu gördüm mü günüm aydınlanır, ışıl ışıl olur. Göremezsem kahrolur, karanlıklara bo ulurum. Ben onunla var olur onunla yok olurum. Benim gündüzüm, gecem, yazım, kışım, sıca ım, so u um O... Benim Güneşim O... Ne olursa olsun bu an bile bana sonsuza dek yeter. Ölümüm güneşimden olsun razıyım Sayın Kralım..."

Herkesin hatta Kral ve Prensesin bile gözleri doldu bu sözlere.

- 40 gün 40 gece dü ün yapılsın. Kızımı verdim bu gence!, diye haykırdı Kral...
Prenses neşeyle ellerini çırptı. Kral do ru bir seçim yapmıştı. Sevginin güneşini yakalayana kızını vermişti. Prenses ve delikanlı ömürlerinin sonuna dek saadet içinde yaşadılar sarayda... Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine...

Sevgi dalgın sular gibidir; gösterişsiz ve o nispette derin... Sevgi gösterişin oldu u yerden hicret eder, çünkü o bazen sevgilide bir bakış, bazen de bir sanatkarın gönlünde ürperiştir. İşte o kadar sade, o kadar yalın...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
SAG OLUN KARDEŞİM çok güzelmiş.

Bu hikayeyi okuyunca aklıma bi kıssa geldi.

Bir gün merkez efendi ve arkadaşları Sümbül-i Sinan Hz'lerinin tedrisinde ders okurlarken,bir talebe gelerek,Hocam Hızır As. geldi der, talebeler de hocalarına sormadan koşarlar.Ama bi tek Merkez efendi oturuyordur halka da.

Hocası sorar evladım sen neden gitmiyorsun?

Cevap düşündürücüdür.............

Hocam Hazırımda Hızırımda sensin.

Bunun üzerine Sümbül-i Sinan Hz'leri Şimdi merkezi buldun evladım der............

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
SENDE SAGOL

GÜZELDİ BU PAYLAŞIM İÇİN

TEŞEKKÜR EDERİM BAŞAK :]

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Sag ol canım seninki de çok güzeldi......

Üst Alt