Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.)'nin kula en yakın olduğu sıra, gecenin yarısından sonraki zamandır. O sıra "Zakir olmak" elinden gelirse ol.
Ravi: Hz. Amr İbni Abbas (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kırk hadîs öğrenme ve öğretmenin fazileti:
"Kim ümmetine helaller ve haramlar hakkında bilgi vermek için Allah?ın rızasını isteyerek "kırk hadîs" öğretirse Allah onu kıyamet gününde âlim olarak haşreder." 15
Mişkat?ta da şu mealde bir hadîs-i şerif rivayet edilmiştir: "Kim ümmetimin dinine ait "kırk hadîs" öğretirse Allah onu "fakih" olarak haşreder. Ben de kıyamet günü ona hem şefaatçı , hem şahid olurum."
Ebû Nuaym

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ya âlim, ya öğrenci ya dinleyici veyahutta ilim ehlini seven olunuz. Beşinci olmayın yoksa helak olursunuz.
Ravi: Hz. Ebû Bekre (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Elbiselerinizi yıkayın, fazla tüylerinizi alın. Dişlerinizi misvaklayın. Süslenin de. Kıyınızı köşenizi de temizleyin. Beni İsrail böyle yapmadı da kadınları zina etti.
Ravi: Hz. Abdullah İbni Meymun (r.a.)
[/COLOR

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kapını besmele ile kapadınmı şeytandan korunursun. Kandilini de (Lâmba, ateş gibi) besmele ile ört. Kabını da besmele ile ört, bir çubukla da olsa.
Ravi: Hz. Câbir (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kapıları kapayın, kırbaların ağzını bağlayın, boş kabı kapatın veya ters çevirin. Kandilleri söndürün. Zira şeytan, kapalı kabı açamaz. (Olur ki fare ateşi devirip yangına sebeb olur.)
Ravi: Hz. Câbir (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Çocuklarınızın ilk sözü "Lâ ilâhe illallah" olsun. Ölümlerinde de "Lâ ilâhe illallah"ı telkin edin. Böyle olursa bin sene de yaşasa, Allah ondan bir günah sormaz.
Ravi: Hz. İbni Abbas (r.anhüma)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Cennete muttali oldum. Ekseri ehlini fakirler gördüm. Cehennem ehlinin ekserisini zenginler ve kadınlar gördüm. (Kadınları, altın ve kırmızı safran, zenginleri ise dünya peşinde koşmaları oraya sevk etti.) (Başka bir rivayete göre kadınların uzun seneler kendisine kocalık yapmış olan kocalarına: "Ben senden hiçbir hayır görmedim" demesi üzerine bu hadis rivayet edilmiştir.)
Ravi: Hz. İbni Amr (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Cuma günü guslediniz. Kim ki böyle yaparsa, bir haftalık günahlarına kefaret olur. 3 günde ziyadesi vardır.
Ravi: Hz. Ebû Ümâme (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Beş şeyden evvel beş şeyi ganimet bil: Ölmeden evvel hayatını, hastalıktan evvel sıhhatini, meşguliyetten evvel boş geçirdiğin vaktini, ihtiyarlığından evvel gençliğini ve ihtiyaca düşmeden zenginliğini.
Ravi: Hz. İbni Abbas (r.anhüma)

Üst Alt