Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1238. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem dedi ki:

Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır."

Tirmizî, Savm 13

Bu Hadis-i Şerif ERKAM YAYINLARI'nın Riyazü's Salihin adlı eserinden alınmıştır

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
İMAN VE İSLAM HAKKINDA
İman ve İslam`ın Fazileti
Ebu Sa`id ibnu Malik
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Bir kul İslam`a girer ve bunda samimi olursa, daha önce yaptı ı bütün hayırları Allah, lehine yazar, işlemiş oldu u bütün (erleri de affeder. Müslüman olduktan sonra yaptıkları da şu şekilde muamele görür: Yaptı ı her hayır için en az on misli olmak üzere yediyüz misline kadar sevap yazılır. İşledi i her bir şer için de, -Allah affetmedi i takdirde- bir günah yazılır."

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1243. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Hiçbiriniz, oruçlu oldu u gün çirkin söz söylemesin ve kimse ile çekişmesin. E er biri kendisine söver veya çatarsa, ben oruçluyum desin

Buhârî, Savm 9; Müslim, Sıyâm 163. Ayrıca bk. Nesâî, Sıyâm 42

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1241. Sahâbeden Selmân İbni Âmir ed-Dabbî radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Herhangi biriniz iftar etmek istedi i zaman orucunu hurma ile açsın. Hurma bulamazsa, su ile iftar etsin. Su temizdir."

Ebû Dâvûd, Savm 21; Tirmizî, Zekât 26, Savm 10. Ayrıca bk. İbni Mâce, Sıyâm 25.

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Müsadenizle bende bir hadisi şerif yazmak istiyorum.1238. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildigine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem dedi ki: "Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır."Tirmizî

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
AREFE GÜNÜ

4531 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah, hiçbir günde, arafe günündeki kadar bir kulu ateşten çok azad etmez. Allah (mahlûkâta rahmetiyle) yaklaşır ve onlarla meleklere karşı iftihar eder ve:

"Bunlar ne istiyorlar?" der."

Müslim, Hacc 436, (1348 Nesai, Hacc 194, (5, 251, 252).

4532 - Talha İbnu Ubeydillah İbni Kerîz radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Günlerin en efdali arafe günüdür. (Faziletçe) cum'a'ya muvafakat eder. O, cum'a günü dışında yapılan yetmiş haccdan efdaldir. Duaların en efdali de arafe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söyledi i en efdal söz de: "Lâilahe illallah vahdehu lâ-şerikelehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun orta ı da yoktur) sözüdür."

İmam Malik "Duaların en efdali.." ibaresinden sonraki kısmını Muvatta'da tahric etmiştir. Rezin ise rivayeti baştan sona kadar tam olarak tahric etmiştir.

Muvatta, Hacc 346, (1, 422).

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1244. Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim yalan konuşmayı ve yalan-dolanla iş yapmayı terketmezse, Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına kıymet vermez."

Buhârî, Savm 8, Edeb 51. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Savm 25; Tirmizî, Savm 16; İbni Mâce, Sıyâm 21

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
EHL-İ BEYT'İN FAZİLETİ

4458 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Nimetleriyle sizi besledi i için Allah'ı sevin. Beni de Allah sevgisi için sevin. Ehl-i Beytimi de benim sevgim için sevin."

Tirmizi, Menakıb, (3792).

Rabia A'tul Adviyye

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Resulullah (sav) vefat edinceye kadar Ramazanin son on gününde i"tikafa girer ve derdi ki: "Kadir gecesini Ramazanin son on gününde arayin". Resulullah (sav)'dan sonra, zevceleri de i'tikafa girdiler.
(Müslim, 1172)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1268. Zeyd İbni Hâlid el-Cühenî radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez."

Tirmizî, Savm 82. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 44; İbni Mâce, Sıyâm 45

Üst Alt