Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allahu Tealâ âbid olan gençle meleklere iftihar eder ve buyurur:
Ey benim için şehvetini terkedip gençliğini feda eden genç,
sen benim katımda, bazı meleklerim gibisin Hadis-i Şerif
Sizdeki gençlik katiyyen gidecek. Eğer siz daire-i meşruada kalmazsanız,
o gençlik zayi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem âhirette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek.
Eğer Terbiye-i İslâmiye ile o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatte sarfetseniz, o gençlik manen bâki kalacak ve ebedi bir gençlik kazanmasına sebep olacak.

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
"Muhakkak Rabbim bana; konuşmamın zikir, sükûtumun tefekkür ve nazarımın ibret olmasını emretti"
(Kuzâ'i, Şihâbü'l-Ahbâr)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ebü Zeyd Usame b. Zeyd Harise (R.A.) demişdir ki: Resülüllah (S.A.V.) i şöyle söylerken işitdim :
 «Kıyamet günü bir adam getirilip ateşi Cehenneme atılır.Karnının bağırsakları dışarı çıkar.Değirmen döndüren merkeb gibi,cehennem içinde döner de döner.Cehennem halkı yanına toplanırlar da:
 Ey falan, bu halin ne? Sen halka iyiliği emredib kötülükden alıkoymaya çalışmaz mıydın? derler. O:
 Evet, iyiliği emrederdim de onu kendim yapmazdım.Kötülükden nehyederdim de onu kendim yapardım, cevabını verir.»
(Buhari ve Müslim)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ata b.Ebî Rabah şöyle dedi:
İbn-i Abbas (R.A.) bana :
- Sana cennet ehlinden bir kadını (l) göstereyim mi? dedi. Ben de :
- Evet, dedim. O :
- Şu siyah kadın. Peygamber (S.A.V.) e geldi de şöyle dedi:
- Ben sar'a hastalığına tutuluyorum ve açılıyorum.Benim için Allah'a dua ediniz, dedi.Peygamber (S.A.V.):
- "Eğer sabretmeyi dilersen sana cennet vardır.Şayet istersen sana afiyet ve sihhat vermesi için Allah'a dua edeyim," dedi. Kadın:
- Sabredeceğim, lakin ben açılıyorum.Allah'a açılmamam için dua edin,dedi. Resül-i Ekrem de ona dua buyurdu.
(Buhari ve Müslim)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ebü Yahya Suheyb b. Sinan (R.A.) dedi ki: Peygamber (S.A.V.) Efendimiz şöyle buyurdu:
- Mü'minin işine hayret ederim.Zira onun işinin hepsi kendisi için hayırlıdır.Bu hal ancak mü'mine mahsusdur. Şayed ona sevinecek bir şey isabet etse şükreder, bu ona hayrolur. Eğer bir zarar dokunsa sabreder, bu da ona hayrolur.
(Müslim)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ebü Zer Cündüb b. Cünade ve Ebü Abdurrahman Muaz b. Cebel (R.A.) Resülüllah (S.A.V.) in şöyle buyurduğunu rivayet etmişlerdir:
Nerede olursan ol Allah'dan kork,Hasbel beşeriyye işlediğin bir günahın peşinden onu mahvedecek bir iyilik yap.İnsanlarla güzel ahlaklı olarak muaşeret et.
(Tirmizi rivayet etmiş ve :Hadis,hasendir; demişdir)

D

DuaM

Guest
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
İlim öğrenmek üzere yola çıkan kimseye, Allah, Cennet yolunu kolaylaştırır.
İbni Mace, Mukaddime 17​

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20

Kıyamet kopmaz, ta ki ümmetim kendisinden evvelki ümmetlerin yolunu karış karış, arşın arşın takip etmedikçe.
Buhari

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20

Her ümmet için bir fitne (imtihan) vardır, benim ümmetimin fitnesi (imtihanı) de maldır.
Tirmizi

Üst Alt