Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Müslümanlar Kuran üzerinde akıl yormayı ve ona sıkı sıkıya sarılmayı asırlarca unutmuşlardır. Sonunda Kuran, erişilemez bir kutsal sayılmış ve onu anlayamayacağımız kanaati doğmuştur. Artık Kuran, sevap kazanmak için okunan, vaaz ve nasihat için belli birkaç âyeti açıklanan bir kitap haline gelmiştir. Allah Teâlâ şöyle buyurur:
Bunlar Kuran üzerinde akıl yormazlar mı? Yoksa kalpler üzerinde kilitler mi vardır? (Muhammed 47/24)
And olsun ki, Kuran'ı anlaşılması için kolaylaştırdık; ama hani anlamaya çalışan? (Kamer 54/17, 22, 32 ve 40)
Ey inananlar! Allah'a ve Elçisi'ne boyun eğin, Kuran'ı dinleyip dururken yüz çevirmeyin, dinlemedikleri halde dinledik diyenler gibi olmayın. (Enfal 8/20-21)

Çocuğunu Kur'an öğrenmeye gönderenler ondan, arada sırada geçmişlerinin ruhuna Yasin ve Tebâreke surelerini okumasını, yılda bir kere de ölmüşleri için hatim indirmesini bekliyorlar.
Hocaların üzerinde en çok durdukları husus ise harflerin düzgün çıkarılması, Kur'an'ın yanlışsız ezberlenmesi ve tecvit kaidelerine uygun olarak okunmasıdır. Bunlar çok önemlidir ama iş burada bırakılmaktadır. Halbuki bu, işin başıdır. Ama daha işin başında nefesler kesilmektedir. Yani Kur'an, manasını kavramak için öğrenilmemektedir.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Allah(c.c)razi olsun MuhacirEnsar kardesim anlamli bir paylasim emegine saglik
Selam ve Dua ile.......

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
çok doğru kardeşim rabbim ebeden razı olsun
rabbim Kura'n-ı kalbimize nur nefsimzie mürşit eylesin

selametle
selamuanleyküm

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Rabbim bizleri Kur'anı okuyan,anlayan ve Kur'ana göre amel eden kullardan eylsin.Ne mutlu Kur'anı kendine rehber edinen gerçek Mü'min kullara.
Paylaşımınız için Allah razı olsun kardeşim.

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Çok haklısın kardeşim..Oysaki kur'an'ı kendimize bir rehber edinmeliyiz ve aklımıza en ufak birşey takıldığında hemen Ona başvurmalıyız..Hiç yanımızdan ayırmamalıyız....selametle...

Üst Alt