Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Rüzgara lânet etme ...

İbn Abbas (Radiyallahu Anh) anlatıyor:

- Rüzgar bir adamın ceketini üzerinden çıkartıp savurttu ve adam bu yüzden rüzgara lânet etti.

Bunu duyan Peygamberimiz (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdu:

”Rüzgara lânet etme! O bununla emrolunmuştur.”

Kim bir şeye lânet ederse, eğer lânet ettiği şey, o lânete müstehak değilse, bu lânet lânet edenin üzerine geri döner."

(Ebu Davud ve Tirmizi)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah Resûlü (aleyhissalâtu vesselâm), vefatı yaklaşmış bir gencin yanına girmişti. Hemen sordu:

– Kendini nasıl buluyorsun?

Genç:

– Ey Allah’ın Resûlu, Allah’tan ümidim var, ancak günahlarımdan da korkuyorum.

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), şu açıklamayı yaptı:

– Bu durumda olan bir kulun kalbinde (ümit ve korku) birleşti mi, Allah o kulun ümit ettiği şeyi mutlaka verir, korktuğu şeyden de onu emin kılar.

(Tirmizî)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah celle celaluhu kullarının tevbe etmesini ister...

Allah Resûlü (aleyhissalâtu vesselâm), şöyle buyurmuştur:

"Hayatım elinde olan Allah’a yemin ederim ki, siz hiç bir günah işlememiş olsaydınız, Allah sizi bu dünyadan giderir, yerinize günahkâr bir toplumu getirirdi. Onlar Allah’tan af ve mağfiret dilerler, Allah da onları affedip bağışlardı."

(Müslim)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
O'nun mü'min olduğuna şahitlik yapınız ...

"Bir kimseyi camide cemaatle namaza devam eder halde görürseniz, onun mü’min olduğuna şahitlik yapınız.

Çünkü, Yüce Allah "Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inananlar şenlendirirler" buyurmuştur."

(Tirmizi)

Kişinin müslüman olduğunu gösteren bazı İslami alametler vardır ki, bunlara şeair denilir.

Kişinin diliyle şehadet kelimesi getirmesi, tevhid kelimesi söylemesi nasıl bir İslam işareti ise, camide namaz kılarken görülmesi de yine onun Müslüman olduğunun tescili hükmündedir.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Meleklerin lanet ettikleri olaylardan biri ...

"Kim kardeşine demirle işaret ederse, muhakkak ki melekler onu elinden atıncaya kadar ona lanet etmeye devam ederler. İsterse, muhatabı ana-baba bir, öz kardeşi olsun..."

(Müslim)

İnsan bazen kavga ettiği, kızdığı bir insana silah çekebilir, tehdit anlamında demir, zincir, kesici ve delici aletler gösterebilir. Bazen da öfkesine yenik düşüp bu silah ve aletleri muhatabına karşı kullanabilir.

Hadiste, silah ve öldürücü alet taşımanın bu tehlikesine karşı uyarı yapılmaktadır.

Kardeşine silah veya öldürücü alet gösterene meleklerin, lânet ettikleri gerçeği de ifade edilmektedir.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Güzel kokuyu geri çevirmezdi …

"Peygamberimiz, kendisine sunulan hoş kokuyu geri çevirmezdi."
(Buhari)

Ömer bin Hattab’dan:

"Ben mescidde, Resûlullah’ı soğan ve sarımsak kokusunu aldığı bir kimseyi, mescidden çıkarılmasını emrederken gördüm. Bu adam, Baki kabristanlığına kadar mescidden uzaklaştırılmıştı."
(Müslim)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bir insanı överken ...

"Sizden biriniz birini mutlaka medhedecekse ve eğer o kimse hakkında övgüye değer vasıflar varsa: "şöyle zannediyorum" desin.

Onun hesabı Allah’a aittir. Allah´a karşı ise, hiç kimse aklanamaz."

(Buhari, Müslim)

İnsanlar birbirleri hakkında görülen dış yüzlerine göre hüküm verirler. Kimse kimsenin içyüzünü, kalbinde taşıdığı niyetini, tenhadaki halini ve amellerini bilemez. Bu durumda, hiç kimsenin hiç kimse hakkında yüzde yüz fikir beyan etmeye, kesin hüküm vermeye yetkisi yoktur. Sadece gördüğü ile hükmeder ve şöyle sanıyorum diye şahsi izlenimini ortaya koyar.

İnsanların gerçek hallerini bilen sadece Allah´tır ve hesap sormak da ona aittir. Allah´tan başka hiçbir kimse insanı gerçek manada temize çıkaramaz, aklayamaz.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Mü'mini nasıl korkutursun? ...

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ile oturuyorduk.

Adamın biri yerinden kalktı. Ama ayakkabılarını oturduğu yerde unuttu. Biri de onları alıp altına sakladı.

Adam az sonra döndü.

- Ayakkabılarım, diye aramaya başladı. Oradakiler:

- Onları görmedik, dediler. (Adam aradı taradı). Saklayan kişi nihayet:

- İşte ayakkabıların, diye ayakkabıları ortaya çıkardı.

Bu olayı gören Allah Resûlü (aleyhissalâtu vesselâm):

- Mü´mini (kardeşini) sen nasıl olur da korkutursun? dedi.

Adam:

- Şaka yaptım, dediyse de Allah Resûlü (aleyhissalâtu vesselâm):

- Mü’mini sen nasıl olur da korkutursun? diye iki veya üç defa aynı sözü söyledi."

(Taberani)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Güzel ahlakın fazileti ...

"Allah kişiyi güzel ahlâkı ile (fazla) namaz kılan ve (fazla) oruç tutanların derecesine yükseltir."

(Ebu Davud, İbni Hibban, Hakim)

"Kul, (nafile namaz, oruç gibi) ibâdetleri az olduğu halde, güzel ahlâkı ile âhiretin yüksek derecelerine ve şerefli mevkilerine ulaşır. Ahlâkı kötü olanlar da Cehennemin alt tabakasına varırlar."

(Taberani)

Gerçekten de güzel ahlâk sâhibi kimseler, farzların dışında fazladan namaz, oruç gibi ibâdetlerde bulunmasalar bile, bulunanların derece ve mevkiine kolayca ulaşabilirler. Çünkü güzel huyları onlara pek çok hayır işleme, sevab kazanma fırsatı verecektir.

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
"Allah kendini bilen, dilini (kötü şeyler söylemekten) muhafaza eden kimseye rahmet eylesin. O kimse ki Allah'ın verdiği nimete sabreder, kazasına ise razı olur."

Hz. Muhammed (s.a.v.)

Üst Alt